Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hacksta Uppeby 19
1800 talet- Arkitekt okänd
Enköping
SMASHING HACKSTA HILL – LUGNT OCH NATURNÄRA MED EGEN TENNISBANA
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Omgivet av vacker natur och under timmen från både Stockholm och Västerås ligger Hacksta Hill, en egendom om 10 000 kvm och ett bostadshus om 74 kvm, en gäststuga och en egen tennisbana. Fastigheten ligger i ett vackert böljande landskap, med en stor privat tomt och har grannar i omgivningarna men inte tätt inpå. Boningshuset har trevliga sällskapsutrymmen med eldstad samt tre sovrum. Gäststugan är i attefallsstorlek med möjlighet till loft. På den stora och soliga tomten finns en professionell tennisbana med Plexipave-underlag – en unik möjlighet till tennis dygnet runt. Med det ringa avståndet till stadslivet är det enkelt att åka hit, och helgerna kan lätt förlängas ända till måndag morgon. Detta är en plats att längta till och slipa backhanden på. Tennis med utsikt över åkrarna är livskvalitet som ger mersmak. Game, set, match!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Fritidshus
Adress:
Hacksta Uppeby 19
Område:
Enköping
arkitekt:
1800 talet- Arkitekt okänd
Rum:
4 rum
Area:
74 m² + 25 m² biarea
Tomtareal:
10 008 kvm
Pris:
3 000 000 kr kr/bud

Byggnad

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Byggnadsår:
1800
Uppvärmning:
Direkt El
Energiklass:
None
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Tak:
Skiffer
Grundläggning:
Torpargrund
Vatten/Avlopp:
Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp med trekammarbrunn och infiltration samt sluten tank för wc.
Vent.inspektion:
Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp med trekammarbrunn och infiltration samt sluten tank för wc.
Fastighetsbet.:
Uppeby 1:2

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde:
858 000 kr/år
Summa pantbrev:
1 600 000 kr
Tomtareal:
10 008 kvm
Vatten/avlopp:
Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp med trekammarbrunn och infiltration samt sluten tank för wc.
Rättigheter:
Förmån: Officialservitut Väg, 0381-07/38.1

Huvudbyggnad

Fastighetens huvudbyggnad har två våningar med sällskapsutrymmen i entréplan och sovrum på det övre. Innanför dörr och hall finns kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning med en avdelande murstock i mitten av planet. Köket är ett lantinspirerat och charmfullt rum i vinkel och med fönster i två väderstreck. Köksinredningen har vita fronter, bänkskivorna är av massivt trä och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med blått kakel. Köket är bekvämt utrustat med spis, kyl, frys, diskmaskin och dubbel diskho i rostfritt. Köket ligger i vinkel öppet mot matsalsdel där du har plats med ett stort matbord och varför inte en kökssoffa. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning intill och allthop är en synnerligen trivsam umgängesyta. Väggarnas synliga timmerstockar, takbjälkar och breda golvtiljor bidrar till mys och karaktär. På entréplanet finns även ett rymligt och välutrustat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns en duschhörna med duschväggar, wc, handfat, och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

På husets övervåning finns tre sovrum, som alla är mysiga nästen med snedtak och synliga takbjälkar. Det ena sovrummet är ett större master bedroom beläget i den främre gavelsidan av huset. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Här finns även en garderobsvägg inbyggd i den ena av kattvindarna. På motsatt gavel ligger två mindre sovrum, som idag används som barnrum och gästrum.

Gästhus

På gården finns ett gästhus med ett 28 kvm stort rum. Här finns möjligheter att inreda ytterligare, och bygga rum och/eller loft. Gästhuset har fönster i två väderstreck och är öppet upp i nock.

Trädgård

Tomtarean är 10 008 kvm stor vilket inkluderar en egen tennisbana i proffsklass. Banan anlades för ett par år sedan med Plexipave-underlag och är inhängnad av ett högt stängsel. Medföljer gör också en bollmaskin. I anslutning till tennisbanan finns en bastu och förråd. Den omgärdande marken består till största delen av gräsmatta, plan ängsmark och delvis sluttande skogsbeklädd mark. Vill man till exempel anlägga en pool i anslutning till byggnaderna finns gott om plats till detta. I trädgården finns flera uteplatser att välja på, allt efter väder och tidpunkt. Vid husets entré finns en uteplats under tak och framför huset finns en stensatt uteplats med utrymme för både bord, stolar och loungemöbler. Gården har sol från morgon/förmiddag till den går ner på kvällen. Tomten har flera äppelträd och andra träd och buskar, en jordkällare och stora ytor att utforma allt efter egna intressen. Tennisbanan kan även nyttjas till andra aktiviteter som lek, lära barn att cykla och går vintertid även att spola och åka skridskor på.

OMRÅDET

Här har du ett fritidsboende som ligger med perfekt nära avstånd till såväl Stockholm som Västerås, på under timmen når du ditt paradis. Det gör det enkelt att åka hit ofta även för kortare vistelser. Området med sina böljande fält inger en rogivande känsla där du njuter naturens närhet och följer årstidernas skiftningar. Grannarna har hästar och får och på hösten samlas gässen på fälten innan de drar söderut. Harar och rådjur tittar ofta förbi alldeles utanför stugknuten. En cykeltur via slingrande vägar tar dig till Mälaren och bad med brygga, strand och bastu. Den som tycker om att springa har många vägar med lite trafik att välja på. Vid Fånöö slott finns en fantastisk bokallé, vackra byggnader och djurhagar. Vandra på Upplandsleden, gå på loppis, plocka bär och svamp, rida, besöka gods och gårdar – omgivningarna ger möjligheter till vitt skilda trevliga aktiviteter. Bland grannarna råder en fin gemenskap mellan både permanentboende och sommarboende.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här