Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Roslagsgatan 59
Sven Wallander 1929
Vasastan - Sibirien
COMPACT LIVING PÅ BÄSTA SÄTT – MYSIG ETTA I FINA BLÅKRÅKAN
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

FAST PRIS. Mycket välplanerad, charmig etta som ligger ett stenkast från Vasastans nya restaurangmecka på Roslagsgatan. Högt i tak och sovloft gör att lägenheten har optimerade och generösa sällskapsytor trots sin mindre storlek. Separat walk in garderob ger ytterligare rymd till denna fina lägenhet som ligger mitt emellan Stockholms största universitet, med både närhet till city och grönområden i intilliggande parker. Lägenheten passar såväl ensamstående som par. Välkommen på visning av denna yteffektiva lägenhet!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Roslagsgatan 59
Område:
Vasastan - Sibirien
arkitekt:
Sven Wallander 1929
Våning:
2 av 4, Hiss saknas
Rum:
1 rum och kök
Area:
32 m²
Avgift:
1 917 kr inkl. värme, vatten, tv, bredband och gas (gas för 200 kr ingår, går att kopplar bort för att sänka avgift med samma belopp)

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 200 kr/år
Total driftskostnad:
3 600 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket trevlig bostad med väldisponerade ytor som gott om plats för alla funktioner. Ljuset från lägenhetens fönster möter dig redan innanför ytterdörren. Lägenheten har originalfönster med vred och marmorfönsterbrädor, ett enluftsfönster i köket och ett stort fönster med fyra lufter i allrummet. Fönstren ger dig utsikt mot en fin och grön gårds- och parkmiljö. Planlösningen går att bygga om till en minitvåa med separat sovrum för den som kan tänka sig en annan kökslösning. I hela lägenheten ligger ett trägolv som är mörkbetsat. Till lägenheten hör även ett källarförråd om 4-5 kvm som ligger i samma trappuppgång.

Kök

Bostaden har ett fint och rymligt kök med äldre träskåp som går ända upp i tak. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel. Köket är utrustat med gasspis och ugn, fläkt, kyl och frys. Väggen mellan kök och vardagsrum har delvis öppnats upp och har finns en matplats vid en bardisk, en trevlig social lösning.

Allrum

Allrummet är ett rymligt rum av flexibel karaktär. Den generösa takhöjden ger möjlighet till sovloft, vilket finns här idag. Här har du plats för en bredare säng utan att det tar mycket yta från rummet. Intill finns utrymme för soffgrupp och för ett större matbord. Det stora fönstret med fyra lufter ger ett rikligt ljus åt hemmet. I anslutning till allrummet finns även en rymlig klädkammare med goda förvaringsutrymmen.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger mörk mosaik. I rummet finns dusch bakom glasväggar, wc, handfat och två badrumsskåp.

Brf Blåkråkan

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Blåkråkan 1. Föreningen består av 178 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Sven Wallander.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Hsb.

Garage och parkering:

Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan hyra i mån av plats. Kostnaden är för närvarande 800 kr/månad. Vid intresse kontaktas HSB Medlemsservice via web eller tfn 010-442 11 00.

Utförda renoveringar

Fastigheten totalrenoverades mellan 1990-1994 (fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång och gård) 2016: Fuktundersökning har gjorts av 8 takterrasser. 2013: Stamspolning av köksstammar. Byte av undercentral för värmesystem.

2012: OVK

2011: Renovering av gårdshus 2010-2011: Värmejustering. 2009: Bygglov beviljas för ca. 50 balkonger (ej för alla lägenheter). Balkongerna byggdes under våren/sommaren 2011 och bekostades av resp lägenhetsinnehavare. 2008: Energideklaration. 2001-2001: Exploaterades vindar, totalt 13 lägenheter

1990-1994:

Byte av stammar i badrum och kök. Byte av elstigar. Framtida renoveringar: (2017-2018) Renovering av spillvattenledningar i fastighetsgrunden. Renovering av äldre balkonger. Slipning och målning samt mindre reparationer av portar, entréer och trapphus. Ommålning samt mindre reparationer av yttertak. Renovering av hissar (R45, R49)

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 21 milj kr, vilket ger cirka 2 800 kr/kvm boyta.

Förråd:

Källarförråd om cirka 4-5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Här finns en trivsam grön innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I byggnaden finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar. Varje lägenhet har en låskolv med sitt lägenhetsnummer som man använder vid bokning. Cykelställ finns på gården och cykelrum finns i källaren.

Avfall

Sopnedkast finns i trapphusen och rum för enklare källsortering finns i källaren.

Bredband och tv:

Föreningen har basutbudet av kabel-tvkanaler. ComHem är leverantör och kostnaden för grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Den är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till vågornas skvalp, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Här bor du även granne med Vanadislunden och Vanadisbadet, men grönskan finns redan utanför dörren, i Blåkråkanparken. Läget för den studerande är också helt perfekt med Stockholms universitet, KTH och flera andra lärosäten på nära avstånd. I området finns också flera bra restauranger, bland annat Agrikultur i samma kvarter som nyligen fick en stjärna i Guide Michelin.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här