Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stationsvägen 29
Lindberg 1958
Stuvsta
VÄLBEVARAD 50-TALSTREA MED BALKONG I LUMMIG VILLAIDYLL
TEXT: BERTHELS STYLIST: COPPARSTAD FOTOGRAF: OZOLLOPA

På centralt läge i trivsamma söderorten Stuvsta hittar vi den här välplanerade lägenheten om tre rum och kök, med många fina detaljer bevarade från byggåret 1958. Här bor du nära affärer, service och pendeltågsstation och har samtidigt fri utsikt över den grönskande villastaden. Från den rymliga balkongen kan du njuta av sol hela dagen, om du inte väljer den prunkande innergården med grill, sittplatser och grönsaksland. Här umgås grannarna, som är i blandad ålder och av osedvanligt trevlig och hjälpsam sort, både gärna och ofta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Lindberg 1958
Våning:
2 av 3, Hiss saknas
Rum:
3 rum och kök
Area:
72 m²
Avgift:
2 949 kr Inkl vatten, värme och tv basutbud (Telia)
Pris:
2 600 000 kr

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
3 500 kr/år
Försäkring:
1 439 kr/år
Övrigt:
3 500 kr/år
Total driftskostnad:
8 439 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Enligt schablon

Kök

Köket renoverades i samband med stambytet 2007/2008. På golvet och bakom spisen sitter ljusa marmorerade rektangulära klinkers och väggarna är vitmålade samt en vägg vackert ljusblå. Här finns vitvaror från Electrolux och Bosch, gott om förvaringsmöjligheter bakom vita, släta luckor, rostfri diskbänk samt bänkskiva och öppen förvaringshylla i trä. Invid det dubbla fönstret, som liksom skjutdörren mot det angränsande sovrummet är bevarat från byggåret, finns plats för ett större matbord.

Vardagsrum

Det ljusa och luftiga vardagsrummet har ett stort pivothängt fönster i original samt utgång till en rymlig balkong, båda med utsikt över kyrkan och den lummiga villastaden. På väggarna sitter en 50-talsinspirerad strukturtapet i grön/beige färg och parkettgolvet är i original, slipat och oljat. Taket målades om 2018.

Sovrum 1

Intill vardagsrummet ligger ett sovrum med dubbelfönster, palmbladsmönstrad tapet från Cole & Sons och klickgolv i trä. Rummet rymmer en dubbelsäng och längst ena kortväggen finns inbyggda garderober i original, som bjuder på mycket bra förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2

Intill köket ligger ett rum som lämpar sig som till exempel barnrum eller arbetsrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljusa marmorerade klinkers. Här finns en inbyggd, rymlig garderob, ett stort fönster och skjutdörr mot köket, där det mesta är i original från byggåret.

Badrum

Från hallen når man badrummet, som renoverades i samband med stambytet 2007. Här finns badkar med takdusch, handdusch, WC, tvättmaskin, vägghängt badrumsskåp och golvvärme. Samt förberett för tvättmaskin. På golvet ligger mörkgrå klinkers och på väggarna sitter vitt respektive ljusgrått kvadratiskt kakel. Ventilationen i badrummet besiktigades och godkändes 2016.

Hall

Innanför dörren finns en nisch med hatthylla, krokar och skohylla för avhängning. På väggarna sitter en gråmönstrad retrotapet och på golvet ligger svartvita klinkers i schackmönster. Den inre hallen har ljust marmorerat klinkergolv och 50-talsinspirerad strukturtapet i grönt och beige. Här finns en dubbelgarderob i original samt element med tidsenligt elementskydd, även detta är i original och fungerar som en liten avställningshylla.

Brf Mellanskogen

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten föreningen Mellanskogen. Fastigheten består av 12 lägenheter, varav alla 12 är bostadsrätter. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades på 1950-talet av arkitekt Georg Lindberg År föreningen övertog fastigheten: 1958 Föreningen bildades år 1958.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Renovering:

2017 Tvättning av fasad 2017 Målning av trapphus 2017 Ny tvättmaskin 2016 Renovering av parkeringsplats 2014 Ny tvättmaskin 2015-2015 Renovering av balkonger 2011 Ny värmeväxlare 2010 Nya lägenhetsdörrar

Kommande renoveringar:

2017/2018 Elarbeten i gemensamma utrymmen 2017/2018 Entrédörrar

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 1,8 milj kr, vilket ger cirka 2376 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget och inte heller några större renoveringar.

Förråd:

Vindsförråd om ca 20 kvm med ståhöjd.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, hobbyrum med snickarbänk, parkeringsplatser samt en fin innergård.

Garage och parkering:

Det finns markparkering i anslutning till gården - ett flertal har även motorvärmare.

Bredband och tv:

Fastigheten har tv och bredband genom Telia - 279kr/månad tv-paket "lagom".

Delat ägande

Delat ägande kan godkännas av föreningen (ex. mellan förälder och barn).

Juridisk person:

Enligt stadgarna kan juridiska personer accepteras.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på ett mycket centralt, men samtidigt lugnt och tryggt läge i trivsamma söderorten Stuvsta. Området består av en härlig blandning av flerbostadshus och småhus och från vardagsrummet har du utsikt över kyrkan och den lummiga villastaden. Utanför dörren väntar Stuvsta Centrum, med ett trettiotal butiker, apotek, all tänkbar service och många restauranger att välja bland. Vad sägs om thailändskt, sushi, husmanskost eller kanske ett par spanska smårätter hos Julius nere på torget? På gångavstånd ligger Huddinge simhall och på cykelavstånd Källbrink, med idrottsplats, motionsspår och tennisbanor. Det är även nära till insjöarna Gömmaren och Långsjön, där du kan bada om somrarna och åka skridskor om vintern. På bara tre minuter promenerar du till Stuvstas pendeltågsstation och därifrån tar det mindre än en kvart att åka till Centralen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här