Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Mariagatan 4a
H LANDBERG 1912
Sundbyberg
NYRENOVERAD VINDSVÅNING (ej hiss) MED VY ÖVER TAKÅSARNA I SUNDBYBERG
TEXT: ENGSTRÖM FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

VÄNLIGEN KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING! Välkommen till en spännande lägenhet med en planlösning med det lilla extra! En nygjord påbyggnad av en vindsvåning ger ett boende med stora sociala ytor i bottenvåning - perfekt för stort umgänge med plats för många vänner - med en privatare del en våning upp. Omsorg och kvalitet i val av naturmaterial är också utmärkande för detta boende i denna högt placerade jugendfastighet i attraktiva Sundbyberg, liksom generös takhöjd och fint ljusinsläpp. Obs! ej hiss!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sophia Heurlin
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Mariagatan 4a
Område:
Sundbyberg
arkitekt:
H LANDBERG 1912
Våning:
4 av 4
Rum:
4 rum och kök
Area:
103 m²
Avgift:
4 133 kr inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv, balkongavgift.

Allmänt om fastigheten

El:
4 800 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
7 200 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Denna lägenhet är nyrenoverad med en tillbyggd vindsvåning 2018. Här har de noggrant utvalda naturmaterialen kombinerats vackert med boendets originaldetaljer så som djupa fönsternischer, fönsterbräden och takstuckatur. I samband med ombyggnaden fick lägenheten genomgående ny el med bland annat automatsäkringar.

Hall

Redan i entrén till detta boende om 103 kvadratmeter möts många av de fina materialval som är genomgående i lägenheten. Rustikt tegel täcker ena hallens vägg, och längre in möts spegeldörrar i original samt noggrant och elegant behandlade trägolv. I dagsläget finns plats för avhängning i hallen, men också förvaring i hallens förråd (tidigare toalett med möjlighet att återställa då både el och vatten finns indraget)

Kök

Direkt angränsande hallen finns köket, där de exklusiva materialvalen tillsammans med det stora ljusinsläppet ger ett välkomnande och generöst intryck. Väggarna är helkaklade i vitt, satt i halvförband med grå fogar. Kaklet når hela vägen upp till taket vilket ger ett extra luftigt intryck. Golvet är slipat och behandlat med lut och hårdvaxolja. Vitvarorna är inbyggda i skåp som också rymmer förvaring, men köket har också väl tilltagna underskåp för allt som tillhör köket. De stora bänkskivorna i Carrarramarmor ger inte bara gott om arbetsytor, det ger också ett fint helhetsintryck till detta eleganta och väldisponerade kök. Den öppna planlösningen skapar rymd och fortsättning in i det nyligen omgjorda matrummet.

Matrum

Detta rum, med nyligt upptagna dubbla spegeldörrar till köket, var tidigare sovrum men gjordes i och med vindsrenoveringen tidigare i år om till ett matrum. Väggarna är målade i en ljust grå nyans som elegant tas upp av det lutade och vaxade furugolvet. Här dukar du flott upp till många middagsgäster då rummet är inbjudande och öppet tack vare dubbla fönstren med sina överfönster. Men planlösningen bjuder även på genomgång mot allrummet. Sekelskiftets detaljer i form av djupa fönsternischer och relieflister samt t-postfönster, förstärker den genuina känslan i detta boende. Från matrummet leder också den nyligt insatta trappan upp till lägenhetens övervåning. Trappan i ek är platsbyggd och har ett handsmitt räcke samt inbyggd belysning.

Badrum

Mellan matrum och allrum finns ett av lägenhetens två badrum. Här finns WC och dusch, en fin detalj är dess infällda blandare. Genomgående är det ett genomtänkt formgivet badrum med osynliga rördragningar och vackert satt kakel, vitt avlångt stående, i halvförband. Golvet består av elegant hexagonformat Carrarramarmor, som också fortsätter som fondvägg i duschen. En kommod för förvaring finns under handfatet och bekvämligheter som handdukstork och golvvärme kan också nämnas.

Vardagsrum

Vardagsrummet i lägenheten vätter mot söder, där också balkongen finns och skapar en förlängning av rummet. Balkongen är möblerbar och bjuder på många soltimmar under vår och sommar. Husets höga höjd ger dessutom minimalt med insyn, både åt norr och söder. Hela våningsplanet mellan vardagsrum, matrum och kök bjuder på inbjudande sociala ytor, detta är en perfekt våning för stort umgänge med plats för många vänner. I vardagsrummet finns gott om yta för sittning och möblemang av soffor och fåtöljer. Fönstret och de dubbla dörrarna ut mot balkongen gör att rummet badar i ljus. De djupa fönsternischerna i vitt och fönsterbrädorna i sten minner om husets byggår. Väggar i ljust grå nyans och golven i massiv furu är slipat och behandlat med lut och såpa.

Sovrum 1

En våning upp finns ett av de största sovrummen, målat i matt vitt. Den stora fönsterkupan ger fint ljusinsläpp och sätter prägel på rummet som i övrigt är rofyllt och smakfullt. Rummet byggdes i samband med att etagevåningen byggdes 2018, där bland annat takbjälkarna bevarades. Här ryms en dubbelsäng samt plats för förvaring, i dagsläget får takbjälkarna interagera i hängningen av garderob. Ytterligare plats för möblemang finns i detta väl tilltagna rum. Från fönstret blickar du långt ut över takåsarna med vacker utsikt.

Sovrum 2

Även i det mindre sovrummet är väggar målade i vitt. En rejält tilltagen och platsbyggd garderobsvägg har fått dörrar i grå nyans, vilket ger rummet egen modern prägel. Precis som våningsplanets största sovrum finns här takfönster, i detta rum två långsmalare ljusinsläpp. Här bidrar den vitmålade murstocken till att inskärpa vindsvåningens karaktär, tillsammans med de synliga takbjälkarna. Rummet möbleras med lätthet med en gästsäng. Dörren är i massiv ek och golven är hårdvaxade furuplank, som går i linje med de fina materialvalen i lägenheten i stort.

Badrum

Lägenhetens andra badrum finns på övervåningen, och uppfördes i samband med vindsrenoveringen 2018. Här fick de befintliga takbjälkarna styra inredningen på ett mycket smakfullt sätt. Den specialanpassade spegeln och det avlånga handfatet med dubbla väggmonterade kranar ger tillsammans med den exklusiva kalkstenen ger badrummet extra karaktär. Väggar och golv består av denna gråvarma kalksten där varje platta är unik. Ytterligare finns gott om förvaringsutrymme i detta luxuösa badrum, ett platsbyggt förvaringskåp i ek ger plats också för boendets tvättmaskin och torktumlare.

Brf Olofsborg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kvarteret Sprängaren 1. Föreningen består av 31 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1910 av H Landberg och stod klart för inflytt 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1997 efter att ha varit en bostadsförening mellan 1912 och 1997.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Emvix Förvaltning & Byggservice AB.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatan.

Renovering

1991- Rörstambyte. 1994 - Omputsning av fasad och omläggning av tak. 1998 - Renovering av tvättstuga. 2001- Spolning av stammar. 2002 - Förbättringsmålning av fönster utvändigt. 2004 - Målning av källare och trapphus. 2006 - Spolning av stammar. 2007 - Godkänd OVK besiktning. 2009 - Besiktning av samtliga våtutrymmen, Energideklaration utförd. Nytt torkskåp. 2010 - Ny torktumlare samt Installation av säkerhetsdörrar. 2011 - Målning av yttertak, målning av fönster samt målning av träportar/trädörrar. 2013 - Spolning av stammar. 2015 - Ommålning av insida fönster i trapphuset, renovering värmekablar för is och snösmältning samt renovering av gästlägenheten. 2017 - Nytt tak till sopskjul, renovering av toalett och badrum i källaren, relining av avloppsrör i källaren. 2017-2018 - Renovering av värmesystem.

Ekonomi

Föreningen har lån på 1 325 837 kr, vilket blir en skuld/kvm på 764 kr. Pantsättningsavgift samt överlåteseavgift som sedvanligt tas ut av köparen, förekommer även här.

Avgift

Det finns inga planerade höjningar av avgiften. Nuvarande avgift är 4133 kr/m inkl värme, vatten, kabel-tv (basutbud), bredband och balkongavgift.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca. 8 kvm.

Gemensamma utrymmen

Nyrenoverad övernattningslägenhet för uthyrning, med 6 sängplatser, dusch och kokvrå! Det finns även pingisrum/biljardrum, cykelförråd samt hobbyrum. Föreningen är mycket trevlig där alla vårdar och hjälps åt med olika bestyr. Innergården är supermysig och har gemensam sittgrupp samt två grillar som alla får nyttja. Det finns även mycket växter med äppelträd, vinbärsbuskar och krusbär, samt massor av olika blommor. Tvättstugan är belägen i källaren och har 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 1 torkskåp (2009). Det finns även stryk och mangelmöjligheter.

Bredband och tv

Bredband. Leverantör: OwnIT 100Mbit/s både upp och ned. Ingår i avgiften!

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida/från styrelsens ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Sundbyberg är ett område i ständig utveckling. Här har utbudet av restauranger och specialaffärer ökat lavinartat de senaste åren, här har du nära till delibutiker, fisk- och skaldjursrestauranger och kvalitetskrogar liksom ett blomstrande kulturliv med konsthall och gallerier. Närheten till grönområden är också speciellt med Sundbyberg, där Lötsjön och Tornparken exempelvis är utmärkta för en picknck eller promenad. Gångavstånd har du också till Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Kommunikationsmässigt har du nära till tunnelbana, tvärbana och pendeltåg, inom tio minuter kan du vara på Centralen, Odenplan når du inom fem.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här