Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norrtullsgatan 36
Carl Åkerblad 1939
Vasastan
SMAKFULLT NYRENOVERAD FUNKISETTA MED ALKOV
TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Här ryms allt du behöver på 33 kvadrat; vardagsrum med stort fönsterparti och avskild sovalkov, rymligt kök, stilrent badrum och finfina förvaringsmöjligheter. I före detta pensionärshemmet Matteusgården dröjer man sig gärna kvar, åtminstone om man gillar funkis. I området finns många populära restauranger och caféer och tvåan stannar precis utanför dörren. Dessutom bor du alldeles intill Hagaparken, som förutom kunglig touch bjuder på härliga promenadstråk, tennisbanor och möjligheter till bad och båtliv i Brunnsviken.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Norrtullsgatan 36, 3 tr
Område:
Vasastan
arkitekt:
Carl Åkerblad 1939
Våning:
3 av 6, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
33 m²
Avgift:
1 812 kr inkl värme, vatten, tv.

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
4 000 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Lägenheten renoverades 2016 och fick då bland annat nytt kök, samt en avskild sovrumsdel i vardagsrummet med skiljevägg i glasbetong. Samtidigt slipades det genomgående trägolvet och väggarna målades vita. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvadrat och i föreningen finns såväl välutrustad tvättstuga som gemensam gård med sittgrupper.

Kök

Det L-formade köket renoverades 2016 och fick då ny kyl, frys och diskmaskin från IKEA. Bänkskivan är i svart laminat och bakom diskbänken sitter vitt, kvadratiskt kakel. Bakom de släta, vita luckorna med läderbeslag finns gott om förvaringsmöjligheter. Det smala fönstret i hörnet bidrar med både charm och ljus och framför det större tvåluftsfönstret finns plats för bord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet har ett stort treluftsfönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. En skiljevägg med ovandel i glasbetong delar rummet i två; på ena sidan finns plats för soffa och soffbord och på den andra ryms både 120cm-säng samt byrå eller annan förvaringsmöbel.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt, kvadratiskt kakel och svarta klinkers med golvvärme. Här finns dusch med fällbara duschväggar, WC, tvättställ med kommod (2016) samt handdukstork.

Hall

I hallen finns gott om förvaringsmöjligheter i två dubbla garderober, en med vita dörrar och en med koboltblå. Innanför dörren finns även krokar för avhängning och plats för skor.

Brf Getingen 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Getingen 6. Föreningen består av 123 lägenheter, varav 98 är upplåtna med bostadsrätt och 13 st med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1939 av arkitekt Carl Åkerblad.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2012.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renovering:

- VA-stambyte inkl. badrumsrenovering 2012/2013, ny energisnål belysning i trapphus och på vind. - Byte fjärrvärmeundercentral 2013, ny tvättmaskin och torktumlare 2013 samt påbörjad trapphusmålning 2013. - Byte till energiglasfönster, byte av reglerutrustning och ventiler i värmeanläggningen och samtligalägenheter inkl. asbestsanering samt fullföljande av trapphusmålningen 2014. - Installation av säkerhetsdörrar 2015. - Installation av nya postboxar 2015. Fönsterbyte i samtliga lägenheter 2014-2015.

Kommande renoveringar

- Balkongrenovering

- Byte av korridorsdörrar - Nya grindar runt gården - Fasadrenovering (Pågående) - Vindsförsäljning (Pågående)

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 60 milj kr. Dessutom finns ca 16 milj kr i kassan.

Avgift

Har varit oförändrad ända sedan Föreningens förvärv av Fastigheten. I avgiften ingår värme, varmvatten, förråd, tvättstuga.

Förråd

Källarförråd om ca 1,5*2,5 m.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en trivsam gemensam gård med sittmöbler. I källaren finns tvättstugan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Här finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Bredband och tv:

Fastigheten är kopplad till Comhem.

Delat ägande

Vissa former av delat ägande accepteras, exempelvis förälder tillsammans med barn, minsta ägarandel 10%.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du intill Hagaparken, med härliga promenadstråk längs Brunnsviken, tennisbanor och vidsträckta grönytor. I dina nya kvarter finns även ett flertal populära restauranger, som kritikerrosade Döden i Grytan, röjiga Cliff Barnes och klassiska Stallmästargården. Tvåans buss går precis utanför dörren och vid Odenplan, en kort promenad bort, hittar du all tänkbar service, T-bana samt pendeltåg. Går du ungefär lika långt åt andra hållet kommer du till gallerian vid Torsplan, som även den bjuder på ett gäng butiker och caféer.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här