Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Brännkyrkagatan 91
Ingmar Benckert 1965
Södermalm - Högalid
HÖGST UPP I SKULDFRI FÖRENING MED BALKONG I VÄST
TEXT: BERTHELS FOTOGRAFI: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Välkommen till en lägenhet som är som gjord för socialt umgänge. Laga mat tillsammans kring köksön, koppla av i det rymliga vardagsrummet och njut av solnedgången från balkongen i sydvästläge. Inte nog med att lägenheten är totalrenoverad, ljus och snygg. Den är dessutom belägen i en fantastisk, skuldfri förening, som bjuder på allt från gym till bibliotek och gemensam festlokal. Utanför dörren väntar en rad populära butiker, restauranger och caféer, liksom Skinnarviksbergets fantastiska utsikt.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Ingmar Benckert 1965
Våning:
6
Rum:
3 rum och kök
Area:
69 m²
Avgift:
2 463 kr inkl värme, vatten, bredband och tv
Pris:
5 350 000 kr

Allmänt

Lägenheten renoverades 2017, och fick då genomgående gråmålade väggar och svart/grått laminatgolv. Föreningen har för avsikt att genomföra ett stambyte under 2019, vilket ger dig möjlighet att skapa dina drömmars badrum. Kanske vill du genomföra nuvarande ägares planer på att göra om angränsande klädkammare/förråd till bastu och tvättstuga? Föreningen är i skrivandets stund skuldfri, äger marken och har allt du kan önska dig. Vad sägs om innergård med grill, bastu/relax, gym, bibliotek, festlokal med hemmabioutrustning, samlingslokal, två stora tvättstugor och garage?

Kök

Köket helrenoverades i slutet av 2017 och ligger halvöppet mot vardagsrummet. Här finns en härlig köksö som bjuder in till socialt umgänge samt en vinkyl i fullhöjd. Luckor och fronter i mattsvart, svart bänkskiva och grå stänkskiva i betongimitation skapar ett stilrent helhetsintryck.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på härlig rymd och sociala ytor. Här ryms både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når du den stora balkongen i sydvästläge, med sol från lunchtid till solnedgång.

Sovrum

Från vardagsrummet når du det harmoniska och svala sovrummet. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av garderober med spegelskjutdörrar längst ena väggen.

Sovrum / Arbetsrum

Innanför köket ligger ett rum som idag används som arbetsrum, men även går att disponera som sovrum. Det stora fönstret skänker gott om ljus åt rummet.

Badrum

Här finns möjligheter att skapa ditt eget drömbadrum, då föreningen har för avsikt att genomföra ett stambyte under 2019. Nuvarande badrum är i gott skick, med sandfärgat kakel, ljusgrå klinkers, toppmatad tvättmaskin och badkar under fönstret.

Hall

I hallen möts du av ett härligt ljusinsläpp från ett glasparti ovanför ytterdörren och på golvet ligger svarta, blanka klinkers. Här finns en rymlig, platsbyggd garderob med spegelskjutförrar.

Klädkammare/förråd

Angränsade till badrummet finns en rymlig klädkammare. Här har nuvarande ägare haft planer på att bygga tvättstuga/bastu i samband med stambyte och badrumsrenoveringen, vilket godkänts av föreningen.

Brf Uven nr 156

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Uven nr 156. Fastigheten består av 90 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har 5 lokaler där en är 1 medlemslokal och 4 upplåts med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I huset finns Coop. Huset ritades 1965 av arkitekt Ingmar Benckert.

År föreningen övertog fastigheter:

Brf Uven nr 156 övertog fastigheten 1982 från HSB.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Det finns ett garage med 60 stora och 20 små bilplatser som boende kan ställa sig i kö till genom att kontakta styrelsen. Garageplatserna kostar 1100 kr/mån.

Renovering:

2013 Lägenheternas dörrar och loftgångarnas väggar målades 2015 OVK genomförd 2015 Låsbricksystem installeras till portar och gemensamma utrymmen. 2015 Ny väremcentral 2016-2017 Ommålning av tak

Kommande renoveringar

2019 Stambyte

Ekonomi:

Föreningen är skuldfri.

Avgifter:

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna.

Förråd:

Källarförråd om cirka 5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Fin innergård och erbjuder sittgrupp, matbord och grill. I huset finns även två tvättstugor, cykelförvaring, föreningslokal, bastu och lånebibliotek. I föreningen finns två miljörum med grovsopor.

Bredband och tv:

I avgiften ingår kabel-tv samt bredband från Bredbandsbolaget. Fastigheten har dessutom tv och bredband genom Comhem.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du intill ett av stans bästa shoppingstråk, med en härlig blandning av småbutiker. Mitt över gatan hittar du till exempel second hand-meckat Beyond Retro och lite längre ner på Hornsgatan ligger Judits, två måsten för vintagefantasten. Blir du sugen på något gott finns mycket att välja på. Missa inte populära Falafelbaren, hippa Häktet, veganernas favorit Maholo eller varför inte en varm korv med Pucko till en bandymatch på Zinken? Här kan du dessutom själv snöra på dig skridskorna för en tur på isen under vinterhalvåret. Föredrar du lugnare aktiviteter finns det inte mycket som slår en picknick på Skinnarviksberget, med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Det är även nära till Tantolundens grönska och Långholmens båtliv. Dessutom är kommunikationerna utmärkta, med Zinkensdamms tunnelbanestation i princip utanför dörren och de många busslinjerna som trafikerar Hornsgatan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här