Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 37
Hj. Eriksson 1908
Södermalm
LUFTIG OCH SOCIAL JUGENDTVÅA MED BALKONG MOT GÅRD
TEXT: MUREN STYLING: LINDHOLM FOTO: ÖSTLING

Denna stora och fina tvåa ligger i ett pampigt jugendhus mitt i SoFo. Drygt tre meter i takhöjd och höga vackra fönster gör lägenheten ljus och luftig. Det är en mycket trivsam bostad som nyligen renoverats varsamt och noggrant i ljusa färger och där de bevarade originaldetaljerna får tala. Det lena trägolvet är lutat och oljat och spegeldörrar och djupa nischer sätter karaktär. Kök och vardagsrum ligger i fil med fönster mot den lugna Södermannagatan och sovrummet vetter in mot den fina innergården. Här finns även hemmets balkong. Hallen binder ihop alla rum och är rymlig och möblerbar. I lägenheten finns även generösa och väl genomtänkta förvaringsutrymmen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 37
Område:
Södermalm
arkitekt:
Hj. Eriksson 1908
Våning:
2.5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
74 m²
Avgift:
3 781 kr inkl värme, vatten och tv

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
1 132 kr/år
Total driftskostnad:
4 632 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

En mycket härlig lägenhet med drygt tre meter i takhöjd och genomgående planlösning. Bostaden helrenoverades (utom badrum) under 2014-2015 med ambitionen att kombinera moderna och smarta lösningar med bevarade tidstypiska detaljer. I hela lägenheten ligger ett vackert mjukt originalträgolv som det är en fröjd att sätta fötterna på. Trätiljorna är lutade och vitoljade. Väggarna är ljust målade; hallen i vitt och övriga rum i ljust grått (S-1500N). Strömbrytare och elkontakter är bytta mot tidstypiska, och alla rum har dimbar takbelysning. Gott om förvaring, både i bostaden och i ett cirka 8 kvm stort källarförråd.

Kök

Köket är ett fint och luftigt parallellkök som platsbyggdes 2015 och kommer från Marbodal. Fronterna är vita och speglade och matchas med stilfulla bänkskivor av kalksten med en stor infälld diskho och blandare från Tapwell. På den ena sidan sitter väggskåp ända upp till tak, vilket ger gott om förvaringsutrymmen, och på den andra sidan, där spisen är, är väggen i stället helkaklad, vilket skapar fin rymd. Alla vitvaror kommer från det tyska exklusiva vitvarumärket NEFF och består av en 80 cm bred induktionshäll, 90 cm fläktkåpa (extra effektiv och tystare modell), inbyggnadsugn med varmlufts- och ångfunktion, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Köket har dämpad stängning på luckor och lådor och är utrustat med till exempel bestickfack med knivblock av trä, led-spotlights under väggskåp och källsortering under vask. Vid fönstret i köket finns utrymme för en rymlig matplats där du även har kontakt med vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet nås dels från hallen, dels via en stor öppning från köket som ger härlig rymd till rumssambandet samtidigt som det är en trevlig social planlösning. Vardagsrummet är även det ett luftigt rum där du kan ha en stor soffgrupp och andra möbler. För den som vill ha ett större matbord fungerar det också utmärkt.

Sovrum

Sovrummet är ett stort och rofyllt rum beläget in mot den lugna innergården. Det är ett rum med mysiga vinklar och gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns även en stor platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Förvaringsytan går ända upp till tak och har inredning från Elfa. Rummet har ett fönster och en balkongdörr. På balkongen har du utsikt mot gårdsmiljön och eftermiddags- och kvällssol. På golvet ligger trätrall och det finns plats för bord, stolar och växter.

Badrum

Badrummet är ett ljust helkaklat badrum med ljusa väggar och klinkergolv. Här finns ett inkaklat badkar, wc, handdukstork, handfat, integrerad spegel och två rymliga badrumsskåp.

Hall

Innanför dörren finns en lång vägg med platsbyggd förvaring för skor och accessoarer. På motsatt vägg finns gott om plats för hatthylla eller krokar. Bakom bevarade vackra spegeldörrar längre in i hallen finns en rymlig klädkammare med praktisk förvaring från Elfa med klädstänger, hyllor och lådor, alltsammans med rörelsestyrd belysning. Ett modernt inre till ett välbevarat yttre. Väggarna i hallen är vitmålade och i taket sitter dimbar belysning.

Bf Alfa

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten föreningen Bondetorpet 16. Föreningen består av 51 andelslägenheter samt 1 bokal (bolokal). Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsförening. Huset ritades 1908 av arkitekt Hj. Eriksson.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen bildades år 1919.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning i Sverige AB.

Kommande renoveringar:

Stambyte diskuteras.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 6 milj kr, vilket ger cirka 1 600 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Förråd:

Källarförråd om cirka 8 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, cykelförråd, en fin innergård och en gemensam takvåning för medlemmar att nyttja.

Bredband och tv:

Bredband från Ownit och tv från ComHem.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med ett fenomenalt läge i SoFo vid allén på Katarina Bangata och precis vid Greta Garbos torg, lugnt och stilla men ändå mitt i smeten. Bakom nästa kvarter ligger Nytorget. Området fullkomligen kryllar av restauranger, caféer och unika butiker, men även parker och grönska. Önskas mer stadspuls, shopping, service och tunnelbana finns det vid Götgatan, Skanstull och Medborgarplatsen, som du når på cirka fem minuter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här