Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kransbindarvägen 27
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Midsommarkransen
LJUS FIN FUNKISTVÅA I GRÖNA K-MÄRKTA KVARTER

Välkommen till en snygg och trivsam tvåa om 51 kvadrat med väldisponerad och genomgående planlösning. Detta hem har generösa sociala utrymmen i kök och vardagsrum och ett mysigt sovrum intill dessa. Här finns dessutom en rymlig hall och ett nyrenoverat tjusigt badrum med egen tvättmaskin. Lägenheten ligger i kulturminnesmärkta LM-staden som är både ett svenskt industriminne och ett grönt och lummigt bostadsområde. Förutom stora gröna parkytor har du i omgivningarna ett rikt utbud av caféer, restauranger och unika butiker i både Midsommarkransen och vid Telefonplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kransbindarvägen 27
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Ahlberg, Backström & Reinius 1939
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 950 kr

Allmänt

En mycket fin och ljus funkislägenhet byggt i ett smalhus med djupet åtta meter. En stor fördel med smalhusen är just att det smala husdjupet, vilket gör att ljuset når ända in i bostaden. Huset har fina fönster i originalutförande. Takhöjden på 270 cm bidrar också till ljus och rymd. Detta är ett yteffektivt boende, helt enligt byggtidens anda, med väldisponerade ytor och proportionerliga rum. Till lägenheten hör även två förråd som finns i bottenplanet på huset, ett matkällarförråd med hyllor och ett större förråd.

Kök

Köket är ett ljust och trevligt kök med en matlagningsdel och en matplats. Köksinredningen har vita släta fronter och vid arbetsytorna sitter klassiskt treradigt funkiskakel. Här finns en stor rostfri diskbänk med dubbel diskho. Den matlagningsintresserade kan glädja sig åt en stor gasspis med fem plattor och el- och varmluftsugn. Köket är även utrustat med en fläktkåpa, inbyggd kyl och frys och diskmaskin. Vid matplatsen kan du duka för upp till fyra till sex personer, beroende på hur rymligt du vill sitta. Köket har ett fönster vid matlagningsdelen av rummet och ett vid matbordet.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett generöst och lättmöblerat rum med stora väggpartier som gör det lätt att variera möbleringen. Ett stort tvåluftsfönster förser rummet med ljus. Utanför fönstret ger träden en grönskande utsikt och förhindrar insyn i lägenheten. Väggarna i vardagsrummet är målade i en ljust grågrön nyans.

Sovrum

Sovrummet är ett vilsamt rum med plats för både dubbelsäng och nattduksbord. Dessutom finns här en hel garderobsvägg av ett Elfasystem med klädstänger, hyllor och korgar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta. Även sovrumsfönstret har utsikt mot grönska.

Badrum

Badrummet är nyrenoverat med väggar kaklade i vitt bistrokakel satt i halvförband med ljusgrå fogar. På golvet ligger svart hexagonklinker fogat i svart och försett med golvvärme. Tak- och handdusch finns bakom glasväggar och bredvid den finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I rummet finns även ett handfat med en kommod i svartmålad askfanér, ett klassiskt väggskåp med svängbar spegeldörr, två öppna trähyllor och handdukstork. Dessutom har detta badrum ett stort plus i och med att det har fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft. Badrumsdörren är extra fin med ett frostat fönster i översta spegeln.

Hall

Från hallen når du lägenhetens alla rum och ljus når hallen från alla fönster i lägenheten. Innanför dörren finns bra förvaringsutrymmen i två rymliga garderober med djupa skåp över.

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele (org. nr 702002-3144) innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus i Telefonplan, Midsommarkransen. Föreningen upplåter 488 st lägenheter med bostadsrätt, 28 st lägenheter med hyresrätt samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Förvärv av fastigheterna

Föreningen har ägt fastigheterna sedan de byggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling sker 2024.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna. Teknisk förvaltning ombesörjs av föreningen i egen regi.

Renoveringar

Stambyte och renoveringar av elledningar (med jordade uttag) samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Exempelvis pågår fönstermålning sedan 2017. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK sker i 7–9 års intervaller, de sista åtgärderna kommer att göras 2019.

Kommande renoveringar:

Löpande underhåll, inget större.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 49 mkr per bokslutet 2017 medan de årliga intäkterna uppgår till nästan 18 mkr. Skuldkvoten är cirka 2,200 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi, även om avgifterna höjdes oktober 2018 p.g.a. tomträttsändringar och att styrelsen bedömde höjningen som skälig efter 8 års tid. Föreningen har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen.

Avgifter

Inga uppgifter om ytterligare avgiftsändringar. Avgiften höjdes som nämnt oktober 2018.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 200 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser. Hyrorna är för närvarande 725 kr / 675 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak.

Bredband och TV

ComHems grundutbud ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Alla lägenheter är utrustade med sk multimediauttag, och kan anslutas till Internet Cable från ComHem. Från och med 1 juli 2013 ingår 50 Mbit/s bredband i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg till ComHem. Förutsättningar finns också för uppkoppling via telefonjack (ADSL/VDSL).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och webbsida (avläst 11/1 2019). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du perfekt mittemellan Midsommarkransen och Telefonplan. I Midsommarkransen finns den mysiga småstadskänslan med många unika butiker, caféer och restauranger, och den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Du bor dessutom nära den populära Svandammsparken där det är trevligt att ha picknick. Vid Telefonplan där bland annat Konstfack ligger, är miljön mer urban. Här ligger bland annat restaurangerna Landet och Koloni. Du når tunnelbanan på fem minuter såväl vid Telefonplan som i Aspudden och Kransen. Efter sex minuters resa är du vid Hornstull och på femton minuter kommer du till T-centralen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här