Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hantverkargatan 83
G. HAGSTRÖM & F. EKMAN 1912
Kungsholmen
FIN OCH FLEXIBEL FAMILJEFYRA MED BALKONG MOT GÅRD
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMANSHEM FOTOGRAF: OZZOLAPA

Med genomgående planlösning, rum i fil och med balkong in mot en fin innergård ligger denna stora fyra. Här bor du med tre meter i takhöjd, stilfulla bevarade snickerier, stuckaturer och trägolv. Rummen är stora och flexibla och kan disponeras utifrån behov. Här finns ett fint och väldisponerat kök med originalskafferi, ett stort vardagsrum och tre sovrum varav ett med balkong. Dessutom har du både ett badrum och en wc, egen tvättmaskin och goda förvaringsutrymmen. Det centrala läget på Kungsholmen ger dig närhet till det mesta, och du bor i en välskött och välmående förening med låga avgifter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hantverkargatan 83
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
G. HAGSTRÖM & F. EKMAN 1912
Våning:
1.5 av 5, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
107 m²
Avgift:
2 782 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
4 800 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 300 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Allmänt

En stor och luftig lägenhet med cirka tre meter i takhöjd och generösa rum som kan disponeras efter behov. Väggarna är ljusa och på golven i alla rum utom kök ligger mjuka originalträtiljor. Här finns även ett bevarat serveringsskåp och skafferi som ihop med spegeldörrar, speglade djupa nischer, profilerade snickerier och stuckaturer ger karaktär åt detta boende. Lägenheten har treglasfönster vilket gör den helt tyst.

Kök

Köket är ett parallellkök med vita speglade fronter på luckor och lådor. Bänkskivorna är av massiv ek och som stänkskydd sitter vitt metrokakel. På den ena sidan finns spisen med gott om arbetsytor på båda sidor. Mittemot finns en lång arbetsbänk och gott om skåp och förvaring där överskåpen utnyttjar den generösa takhöjden och sitter i dubbla rader. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, dubbel diskho i porslin, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys i utdragsform. En stor tillgång är även att originalskafferiet är bevarat. Vid fönstret finns plats för matbord och stolar. I väggen mellan köket och hallen sitter ett fint spröjsat innerfönster.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med två fönster som vetter mot gatan. Rummet är lättmöblerat och har gott om plats för både en stor soffhörna och för matsalsbord och till exempel bokhyllor eller andra förvaringsmöbler. Rummet har höga golvsocklar och stuckaturer mot tak.

Sovrum:

Lägenheten har tre rum som kan disponeras som sovrum. Alla är rymliga och lättmöblerade rum. Två av sovrummen ligger i fil med köket och det tredje i fil med vardagsrummet. För den som inte behöver tre sovrum kan detta rum i stället fungera som till exempel matsal. Men för den som behöver ytterligare ett sovrum går detta stora rum även att dela av till två mindre sovrum i och med att här både finns två fönster och två dörrar. Det rum som idag används som föräldrasovrum är ett härligt rum med gott om plats för dubbelsäng och med ett stort fönster- och dörrparti som leder till lägenhetens balkong. Det tredje sovrummet ligger intill detta och har också det plats för två sängar. Hit leder en fin dörr med en rolig detalj i form av ett etsat fönster med en katt på.

Balkong

Balkongen ligger in mot den fina innergården. Det är en rymlig yta som har gott om plats för både utemöbler och växtlighet. På golvet ligger trätrall. Hit tar du gärna med dig frukostkoppen eller dukar upp till middag.

Badrum och wc

Lägenheten har både ett badrum och en mindre wc. Badrummet har väggar kaklade med vita större plattor och golv av grå klinker med elektrisk golvvärme. Här finns tak- och handdusch bakom glasväggar, wc, handfat med kommod, handdukstork och mycket goda förvaringsutrymmen i ett väggskåp, ett linneskåp och öppna hyllplan. Dessutom finns här en tvättmaskin. Precis vid ytterdörren ligger lägenhetens gäst-wc utrustat med handfat och wc och med vitmålade väggar och gråmönstrad klinker på golvet.

Hall och serveringsgång

I hallen finns gott om plats för hatthylla/krokar samt att det finns en rymlig dubbelgarderob att hänga undan kläder i. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. I en förlängning av hallen ligger serveringsgången som ståtar med ett stort och vackert serveringsskåp och även en rymlig garderob.

HSB Brf Karlsvik 208

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade 1981 fastigheterna Karlsvik 17 och Karlsvik 38. Föreningen är en äkta förening som består av 64 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler (lokalyta 967 kvm vilket ger mycket goda intäkter). Dessutom finns det fortfarande kvar 1 hyresrätt som idag hyrs av en tandläkarmottagning. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar i urval

1997 - 2006 Nya balkonger byggs. 2003 - 2004 Rörsstambyten. 2008-2009. Renovering av samtliga trapphus. 2009. Rökkanalrenovering. 2011. Ny undercentral installerad samt stamspolning. 2012 Renovering av gården. 2012 Byten av samtliga allmänna lås. 2012 Kollektivt Bredband, TV och telefoni. 2013 Renovering av 79:ans yttre fasad. 2013 Gårdsrenovering slutförd med planteringar och möbler. 2015 Renovering av tvättstuga. 2016 OVK godkänd. 2016 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt. 2018 Renovering av fasader mot gården, ommålning av trapphusen. 2018 Fasader mot gatan renoveras, taken målas och renoveras. Renoveringarna under 2018 kommer inte påverka avgiften.

Ekonomi

En ekonomiskt stark förening med mycket goda intäkter från sina lokaler (över 2 msek årligen) och en mycket låg belåning med endast 1185kr/kvm i belåningsgrad. Inga avgiftsändringar finnas planerade.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 568 kr vilken betalas av säljaren och en pantsättningsavgift på 672 kr per pant.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en stor tvättstuga med 4 maskiner, 2 torkskåp, 2 torktumlare och mangel. Dessutom finns en mindre drop-in tvättstuga i gatuplan mot gården. Föreningen har en mycket omtyckt och gård med planteringar och grillmöjligheter som renoverades 2012. I källaren finns även en relaxavdelning med bastu och duschar.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har nyligen tecknat ett gruppavtal med Bredbandsbolaget där kabel TV och bredband numera ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. I denna HSB förening behöver boende inte vara medlem hos HSB.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med detta läge behöver du inte sakna någon form av service, ej heller grönska eller vatten. Här bor du nära både Rålambshovsparken och Kronobergsparken och har Fridhemsplan och även Västermalmsgallerian just intill. Kommunikationerna från denna plats är en av de bästa i staden. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, både de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Dessutom bor du nära Norr Mälarstrand och kan bada vid Smedsuddsbadet. Hantverkargatan är en levande och kuperad gata med många trevliga och unika butiker och matställen.