Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Borgargatan 8
Bror W. Badin 1910
Södermalm - Högalid
SUPERMYSIG ETTA MED BALKONG I HÖGT VÄSTERLÄGE
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINNELL STYLING: RYDMAN

I ett vackert och välbevarat rött nationalromantiskt hus invid Högalidsparken ligger denna fina och charmfulla lägenhet. Med över tre meter i takhöjd och stora fönster i västerläge är detta en ljus och luftig bostad, ett rum och kök med stor balkong som ligger högt, fritt och soligt. Det är ett mycket trivsamt boende med ljusa mjuka trägolv, gedigna snickerier och lättmöblerade rum. På lugna Borgargatan är det lätt att glömma bort att du befinner dig mitt i Hornstull. Invid denna trivsamma innergård råder lugnet och det är tyst och stilla. Här har du ett eget mysigt näste på eget våningsplan, högt upp i huset, utan insyn och med utsikt över takåsarna.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Borgargatan 8, 4 tr
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
Bror W. Badin 1910
Våning:
4.5 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
31 m²
Avgift:
1 889 kr inkl värme, va, fiberbredband och balkongtillägg

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
3 900 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Kök

Köket är ett trevligt och mysigt rum som dessutom har balkong utanför så du enkelt kan ta med dig frukostkoppen ut eller duka upp till middag i kvällssolen. Köksinredningen är byggd i vinkel och har gräddvita fronter med bänkskivor av massiv ek. Överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader, vilket ger gott om förvaringsutrymmen. Vid diskbänken är väggen kaklad med vitt smårutigt kakel. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin och kyl och frys som är integrerade i skåpinredningen. I rummet finns plats för ett matbord för cirka fyra personer och du har glasade pardörrar som leder till lägenhetens balkong. Balkongen ligger i västerläge högt över gården. Den är stor och rymlig med gott om plats för utemöbler och växter.

Allrum

Bostadens allrum är ett ljust och luftigt rum med ett stort fönster med utsikt mot gården. Vid fönstret sitter en snygg äldre radiator i samma bredd. Rummet är idag möblerat med en bäddsoffa, men här finns även gott om plats för säng och soffa för den som önskar det. I rummet finns även en inbyggd originalgarderob. Runt rummet sitter cirka 40 cm höga golvsocklar.

Badrum

Badrummet renoverades 2012-2013 i samband med stambyte. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker försedd med golvvärme. Vid duschen är väggen klädd med grön mosaik. I rummet finns handfat med spegel och glashylla ovanför och wc vid en nisch med inbyggda hyllor på väggen.

Hall

I hallen omfamnas du av den fina tapeten Woods från Cole & Son som passar perfekt ihop med bostadens originalsnickerier – spegeldörrar och profilerade listverk. Här finns även en bevarad hatthylla med ankarkrokar för ytterkläder. Hallen ger även plats för viss möblering.

Brf Bulten 15

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Bulten 15. Fastigheten består av 20 bostadsrätter och 4 lokler med hyresrätter. (Redovisningsbyrå, frisör, kreatörsbyrå och bilverstad). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades av arkitekt Bror W. Badin 1910.

År föreningen övertog fastigheter:

Brf Bulten 15 övertog fastigheten 2004.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera konsult.

Renovering:

2017-18 Trapphus

2015 Målning tak 2014 Målning fasad mot gatan 2014 OVK och rensning ventilationskanaler

2012 Stambyte

2012 Omdragning el i trapphus 2011-2013 Renovering och målning av fönster

2008 Balkonger byggdes

Plan framåt:

När föreningen förvärvade fastigheten var den relativt eftersatt och för att ta hand om huset har nya lån behövt tas. Styrelsen arbetar aktivt med att se över föreningens ekonomi och är angelägna om att inte behöva ta ytterligare lån för kommande underhåll och arbetar för att öka föreningens årliga överskott genom att förhandla räntor, hyreslokalers avtal och se över andra löpande kostnader. Planen är att på sikt kunna använda överskottet för att amortera av delar av lånen.

Kommande renoveringar:

Färdigställer trapphuset för tillfället. Se över ventilation och radiatorer. Gården behöver renoveras inom 5 års period.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 12,9 milj kr. De 4 affärslokalerna som föreningen hyr ut ger en intäkt om ca 500.000 kr varje år.

Avgifter:

Det finns inga planerade höjningar av avgifterna.

Förråd:

Vindsförråd om cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Gården erbjuder grillplatser. I huset finns även tvättstuga och förrådsutrymmen.

Bredband och tv:

Fiberbredband från Bredbandsbolaget om 100/100 MBit/s som ingår i avgiften. Fastigheten har dessutom tv genom Bredbandsbolaget (ingår ej i avgiften).

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och ordförande 2018-06-07. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Borgargatan är en liten, endast 210 meter lång gata som ligger lugnt belägen mellan Långholmsgatan och Högalidsparken. Gatan namngavs 1911 efter ett namnförslag som gick ut på att även borgareståndet skulle få en gata i staden. Du bor här mitt i Hornstullspulsen men på lugna gatan. Här är ytterst lite trafik, endast ett fåtal bostadshus och stora gröna Högalidsparken ligger mittemot. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här