Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tre Kronors väg 39
OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER - 1932
Nacka - Kvarnholmen
SNYGG TREA MED STOR BALKONG HÖGST UPP
TEXT: MURÉN STYLING: MAINSTREET FOTO: SPINELL

Högst upp i en industribyggnad under förvandling ligger denna snygga trea med stor balkong och utsikt mot inloppet till Stockholm. Lägenheten är belägen i det före detta bageriet på Kvarnholmen som nu byggs om till sjönära bostäder med stilfull industrikänsla. Bostadens interiörer är inspirerade av elegant 1920-tal kombinerat med byggnadens ursprung som bageri. Planlösningen är genomgående och du har stora spröjsade fönster i två väderstreck och balkong mot Saltsjön. Innanför entrén till lägenheten ligger kök och vardagsrum med öppen disposition, och i bostadens andra halva finns två bra sovrum och den stora balkongen. Mittemellan finns ett fullutrustat badrum med tvättpelare och en inre hall som till exempel kan fungera som ett arbetsrum. Interiören går i sober färgskala med mörkare accenter i sotgrått, vilket förstärker industrikänslan och byggnadens ursprung som bageri. Lägenheten i den före detta spisbrödsfabriken är helt nyritad av Berglund Arkitekter AB som arbetat med projektet de senaste tre åren.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER - 1932
Våning:
4 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
83 m²
Avgift:
4 560 kr inkl värme, varmvatten, kabel-TV & bredband
Pris:
5 995 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
7 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
8 500 kr/år

Bostaden

Här bor du med en välplanerad och smart planlösning med öppna och centrala ytor i kök och vardagsrum. Bostadens interiörer är inspirerade av både 1920-talet och industrihistorien. De har en sober ljus grundpalett med accenter i sotgrå toner i fönstersnickerier, radiatorer och skåpdörrar. Samtliga väggar är målade i vitt och golven är ljusa vitpigmenterade och mattlackade trägolv av ek. Fönstren i bostaden är väl tilltagna och har låg bröstning, vilket både ger fin utsikt och ett generöst ljusinsläpp. Industrikänslan finns i de mörkmålade och spröjsade rutorna, samt i de gedigna mörkmålade radiatorerna i anslutning. Golven är genomgående av mattlackad och borstad ek. Planlösning och balkong är ritade av Berglund Arkitekter i samarbete med Oscar Properties. Viktiga hörnstenar under arbetets gång har till exempel varit att formge de nya delarna så de underordnar sig den befintliga tegelbyggnaden men samtidigt har en egen tydlig karaktär, och att få till en ny fönstersättning som påminner om industriella byggnaders och samtidigt fungerar till lägenheternas planlösningar.

Kök och vardagsrum:

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning i ett härligt studiorum med stora fönsterpartier. Här kan du både ha en stor matplats med plats att duka för många och en enskild soffgrupp med mysigt hörnläge. Köket är specialritat för Bageriet och är både praktiskt och snyggt med väl tilltagna arbetsytor och gedigna materialval. Bänkskivan i natursten är extra djup - inspirerad av gamla bakbänkar. Köket är utrustat med spishäll, ugn, integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys som båda också är integrerade i skåpinredningen. Från fönstren i kök och vardagsrum har du mäktig utsikt över omgivningarna och Svindersviken.

Sovrum:

Lägenheten har två sovrum som ligger i fil med varandra. Det ena rummet är lite större än det andra, och har gott om plats för dubbelsäng. Här finns även en garderobsvägg med bra förvaringsutrymmen. Det andra sovrummet är även det ett rymligt sovrum med plats för enkelsäng och andra möbler. Båda sovrummen har utgång till den stora balkongen som ligger utanför, och dessutom spröjsade fönster som går ända ner till golvet.

Balkong:

Södermalms silhuetter i kombination med ett ständigt skiftande skådespel av skärgårdsbåtar och kryssningsfartyg - vyerna som spelas upp från balkongen kommer aldrig att sluta fascinera. Här befinner du dig mittemot Manilla på Djurgården och ser ut över inloppet till Stockholm och i mot staden och har ett härligt extrarum med gott om plats för möblering och växter.

Inre hall

Mellan vardagsrum och sovrum finns en inre hall som är ett extra rum där du till exempel kan göra en arbetsplats, ett bibliotek eller extra förvaringsutrymme.

Badrum

Badrummet har samma färgpalett som i övriga lägenheten. Här matchas vitt rektangulärt kakel på väggarna med ett inmålat övre väggparti och tak i sotgrått. Golvet är klätt i ljus matt mosaik och badrumsdetaljerna är kromade. I rummet finns tak- och handdusch bakom glasvägg, wc, handfat och en stor integrerad spegel. Rummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Innanför dörren finns utrymme för hatthylla och skor och dessutom en generös klädkammare där du smidigt kan hänga undan ytterkläder.

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är ett unikt nybyggnadsprojekt av populära byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt, Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen kommer innefatta ca 128 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 RoK total boarea är ca 8483 kvm. 1 RoK : 7st om ca 31 kvm 2 RoK : 53st om ca 39 - 69 kvm 3 RoK : 45st om ca 68 - 107 kvm 4 RoK : 16st om ca 88- 103 kvm 5 RoK : 4st om ca 112 - 115 kvm 6 RoK :1st om ca 142 kvm

Parkering

75 parkeringsplatser finns för boende i föreningen, beräknad kostnad är ca 1000:-/ mån. Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Det kommer att finnas 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, soprum och barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s Ownit kommer att leverera en TV-box & en router till varje lägenhet.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård och du har du aldrig mer än några hundra meter till vattnet, och många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en. I området projekteras även för en ny grundskola och det kommer att finnas flera förskolor. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här