Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Slipgatan 9
Björn Hedvall 1939
Södermalm - Hornstull
ETT MYSIGT OCH VÄLPLANERAT NÄSTE MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN

Högt upp i huset med härlig utsikt mot Långholmskanalen ligger denna ljusa och härliga funkistvåa med balkong. Här bor du med ett lugnt läge och på välplanerade kvadratmetrar. Bostaden har ett matlagningsvänligt och funktionellt kök, ett lättmöblerat och rymligt vardagsrum och ett mysigt och rofyllt sovrum. Dessutom finns här gott om förvaringsutrymmen och en ljuvlig balkong med fascinerande utsikt som är ett extrarum där du aldrig tröttnar på att hänga. Det höga läget utan någon balkong ovanför ger också mycket ljus till lägenheten alla tider på året.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Slipgatan 9, 6 tr
Område:
Södermalm - Hornstull
arkitekt:
Björn Hedvall 1939
Våning:
6 av 7, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
38 m²
Avgift:
2 658 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 189 kr/mån tillkommer för bredband (1000/1000 mbit/s.

Allmänt

En fin och väldisponerad lägenhet där det är lätt att trivas. Här kan du ha både lugnt hemmamys och större sociala tillställningar. Det höga läget och stora ursprungliga fönster gör att ljuset hittar in i bostaden. Fönstren har spanjoletter och marmorfönsterbrädor. På golven ligger parkett av ek. Till lägenheten hör även ett vindsförråd om cirka 4 kvm.

Kök

Köket är ett trivsamt rymligt arbetskök som ligger mellan hallen och sovrummet. Dagsljus når rummet via ett fint spröjsat antikt fönster som ger en öppen och luftig känsla mellan rummen. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivan är av vitbetsat massivt trä med dubbel diskho i rostfritt. Som stänkskydd sitter vitt liggande kakel. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum

Hemmets vardagsrum är ett generöst och socialt rum som är lätt att möblera och variera. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord samt till exempel förvaringsmöbler och skrivbord. Från vardagsrummet har du också utgång till lägenhetens balkong som är ett härligt extrarum med gott om plats för både utemöbler och växtlighet. Balkongen ligger med ett härligt fritt och högt läge utan någon balkong ovanför. Här är sol på morgonen till fram till kl 13.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt och rofyllt rum. Det fina antika fönstret ger en rummet karaktär och rymd, och förmedlar dagsljuset vidare in i lägenheten. I sovrummet finns en platsbyggd säng med lådor under som följer med i köpet om så önskas.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker. Här finns dusch, handfat och wc. Förvaring finns i ett spegelväggskåp ovanför handfatet och på flera öppna hyllor.

Hall

Hallen välkomnar dig med gråmålade väggar. Här finns gott om plats för hatthylla och krokar, och dessutom en hel garderobsvägg med fem garderober som sväljer mycket förvaring.

Brf Kölhalningen 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kölhalningen 2. Föreningen upplåter 40 lägenheter varav 1 är hyresrätt och resterande bostadsrätter, samt 3 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC AB.

Gjorda renoveringar:

2018 renovering av lokal på bottenvåningen. Fiber dras in i fastigheten. 2015 målning av fönster. 2015 översikt av elen, byta gamla armaturer mot lågenergiarmaturer. 2015 radonmätning med mycket gott resultat, långt under gränsvärdena. 1996 fasadrenovering. 1985 stambyte. 1985 elstigare bytta. 1985 takrenovering.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 5,3 mkr, vilket ger cirka 4 760 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Intäkter uppgår till ca 230 tkr/år, (enligt ÅR- 17).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, mangel, torktumlare och ett stort torkrum. Det finns även en drop-in-tvättstuga med en tvättmaskin.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykelrum i källaren samt källsortering för glas, tidningar, kartong, media, mindre grovsopor, farligt avfall, el-avfall, batteri och glödlampor.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 189 kr/mån tillkommer för bredband (1000/1000 mbit/s.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband levereras av Bahnhof. Kabel-TV levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt kontaktperson: 2018-08-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


I detta lugna område är det lätt att trivas. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen, Reimersholme och i Tanto. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.