Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ynglingagatan 15
GUSTAF DETTHOFF 1906-1909
Vasastan - Norrmalm
PARADVÅNING I MINIATYR NÄRA VANADISLUNDEN
TEXT: BERTHELS STYLING: LINDHOLM FOTOGRAF: SPINELL

I ett vackert ljusgult jugendhus hittar vi denna fina lägenhet - eller ska vi säga våning? Med sovrum och vardagsrum i fil, generös takhöjd och bevarade originaldetaljer som spegeldörrar, profilerade dörrfoder och vackra trägolv är det väl inte mer än rätt? Och då har vi inte ens nämnt trapphuset.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ynglingagatan 15
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
GUSTAF DETTHOFF 1906-1909
Våning:
1 av 6, hiss finns, Hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
48 m²
Avgift:
2 480 kr Det ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
2 800 kr/år
Försäkring:
1 800 kr/år
Total driftskostnad:
4 600 kr/år

Allmänt

Lägenheten har genomgående vackra trägolv i original, som slipades 2015. Då målades även väggarna om i ljusgrått och vitt. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2 kvadrat. Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler, grill, cykelförvaring och pingisbord.

Kök

Det stilrena köket har vita, släta skåpluckor, vitt kakel bakom diskbänken och svart bänkskiva i granit. Här finns gott om arbetsytor och plats för förvaring, inbyggd kyl och frys samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I köket finns matplats för flertalet personer.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet nås från köket via en vackert fodrad dörröppning och från sovrummet via pardörrar; båda bevarade från byggåret. Väggarna i vardagsrummet är gråmålade och på golvet ligger ett vackert trägolv.

Sovrum

I fil med vardagsrummet ligger det luftiga sovrummet, även det med gråmålade väggar och vackert trägolv. Här finns två rymliga garderober med skjutdörrar.

Badrum

Från hallen når man badrummet, som rymmer dusch, toalett, handfat med förvaringskommod, spegelskåp och handdukstork. En infälld hylla med hyllplan i trä bjuder på ytterligare förvaringsmöjligheter. På väggarna sitter kvadratiskt, sandfärgat kakel och på golvet ligger klinkers.

Hall

Innanför vackra pardörrar väntar en ljus hall, som är öppen mot köket. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett trägolv i original. Här finns en rejäl garderob samt plats för exempelvis skohylla och krokar.

Brf Odin 16

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Odin 16. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler (yta 617kvm) med hyresrätt. Odin 16 uppfördes under åren 1906 - 1909 av byggmästare A R Nasenius för R Gustafssons räkning. För ritningarna svarade Gustaf Detthoff.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004-03-31.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna och den tekniska förvaltningen sköts av POS Fastighetsvård AB.

Utförda renoveringar

2016 Hiss har moderniserats, taket har målats, fiber har dragits in. 2014 Terrasser byggts till på vindsvåningar. 2011 Renovering av fasad, balkonger och byte av fönster mot gård. 2006 Stambyte och byte av elstigar. 2005 takrenovering. 2017 Tvättstugan byggs om till en hyreslokal.

Kommande renoveringar

Föreningen kommer påbörja arbete med att renovera fönster mot gatan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 15,8 Mkr, vilket ger cirka 8 886 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 620 kr. Föreningen är äkta och har goda lokalintäkter. Det finns inga beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Nej

Gemensamma utrymmen

På entréplan finns ett barnvagnsrum och soprum. Det finns även en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem för Kabel-TV, som ingår i avgiften. Fiber från Alltele med hastighet 1000/1000 mbit ingår också i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Följande uppgifter är kontrollerade med föreningens kontaktperson Björn Peterson 2017-05-24.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter men alldeles intill Vanadislunden och Vanadisbadet, och nära större grönområden som Lill-Jansskogen, Bellevue, Brunnsviken och Hagaparken. I Vasastan är det aldrig långt till en trevlig kvarterskrog, här kan till exempel Döden i grytan i kvarteret intill bli ditt lokala häng. På Odenplan, en kort promenad bort finns all tänkbar service och kommunikationer, däribland tunnelbana och pendeltåg.