Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kungsholmsgatan 20B nb
Göransson & Gustavfsson 1889
Kungsholmen
CHARMIG CITYNÄRA ETTA MED EGEN INGÅNG FRÅN GÅRDEN
TEXT: BERTHELS STYLIST: RYDMAN FOTOGRAF: OZOLLAPA

Aldrig har väl 22 kvadrat bjudit på så mycket villa-känsla som i den här charmiga lägenheten på nedre Kungsholmen. Här kan du njuta av morgonkaffet på den egna farstutrappan och låta ytterdörren stå öppen ut mot den rofyllda gården, som tjänar som ett extra vardagsrum om somrarna. Den smarta planlösningen rymmer ett fullutrustat kök, allrum med platsbyggd loftsäng och helkaklat badrum med dusch. Lägenheten bjuder dessutom på det lilla extra i form av generös takhöjd, ett stort fönster som släpper in gott om ljus samt vackra brädgolv, lister och dörrhandtag bevarade från byggåret 1889. Utanför dörren väntar populära restauranger och caféer, utmärkta kommunikationer samt härliga promenadstråk längst vattnet. Dessutom har du Centralstationen på bara tio minuters promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Göransson & Gustavfsson 1889
Våning:
0 av 5, Hiss i gatuhuset - vindsförråd
Rum:
1 rum och kök
Area:
22 m²
Avgift:
1 265 kr Inkl värme, vatten, sophantering, vindsförråd 4kvm
Pris:
2 195 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 400 kr/år
Övrigt:
3 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 300 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Enligt schablon

Allmänt

Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och vitpigmenterat brädgolv i original. Även lister och dörrhandtag är i original, bevarade från byggåret 1889. På den gemensamma innergården finns en trädgårdsgrupp som i stort sett bara disponeras av säljarna, då övriga lägenheter i huset har balkong. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som det är lätt att få tid i och till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 4 kvadrat.

Kök

Köket renoverades 2015 och är fullutrustat med diskmaskin, kyl/frys från Samsung samt spis/ugn och fläkt från Bosch. Bänkskivan är grå med nedsänkt diskho och bakom diskbänken har man tagit fram tegelväggen och målat den vit. I köket finns även gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vita, släta luckor.

Allrum

I allrummet finns ett stort fönster som släpper in gott om ljus i lägenheten. Den smarta, platsbyggda loftsängen lämnar tillräckligt med golvyta för både soffa och matbord. Här finns även bra förvaringsmöjligheter i form av en dubbelgarderob.

Hall

Via den egna trappan från gården når man hallen, som rymmer hatthylla med krokar och plats för att ställa av sig skor. För den som önskar mer förvaringsmöjligheter ryms även en garderob här.

Badrum

Badrummet har vitt kvadratiskt kakel med en smal ljusgrå bård på väggarna samt ljusgrått klinkers med golvvärme. Här finns dusch, WC, handdukstork samt tvättställ, med kommod och badrumsskåp från 2016.

Pagen 2

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Pagen 2. På fastigheten finns 1 st gårdshus och 1 st gatuhus. Fastigheten består av 23 lägenheter och 2 är lokaler med hyresrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I gathuset finns också två affärer. Huset ritades och uppfördes 1889 av byggmästarna Johan Göransson och K W Gustafsson.

År föreningen övertog fastigheter:

Brf Pagen 2 förvärvade fastigheten den 8 augusti 2005 för ombildning till bostadsrätt.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen utförs av RB Fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen.

Garage och parkering:

Boendeparkering på gatan.

Renovering:

2018 Radonmätning pågår 2016 Ny takplåt 2014 Stamspolning utförd. 1995 Byte stammar, el-stigare, fönster mm. 1991 Byggnaderna pålade och grundförstärkta. 1990 Vindslägenhet inredd. 1934 Hiss monterad.

Kommande renoveringar:

För fastigheten finns en 10 årig underhållsplan. Det kommer en uppdatering av underhållsplanen under 2018. Avsatta medel i underhållsfonden täcker de behov som finns i underhållsplanen. Föreningen generera ett ganska stort årligt överskott som täcker kostnader för renoveringar och avhjälpande av fel och underhåll.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 19 milj kr, vilket ger cirka 10 000 kr/kvm boyta. För fastigheten finns en 10 årig underhållsplan.

Avgifter:

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna. I avgiften ingår vatten, värme och sophantering.

Förråd:

Vindsförråd om cirka 4 kvm och cirka 2,5 m i takhöjd.

Gemensamma utrymmen:

Barnvagnsförråd, tvättstuga och den mysiga innergården.

Bredband och tv:

I avgiften ingår vatten och värme. Fastigheten har dessutom tv och fiber genom Comhem - varje bostadsinnehavare betalar enskilt.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på ett lugnt men samtidigt mycket centralt läge på nedre Kungsholmen. Precis utanför porten går både bussar och tunnelbana och det tar endast tio minuter att promenera till Centralstationen. I området finns härliga promenadstråk längst vattnet och Kungsholmen runt är en perfekt runda för dig som vill träna på att springa milen. På vägen kan du passa på att svalka dig med ett dopp, till exempel vid Fredhällsklipporna eller Hornsbergsstrand. Är du mer sugen på något gott finns många restauranger, caféer och barer i dina nya kvarter; Maxos falafel, Spisa hos Helena och Kungsholmens Glassfabrik är några favoriter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här