Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grimvägen 12
1954-1958 Folke Löfström
Djursholm
STILFULL FUNKISHÖRNTVÅA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

I hörnan på ett 1950-talshus i Djursholm ligger en riktig pärla till bostad. Två rum och kök som har genomgått en fin och varsam renovering där stor vikt lagts på att bevara och/eller återskapa originaldetaljer i så stor mån som möjligt. Alla rum (utom badrum) har dessutom målats med ekologisk färg från Auro. Köket har originalinredningen kvar och har öppnats upp till ett härligt inbjudande rum där du kan duka till många. Även vardagsrummet är generöst i storlek och har också balkong. Dessutom har du ett vilsamt sovrum med fransk balkong, en rymlig hall, wc och badrum. Planlösningen är runtgående och hörnläget ger dig fönster i två väderstreck. Här bor du lugnt och lummigt med endast ett par minuters promenadväg till Roslagsbanan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grimvägen 12
Område:
Djursholm
arkitekt:
1954-1958 Folke Löfström
Våning:
0 av 3, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
62 m²
Avgift:
3 690 kr inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

Försäkring:
3 000 kr/år
Total driftskostnad:
3 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
En vuxen och ett barn

Allmänt

En mycket väl omhändertagen funkislägenhet med många bevarade originaldetaljer som med känsla och stil kombinerats med väl utvalda material och färger. Rummen är generösa och lättmöblerade med runtgående planlösning. Trevligt hörnläge med balkong åt ena hållet och fransk balkong åt det andra. I bostaden finns flera bevarade originalgarderober och till lägenheten hör även två källarförråd.

Kök

I det fina köket har originalinredningen tagits omhand och bevarats och rummet uppdaterats i samarbete med arkitekt. Köksluckor och lådor har målats i samma ljusgröna nyans som de hade då huset stod nytt. Den rostfria diskbänken med dubbel diskho är även den bevarad. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med två rader klassiskt 15x15-kakel från Byggfabriken. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl och frys, samtliga i rostfritt utförande. I köket finns gott om utrymme att duka till många – här kan du ha ett stort matbord. Köket har två fönster och mellan dem finns en platsbyggd öppen hylla som ger fin extra förvaring till rummet. Som pricken över i, fast längst ner, har betonggolvet som tidigare låg under linoleum tagits fram och slipats.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum som nås från både hall och sovrum. Här är väggarna målade i grått och på golvet ligger fiskbensparkett i original som ljusbetsats. Rummet har ett generöst fönsterparti med ett tvåluftsfönster med intilliggande balkongdörr som leder till lägenhetens balkong.

Sovrum

Sovrummet får fint ljus genom en helglasad fransk balkongdörr. Här finns gott om plats för dubbelsäng och till exempel förvaringsmöbler. Rummet har även bra förvaringsutrymmen i bevarade garderober med överskåp. Väggarna är vitmålade och det snygga golvet består av asfaltplattor från Järna. Det är ett mjukt och slitstarkt golv som är gjort av pulvriserad kalksten som innehåller naturlig asfalt, därav namnet.

Badrum

Bostaden har en wc och ett badrum som ligger vägg i vägg och med dörr emellan. De har renoverats i stil med varandra och med ursprunget. Ett djupblått kakel, Windsor Blue från Byggfabriken sitter på halva väggarna i badrummet, och i anslutning till handfatet på gäst-wc. På golvet ligger ljus klinker, Windsor White, även det från Byggfabriken. I golvet finns golvvärme. För den som vill installera egen tvättmaskin finns utrymme för detta i badrummet.

Hall

Hallen visar upp fina funkis detaljer i bevarade garderober med överskåp och snabelbeslag. Innanför dörren sitter en Nostalgi-hatthylla och dito skohyllor. Även i hallen ligger fin fiskbensparkett av ek.

Brf Grim Park

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Valaskjalf 10. Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt och 12 lägenheter med hyresrätt.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via HSB Stockholm.

Renoveringar

2017 Tillbyggnad balkonger vid takvåningar (våningsplan 3). 2016 Obligatorisk ventilationskontroll utförd. 2015 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 8. 2014 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 4. 2013 Installation av bredband (100/100 mbit/s) till samtliga lägenheter. 2012 Tätning av samtliga fönster och ytterdörrar. 2012 Renovering av takvåningars frånluftsfläktar. 2011 Byte uppvärmningssystem från olja till bergvärme. 2011 Ny hiss installerad i hus med adress Grimvägen 3. 2011 Föreningens tillfartsvägar omasfalterade. 2010 Nya el- centraler installerade. 2007 Relining stammar Grimvägen 1, 4, 5, 6, 8, 10 & 12. 1997 Stambyte Grimvägen 3. 1991 Takvåningar (våningsplan 3) färdigställda

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att nästa år genomföra stambyte, takrenovering och dränering. Enligt plan ska renoveringen påbörjas under slutet på Q1 eller början av Q2 2020. Det är inte bestämt i vilken turordning husen ska renoveras. Enligt nuvarande plan får alla boenden nya badrum med möjlighet till tillägg i materialval.

Ekonomi

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 35,9 mkr, (ca 4 072 kr/kvm boyta). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar men föreningen för diskussion om att höja avgiften i samband med kommande renoveringar. Ambitionen är att höja mindre än 10%, besult är dock inte tagna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Gemensamma utrymmen

Ja, fyra tvättstugor, en föreningslokal att hyra för 200 kr/kväll och en gästlägenhet med två bäddar att hyra för 200 kr/natt. Därutöver har föreningen elva stycken till lokaler varav en används till gym och en till trädgårdsverksamhet. Övriga nio används som förråd. Det finns för tillfället lediga extra förråd att hyra för medlemmar. Till lägenheten finns två förråd i källaren varav en är matkällare.

Parkeringsplats/garage

Det finns parkering (med eller utan el) och garage att hyra. För närvarande är det kö till garage och till p-plats med el. Avgift per månad: Parkering utan el: 150 kr. Parkering med el: 250 kr. Parkering med el för elbil: 250 kr (elkostnad tillkommer och avläses kvartalsvis samt vid uppsägning av p-platsen). Garage: 462 kr – 840 kr (beroende på garagets storlek).

Bredband och kabel-tv

Bredband (250/250) och basututbud kabel-tv levereras av Telenor och ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person kan beviljas medlemskap under förutsättning att bostadsrätten endast nyttjas för permanent boende av verkställande direktören, styrelseledamot, eller någon annan i ledande befattning. Ingen juridisk person har beviljats medlemskap än. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Djursholm var en av de första villastäder som växte upp utanför Stockholm i slutet av 1800-talet. Hit drogs Djursholmsbanan som en bibana till järnvägen Stockholm – Rimbo, och naturskönt och havsnära uppfördes här många vackra villor. På Grimvägen bor du mitt i grönska, nära många välrenommerade skolor och idrottsanläggningar. Du har Roslagsbanan på kort promenadavstånd. Närliggande Djursholms torg är ett trevligt och mysigt alternativ på inköpsturen med bland annat matbutik, apotek, bibliotek, gym och flera trevliga butiker, restauranger och caféer.