Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kungsklippan 9
VICTOR BODIN 1911
Kungsholmen
SJÄLFULL JUGENDTVÅA MED RYMD OCH CHARM
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAF: OZZOLAPA

I ett vackert jugendhus på oasen Kungsklippan ligger denna ljuvliga och trivsamma tvåa. Det är en luftig lägenhet med 3,20 meters takhöjd och stilfulla bevarade originaldetaljer som sätter karaktär - stora vackra fönster, djupa nischer, spegeldörrar och trägolv bland annat. Här finns två mysiga rum med kök i genomgående planlösning och en fin hall i mitten. Köket med vill ha-detaljer som originalskafferi och platsbyggd sittbänk är oemotståndligt. Vardagsrum och sovrum är båda två stora rum i fil mot den lugna gatan. Hela lägenheten har nyligt renoverade ytskikt. Detta är en själfull och inspirerande bostad med ett välkomponerat inre, och i pampig och lugn omgivning i Kungsholmens mest trivsamma kvarter en kort promenad från centrala Stockholm.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kungsklippan 9
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
VICTOR BODIN 1911
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
67 m²
Avgift:
2 650 kr inkl värme, VA, kabel-TV, Bredband 250Mbit och Telefoni

Allmänt om fastigheten

El:
1 650 kr/år
Försäkring:
1 000 kr/år
Övrigt:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
5 150 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt = Gas

Allmänt

En mycket älskvärd och trevlig bostad med ljus och rymd tack vare en generös takhöjd (3,20 m) och vackra bevarade höga fönster som dessutom har originalbeslag och djupa speglade nischer. Den genomgående planlösningen ger utsikt mot både gård och gata. Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter samt även ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Kök

Köket är ett trivsamt och charmfullt rum där du gärna vill hänga. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivorna är av massiv ek. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt klassiskt 15x15-kakel som också fortsätter vid matplatsen där det är kaklat upp till halva vägghöjden. Kaklet avslutas med en svart list. I övrigt är väggarna i rummet målade i en ljust gröngrå nyans. På golvet ligger ett bevarat plankgolv som målats grått. Den maskinella utrustningen i köket består av gashäll, ugn, fläktkåpa, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys. Invid fönstret finns en mysig matplats med en platsbyggd bänk att krypa upp på. Från fönstret har du utsikt in mot gården. I köket finns också det gamla kallskafferiet bevarat bakom en fin speglad dörr. Integrerat i köksinredningen finns även ett städskåp. Ovanför köksdörren sitter ett vackert spröjsat överljusfönster som förmedlar dagsljus vidare till hallen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och härligt rum med mycket rymd och mycket ljus tack vare ett stort tredelat fönster. I rummet finns gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp, samt till exempel förvaringsmöbler och tv. Väggarna är målade i obrutet vitt och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. Med dörr från vardagsrummet finns även en rymlig klädkammare inredd med klädstänger och hyllor som ger dig mycket bra förvaring. Vardagsrummet nås från både hallen och sovrummet.

Sovrum

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och är även det ett stort och lättmöblerat rum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möbler. Möjlighet finns också att dela av detta rum till två, i och med att rummet har två dörrar, en från hallen och en från vardagsrummet. Även i detta rum är väggarna målade i obrutet vitt och på golvet ligger fiskbensparkett.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade med ljust 15x15-kakel och på golvet ligger en våtrumsmatta. Rummet har badkar, wc, handfat med kommod och ett spegelväggskåp.

Hall

Hallen är ett välkomnande och rymligt nav i lägenheten med charmig form och många vinklar. Innanför dörren sitter en fin Nostalgi-hatthylla med gott om plats att hänga av sig kläder på. I hallen finns också två inbyggda garderober med överskåp och det finns även plats att möblera rummet. På golvet ligger plankgolv i original som är målat i grått.

Brf Kungsklippan 7-9

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2003 och förvärvade 2015 fastigheten Opalen 3. Föreningen består av 30 lägenheter samt två lokaler (lokalyta 246 kvm). 3 stycken lägenheter är fortfarande upplåtna med hyresrätt vilket är ett stort dolt kapital. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar

Sedan 2015 har föreningen installerat ny undercentral och dragit om elstigare och installerat 3-fas samt renoverat tvättstugan. Föreningen har också renoverat alla fönster mot gatan och gjort reparationer på stommarna i tornet och på vinden samt installerat en barnvagnsramp i trapphuset. Vidare har också två nya vindslägenheter byggts, dessa färdigställdes under 2017. V/A Stammarna är relinade 2012 och hissarna är renoverade. Planer finns på att renovera trapphuset och byta ut porten mot en mera tidsenlig i trä, till detta finns medel undansatt.

Ekonomi

Föreningen har goda intäkter från sina två lokaler och de 3 kvarvarande hyresrätterna är en stor dold tillgång, storleken på dessa är 2 stycken om 82 kvm och 1 om 68 kvm med ett uppskattat värde mellan 15-20 MSEK. Föreningen har beslutat att amortera ca 170 000 kr årligen på sina långfristiga skulder från 2019 detta skall göras med en avgiftshöjning. För denna bostad betyder det en höjning med ca 350-400kr/mån.

Balkonger

I föreningen finns en balkonggrupp som utreder och driver frågan om att kunna bygga balkonger. För denna lägenhet handlar det i så fall om att bygga en balkong i köket.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en nyrenoverad tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp samt mangel. Dessutom finns en gård med cykelparkering.

Förråd:

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 5 kvm (säljaren uppgift).

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har nyligen tecknat ett gruppavtal med ComHem där kabel TV, bredband 250mbit och telefoni nu mera ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Informationen är kontrollerade med föreningens kontaktperson Göran Jansbo 2018-07-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Kungsklippan bor du i ett suveränt läge. Lugnt och tyst men oerhört centralt med kort promenadavstånd till citykärnan och centralstationen med bl a Arlanda Express. Annars bor du precis vid Rådhusets tunnelbana. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga. Här finns ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer och många kreativa småbutiker samt torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg och Norr Mälarstrands soliga promenadstråk.