Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Upplandsgatan 33
E. Lundroth 1888
Vasastan
CENTRAL TVÅA ANNO 1889 - GENERÖS TAKHÖJD OM 3,4 METER
TEXT: MUREN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

I ett praktfullt hus från 1889 ligger detta fina hem. Innanför porten med nummer 33 ovan finns ett påkostat trapphus med marmorerade väggar och takmålningar. Lägenheten har en imponerande takhöjd om 3,40 meter och höga vackra fönster som förser rummen med mycket ljus. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning som ett trevligt socialt rum. Intill finns ett rofyllt sovrum. Här bor du i ett lugnt men ändå suveränt läge i stan med bekvämt promenadavstånd till det mesta och många parker i närområdet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Upplandsgatan 33
Område:
Vasastan
arkitekt:
E. Lundroth 1888
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
41 m²
Avgift:
1 690 kr inkl värme, vatten och kabel tv

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 400 kr/år
Total driftskostnad:
3 800 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Två rum och fyra fönster! Detta är en mycket trevlig och ljus lägenhet med stora tjusiga T-postsfönster och högt i tak. Med 3,40 meter från golv till tak har du möjlighet att bygga på höjden. Väggarna är nymålade i sobra toner. I kök/vardagsrum och hall ligger en fin fiskbensparkett av ek och i sovrummet ett parkettgolv. I hall och sovrum finns många garderober. Till lägenheten, med ingång från gården, hör även ett stort källarförråd.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett gemensamt sällskapsrum i öppen planlösning. Köket byggdes 2013. Det är ett snyggt och stilrent kök med vita släta fronter. Överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Bänkskivan är av massiv ek och som stänkskydd sitter en klar glasskiva. Väggarna är målade i ljust grått och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. Rummet ger gott om plats för både matbord, soffa, soffbord och förvaringsmöbler. Två stora fönster ger rikligt med ljus till hela rummet.

Sovrum

Sovrummet är ett rymligt och luftigt rum som även det har två stora fönster som förser rummet med ljus. Sovrumsfönstren är munblåsta och vackert böljande. Rummet har gott om plats för dubbelsäng. Här finns en också en rymlig garderobsvägg. Väggarna i rummet är nymålade i en ljusgrå nyans och garderobsväggen i mullvad. In till sovrummet leder en fin glasad innerdörr.

Badrum

I badrummet är väggarna kaklade i vitt kakel och på golvet ligger ljus blågrön klinker. Här finns dusch, handfat, wc, handdukstork. 2017 förnyades badrumsinredningen med ett spegelskåp ovanför handfatet samt ett stort högskåp.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och skor. Här finns även bra stängda förvaringsutrymmen i två platsbyggda äldre garderober och två garderober med spegeldörrar. Väggarna i hallen är målade i grått upp till cirka två meter därovan är vägg och tak vitmålade. På golvet ligger fiskbensparkett av ek.

Brf Kometen 6

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Kometen 6. Föreningen består av 15 lägenheter, varav alla är bostadsrätter. Föreningen har även 2 lokaler (kontor åt Axfood & salong) med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1888 av arkitekt E. Lundroth.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 1982.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering:

1994 - Omläggning av tak. 2001 - 2006 - Nya balkonger. 2003 - Takmålning. 2005 - Rörstambyte. 2006 - Målning av trapphus. 2009 - Fönsterrenovering. 2012 - Fasadrenovering. 2014 - Bjälklaget mm till innergården har rivits och nyuppförts. 2016- Reparation av spillvattenledning

Kommande renoveringar:

Under 2018 planeras ny entréport samt utökat skydd för barnvagn och cyklar.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 3,2 milj kr, vilket ger cirka 1 600 kr/kvm boyta. Hyror från lokalerna ger ca 400.000 kr/år.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget och inte heller några större renoveringar.

Förråd:

Källarförråd tillhör lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt en fin innergård.

Bredband och tv:

ComHem.

Delat ägande

Delat ägande kan godkännas efter beslut från styrelsen.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt ordförande 2018-07-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Upplandsgatan är en 1500 meter lång gata som sträcker sig från Norra Bantorget i söder till Vanadisvägen i norr. Nummer 33 ligger ungefär på mitten av gatusträckningen, ett stenkast från Odenplan. Praktiskt och trevligt bor du här mittemot Hemköp Wasahallen och Nybergs Hembageri. Upplandsgatan är kanske mest känd för att vara hemvist för många antikvitetsbutiker, här befinner du dig mitt i detta kluster. Du bor i genuin stadsmiljö men mitt i en triangel av gröna oaser – Vasaparken, Observatorielunden och Tegnerlunden. Det centrala läget i Vasastan/Norrmalm är suveränt. Dessutom når du både Kungsholmen och Östermalm på kort promenadavstånd, precis som Stockholms city. Längre sträckor förflyttar du dig snabbt från Odenplan med tunnelbana, pendeltåg och ett stort antal busslinjer.