Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Malmgårdsvägen 18
Archibald Frid - 1965
Södermalm - Sofia
STOR, SNYGG OCH SMART SÖDERTREA MED BALKONG MOT GÅRD
TEXT: MURÉN STYLING: WIDA DESIGN FOTO: BOUKARI

I lugn och vacker närmiljö, mittemot Vita Bergens kulturbebyggelse, ligger denna stora och välplanerade trea om 85 kvadratmeter. Det är en lättmöblerad bostad med mycket bra förvaringsutrymmen som är uppdelad i en social del med kök, vardagsrum och balkong i anslutning till varandra, och med två sovrum i en separerad del. Med 1960-talets strama elegans och genomtänkta planlösning är detta ett optimalt hem för en cityfamilj. Lägg därtill föreningens stora och skyddade innergård som inbjuder till lek, odlingsmöjligheter och social aktivitet, och det lugna läget nära både Vitabergsparken och SoFo. Här bor du både snyggt och praktiskt i bästa läge.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Archibald Frid - 1965
Våning:
1 av 7, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
85 m²
Avgift:
4 278 kr värme & vatten
Pris:
6 175 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
6 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 500 kr/år

Kök

Det ljusa köket renoverades 2015 med inredning från Ballingslöv. Det är ett rymligt och välplanerat parallellkök. Fronterna är vita och släta och bänkskivorna är av vitlaserad ek. En kant av carrarramarmor utgör stänkskydd mot väggen. Köket har gott om både förvaringsutrymmen och arbetsytor. Det är utrustat med spishäll, fläkt, ugn i bekväm arbetshöjd, diskmaskin, kyl och frys. I köket finns även en tvättmaskin. Köksinredningen fortsätter i en platsbyggd bänk med lådor i, som är en mysig plats vid matbordet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum som ligger i en runtgående planlösning med hall och kök. Här kan du ha en stor soffgrupp, matbord, förvaringsmöbler, tv med mera. Ett stort fönsterparti upptar större delen av ytterväggen och här finns utgångtill lägenhetens balkong. Balkongen vetter mot husets innergård och är indragen från fasadlivet, vilket gör den till en privat oas där du har plats för både utemöbler och växtlighet. På balkonggolvet ligger trätrall.

Sovrum 1 och 2

Lägenheten har två sovrum som ligger i fil med varann och båda är två rymliga rum där det ena är lite större än det andra och förmodligen fördelas som ett vuxensovrum och ett barnrum. Båda rummen är ljusa, har ekparkett på golven och utsikt över den fina kulturbebyggelsen mittemot längs Malmgårdsvägen.

Badrum

I lägenheten finns ett badrum och en gästtoalett. Båda renoverades vid stambyte i huset 2007. I badrummet, som ligger i anslutning till sovrummen, är väggarna är kaklade med vitt kakel och på golvet ligger grön klinker försett med golvvärme. Här finns badkar, wc, handfat, handdukstork och ett spegelväggskåp med belysning. För den som vill sätta in tvättmaskin i badrummet finns uttag för detta. Gästtoaletten är placerad i hallen och även här är väggarna kaklade i vitt, medan golvet har gul klinker. Här finns handfat och en vägghängd wc.

Hall

Hallen är stor och rymlig och centralt belägen i lägenheten. Innanför dörren finns gott om ytor för hatthylla, krokar och skoförvaring, och längre in har hallen ett stort antal garderober och skåp som sväljer mycket förvaring. Innanför dörren ligger ett snyggt och tåligt stengolv och därefter följer ekparkett.

Brf Vitbetan 3

Antal lägenheter och lokaler

212 bostadsrättslägenheter och 16 hyreslägenheter fördelade på 1-4 RoK samt 14 lokaler om 4 510 kvm. 2 st hyresrätter sålde föreningen under 2018 det framgår inte i årsredovisningen för 2017.

År föreningen övertog fastigheter

2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Garage och parkering

Garage om 150 platser finns i föreningen, för övrig parkering gäller boendeparkering på gatan. Kostnad för garageplats är 750kr/mån. Kortare kö, för mer info maila till [email protected]

Renovering

Byte från oljeledning till fjärrvärme 2002. Målning av trapphus 2003. Målning av tak 2004. Stambyte 2007. Renovering av balkonger 2008. Målning av fönster 2008. Byte av nyckelsystem 2009. Tätning av fönster 2009. Byggnation av tvättstuga 2011. Hissrenovering 2013-2016. Takrenovering 2017.

Kommande renoveringar:

Reparation av fönster 2019. Diskussioner förs för förbättringar av entre. Byte av hiss hösten 2018.

Ekonomi

Solid

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Förråd

Ingår

Gemensamma utrymmen

Gemensam uteplats på innergården. 3st tvättstugor. 2 cykelrum. Barnvagnsrum. Återvinningsrum.

Bredband och tv

Com Hem samt över bredband/fiber via Ownit.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida., föreningens ordförande Kerstin Rohmer årsredovisning för 2017 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Malmgårdsvägen är en trevlig och lugn gata med varierad bebyggelse från olika tidsepoker. Du bor mittemot kvarteret Vintertullen med äldre lägre bebyggelse, och därefter breder Vitabergsparken ut sig. Här har du en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Därtill bor du bara en kort promenad från Nytorget och SoFo med inspirerande butiker och ett stort antal högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på Bleck i Lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken och båtförbindelse med Djurgården från Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer mot city. Malmgårdsvägen är en lugn gata utan någon direkt genomfartstrafik, vilket gör den till en lugn del av söder.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här