Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norra Agnegatan 40
Ahldin & Nordström 1906
Kungsholmen
LJUS JUGENDTVÅA I CENTRALT OCH LUGNT LÄGE
SKRIBENT: MURÈN FOTOGRAF: OZOLLAPA STYLIST: NETZELL GÄRDE

I ett vackert och välbevarat jugendhus ligger denna ljusa och luftiga tvåa. I en genomgående planlösning med högt i tak finns generösa rum där vackra stora fönster med småspröjsad överdel, stuckaturer och profilerade snickerier utgör grunden. Vardagsrum och sovrum är två stora rum i fil mot gatan och köket är ett mysigt rum i gårdsläge. Föreningen har en trevlig och fint omhändertagen innergård som är en härlig oas där du kan grilla och duka till middag. Dessutom bor du med låg avgift och ett suveränt läge på Kungsholmen, nära till det mesta i stadsdelen och med promenadavstånd till centralen och city.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

23
Visning söndag 23 sep 13:00 - 13:45
24
Visning måndag 24 sep 17:30 - 18:15

Ansvarig mäklare

Per Johansson
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Ahldin & Nordström 1906
Våning:
3 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
60 m²
Avgift:
2 222 kr I avgiften ingår värme, VA. En obligatorisk avgift på 140 kr/mån tas ut för kabel-TV, bredband och ip- telefoni.
Pris:
4 995 000 kr Utgångspris

Allmänt

Detta är en ljus och fin lägenhet på tredje våningen och med genomgående planlösning. Fina originalfönster ger utsikt mot både innergården och lilla Norra Agnegatan, som endast är ett kvarter lång och slutar i en vändplan så här finns ingen genomfartstrafik. Möjlighet till omgående tillträde finns.

Kök

Köket nås direkt till höger om entrén. Det är ett ljust rum med charmfulla detaljer. Köksinredningen har vita fronter och är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys. Här arbetar du med utsikt in mot den trevliga och lugna innergården. I köket finns utrymme för en matplats för 2-4 personer, med trevlig placering vid ett spröjsat innerfönster som sitter i väggen mot hallen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och inbjudande rum med ett fint ljusinsläpp genom ett vackert högt fönster med småspröjsad överdel. I rummet finns gott om plats för både soffgrupp och matbord, om så önskas. På golvet ligger mjuka originalträtiljor.

Sovrum

Sovrummet är en pärla i bostaden med sitt vackra burspråk. Det är ett stort rum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Här finns även gott om förvaringsutrymmen i en garderobsvägg byggd längs hela rummets innervägg.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger grått stenklinker. I rummet finns badkar, wc, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

Hall

Hallen är centralt placerad i lägenheten och ett rymligt rum byggt i vinkel. Innanför dörren finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring, och längre in finns utrymme för ytterligare möblering. Ett spröjsat innerfönster förmedlar dagsljus från köket till entrén, och sedan får hallen också ljus från vardagsrummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Blåbäret i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Blåbäret i Stockholm (org. nr 769600-0657) innehar en fastighet med ett bostadshus. Huset bebyggdes 1906-07 och är beläget på Kungsholmen på adresserna Norra Agnegatan 40 och Fleminggatan 27. Föreningen upplåter 25 st lägenheter med bostadsrätt och även 3 st lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2000.

Mark

Tomträtt. Tomträttsavgälden ökade något mellan 2015-2017 men nu finns inga höjningar beslutade.

Renoveringar:

Stammar och el byttes 1990. Inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

Låga avgifter och god ekonomi. För mer information se årsredovisningen.

Avgifter

Inga beslutade avgiftsändringar. I avgiften ingår värme, VA. En obligatorisk avgift på 140 kr/mån tas ut för kabel-TV, bredband och ip- telefoni.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt cykel- och barnvagnsrum. Trevlig innergård med utomhusmöbler och grill.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras via ComHem fram till sista december 2018, därefter via Ownit. Både kabel-TV (basutbud), bredband (100 mbit) samt ip-telefoni ingår i den obligatoriska avgiften om 140 kr/mån. Boende kan även själva beställa olika tilläggstjänster.

Förråd

Till bostadsrätten följer två källarförråd.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt från kontaktperson 2018-09-05. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det centrala läget är en av de stora fördelarna med detta boende. Här bor du mitt på östra Kungsholmen, går till Hötorget på en kvart och har en mängd trevliga restauranger, caféer och bagerier i de närmaste kvarteren. Det är även ett lummigt och grönt område med både Polishusparken och Kronobergsparken nära, men även Kungsholms strand och Norrmälarstrand och flera fina motionsstråk längs vattnet. De omgivande kvarteren är levande och trevliga gator med många mindre unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Kommunikationerna utgör också ett stort plus, med närhet till både gröna och blå linjen och flera busslinjer. Du har dessutom promenadavstånd till centralen och cityterminalen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här