Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Markvardsgatan 6
Cedergren - 1898
Vasastan
VÄLBEVARAT SEKELSKIFTE MED HÄRLIG RYMD, FUNGERANDE KAKELUGNAR OCH EGEN UTEPLATS
TEXT: SVANTESDOTTER FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

ACCEPTERAT PRIS. VÄNLIGEN KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING. I ett vackert hus från slutet av 1800-talet ligger denna mycket fina och välbevarade bostad med både tre fungerande kakelugnar och egen uteplats med direktutgång till den charmiga innergården. Här bor du centralt och samtidigt lugnt på bästa läge i Vasastan, tyst och nära grönska i kvarter med stort utbud av restauranger, caféer och barer. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och tapeter med beige ton, vilket tillsammans med mörka trägolv bidrar till en varm och ombonad känsla. Den trivsamma uteplatsen har trädäck och smidesräcke samt en egen liten trappa vidare ut till innergården.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Markvardsgatan 6
Område:
Vasastan
arkitekt:
Cedergren - 1898
Våning:
0 av 4
Rum:
3 rum och kök
Area:
86 m²
Avgift:
3 585 kr inkl värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
2 250 kr/år
Total driftskostnad:
5 750 kr/år

Allmänt

Lägenheten har genomgående ljusa väggar och tapeter med beige ton, vilket tillsammans bidrar till en varm och ombonad känsla. Som ett perfekt komplement ligger mörka plankgolv i original i hall, kök, serveringsgång och sovrum – vilka alla enhetligt har slipats och behandlats för en välbalanserad helhet. I övrigt förtjusas man av ett vackert och rymligt serveringsskåp i original samt detaljer som stuckaturer, takrosetter, högt i tak, höga golvsocklar, parspegeldörrar med originaltrycke, djupa fönsternischer med speglar och rikligt profilerade dörr- och fönsterkarmar. Andra detaljer är strömbrytare i porslin och sektionsradiatorer av äldre modell med slottsvred i mässing. Lägenhetens trivsamma uteplats har trädäck och smidesräcke samt en egen liten trappa ut till innergården.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och stilfullt rum. Här finns gott om plats för både en stor soffgrupp och matbord. Rummet har två stora fönster mot gatan och furugolv från 2011, samt smyckas av kraftiga eleganta stuckaturer och en mäktig takrosett. Mot intilliggande sovrum sitter fina speglade pardörrar. Det tjusigaste smycket i rummet får tillskrivas den rektangulära kakelugnen i vitt och gammelrosa. Kakelugnen är fullt eldningsbar och tillför hög mysfaktor. Rummet har en väggfast bokylla och skåplänga samt strömbrytare med dimmerfunktion.

Sovrum 1

I det stora sovrummet sover ni behagligt och har även utgång till den privata uteplatsen via vackra pardörrar. Rummet är prytt med en renoverad, vit kolonnkakelugn och har såväl en väggfast bokhylla samt bra förvaring med den installerade garderobslängan med skjutdörrar.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet har furugolv från 2011 och har inretts med en väggfast, mindre bokhylla och en nätt garderobslänga med skjutdörrar och platsbyggda överskåp. Här finns också en renoverad, vit kolonnkakelugn som ger extra mysfaktor.

Kök

Det charmiga och snygga köket har en behaglig kombination av vitt, bänkskivor i ek med stänkskydd med kakelplattor samt rostfri diskbänk. En krämfärgad kyl och frys från Smeg pryder därtill perfekt sin plats. Köket erbjuder bra förvaring med originalskafferi och rymliga väggskåp. Det fina stora originalfönstret som avdelar köket från hallen bidrar till extra ljus samt en inramande detalj.

Hall

I den ovanligt inbjudande och spatiösa hallen finns en praktisk, rymlig och platsbyggd garderobsenhet för optimal förvaring. Även en rejäl hatthylla med krokar för avhängning finns tillvaratagen från en annan lägenhet i huset. Vidare har vi här dessutom en fin inre hall som förbinder bostadens rum och som har ett vackert och rymligt serveringsskåp i original.

Badrum

Det helkaklade badrummet med badkar går i vitt med två tunna bårder med grönt, gult och blomsterdetaljer. Förvaring finns i form av ett fristående, vägghängt högskåp och tvättställsskåp. Tvättmaskin installerades 2011 och badrummet är även utrustat med golvvärme och handduksvärmare.

Brf Hälsokällan 10

Föreningen

Brf Hälsokällan 10 (org. nr 769601-7966) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Hälsokällan 10 år 1996. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga ca 1.592 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Obligatoriskt tillägg med 259 kr/mån för bredband och tv. För uteplatsen tillkommer 1.365 kr/år för markhyra och underhåll.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningens kassör.

Bredband och kabel-tv

Bredbandsbolaget.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, bastu, cykelförråd samt cykelställ på gården. Fin innergård med möblerad uteplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 8 kvm.

Renoveringar i urval

2016 OVK godkänd, 2015 spolning av stammar, 2014 tak, 2012 fönster, 2006 trapphus, 1997 stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga.

Städning

Trappstädning sköts av AL Servicepatrullen.

OMRÅDET

Markvardsgatan är en endast tre kvarter lång gata som ligger mellan Tulegatan och Sveavägen där den möts av Stadsbibliotekets vackra park. Det är en lugn och stilla gata med centralt läge. Området är späckat med trevliga caféer, restauranger och barer, men du kan även söka lugnet på platser som Observatorielunden, Vanadislunden och Hagaparken. Här bor du med endast ett par minuters gångväg till t-banans både gröna och röda linje (vid Rådmansgatan respektive Tekniska Högskolan) samt med buss 2 och 4 ett stenkast bort. Nya Citybanan med pendeltåg ligger helt nära vid station Stockholm Odenplan.