Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tre Kronors väg 31
Olof Hult / Berglund Arkitekter 1
Nacka - Kvarnholmen
SPATIÖS FYRA MED INDUSTRIKÄNSLA
TEXT: NYSTED FOTO: SPINNELL STYLING: GUSTAVSSON

Med magisk utsikt, precis mellan storstad och skärgård, bjuder den här fyran på vardagsupplevelser utöver det vanliga. Belägen högst upp i originaldelen i en före detta spisbrödsfabrik, nyritad av Berglund Arkitekter AB - andas lägenheten såväl industribyggnad som sofistikerat 1920-tal. Planlösningen är genomgående, med stora spröjsade fönster i tre väderstreck, ett ljust vardagsrum och en generös balkong riktad mot Saltsjön. Den smakfulla färgskalan, de vitpigmenterade trägolven och luftiga ytorna bryts av med putsat tegel och betong. Därtill ett specialritat kök, generösa arbetsytor och bänkskivor inspirerade av Bageriets forna bakbänkar, och ett fullutrustat badrum med vattenpelare och ljust mosaikgolv. Som boende på Kvarnholmen behöver du aldrig välja bort något. Du tar dig snabbt till Slussen, med buss och bil, till Nybrokajen med pendelbåt, eller stannar på ön med ett växande utbud av caféer och restauranger.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
Reg Fastighetsmäklare/ Affärsutvecklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Olof Hult / Berglund Arkitekter 1
Våning:
3, hiss finns
Rum:
4 rum
Area:
102 m²
Avgift:
5 335 kr Det ingår värme, vatten kabel-tv och bredband.
Pris:
9 995 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
4 200 kr/år
Total driftskostnad:
7 800 kr/år

Här har du en lägenhet med genröst ljusinsläpp, vackra, vitpigmenterade plankgolv av ek i samtliga rum och ursprungliga ytterväggar av putsat tegel och betong, som förhöjer den industriella känslan. Färgskalan är genomgående vit och grå, från det rymliga köket och vardagsrummet till de tre härliga sovrummen. De frikostiga fönstren, i tre väderstreck, har utformats i linje med originalbyggnaden, med spröjs och profiler i mörkgrå kulör. Fönsterbänkarna går ton i ton liksom radiatorerna. I det ena sovrummet av tre, blickar du ut över Stockholms skärgård och kliver ur sängen, rakt ut på den storslagna balkongen. Mellan vardagsrum och sovrum ligger också en inre hall, vilken med fördel kan inledas till ett litet kontor, eller lösa förvaringen.

Kök och Vardagsrum Här får du ett specialdesignat drömkök signerat Oscar Properties i direkt anslutning till ett modernt vardagsrum. Gott om plats för såväl matmöbel som soffgrupp och en öppen planlösning som inbjuder till matlagning och trevliga middagar. Släta skåpluckor med handtag i krom och täcksidor i mörkgrå kulör, liksom en sober fläktkåpa i vitt. Extra djupa bänkskivor i grå marmor med en touch av fabrikens gamla bagarbänkar och lågt stänkskydd av grå sten. Helintegrerad kyl, frys, diskmaskin, inbyggd ugn och en induktionshäll med facettslipad kant. Bägge rummen är också utrustade med dimmer och multimediauttag. Fantastiska vyer, väl tilltagna arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum

Här har du tre riktigt fina sovrum, med stora, spröjsade fönster, i anslutning till den stora balkongen. Ljuvlig utsikt för ljuva drömmar. Det ena rummet något större, med en klädkammare och plats för dubbelsäng. Det andra, rymmer en enkelsäng och passar perfekt som gäst eller barnrum. Även detta rum har en egen klädkammare. Det tredje har sluttande tak och plats för dubbelsäng. Även här finns dimmer och multimediauttag.

Balkong

Kanske följer du de förbipasserande kryssningsfartygen lagom till morgonkaffet, eller kisar ut mot Djurgården eller Fjäderholmarna över en drink? På den här balkongen är du ett med Stockholms skärgård dygnet runt och njuter av solen under eftermiddag och kväll.

Inre hall

Ett extra rum mellan vardagsrum och sovrum, som lämpar sig utmärkt att inreda till kontor, walkincloset eller använda som förvaringsutrymme.

Badrum

Också i lägenhetens två badrum går färgtemat igen, med vita mosaikgolv och rektangulärt vitt kakel, i en matt, varmvit kulör tillsammans med sotgrått tak. Golvstående WC-stol, specialtillverkad spegel med ram i polerad krom och tvättställ med handduksreling. Duschplatsen består i en dekorativ glasvägg med ram och hyllplanen går i mörkgrå kulör i nisch, ovan tvättpelaren i det ena badrummet.

Hall

Hatthylla med stång i kromat utförande. Garderoberna har släta, lackade luckor i mörkgrå kulör, precis som kökssnickerierna.

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är ett unikt nybyggnadsprojekt av populära byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt, Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen kommer innefatta ca 128 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 RoK total boarea är ca 8483 kvm. 1 RoK : 7st om ca 31 kvm 2 RoK : 53st om ca 39 - 69 kvm 3 RoK : 45st om ca 68 - 107 kvm 4 RoK : 16st om ca 88- 103 kvm 5 RoK : 4st om ca 112 - 115 kvm 6 RoK :1st om ca 142 kvm

Parkering

75 parkeringsplatser finns för boende i föreningen, beräknad kostnad är ca 1000:-/ mån. Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Det kommer att finnas 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, soprum och barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s Ownit kommer att leverera en TV-box & en router till varje lägenhet.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård och du har du aldrig mer än några hundra meter till vattnet, och många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I direkt anslutning till Bageriet byggs ett nytt närcentrum. Restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en. I området projekteras även för en ny grundskola och det kommer att finnas flera förskolor. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här