Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Karlbergsvägen 54
HÖÖG & MORSSING 1913
Vasastan - Birkastan
GRANNE MED HIMLEN - ETT EGET NÄSTE MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMANSHEM

Högt upp i huset med balkong mot grön innergårdsmiljö ligger denna vackra tvåa. Här bor du i ett härligt fritt läge med utsikt över hustak och grönska. Det är en välkomnande lägenhet med stora originalfönster i två väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp till bostaden. Generösa rum i fil ger en social och trivsam planlösning där ett stort sällskapsrum ansluter till köket och sovrummet är en vilsam plats vid sidan om detta. Här bor du med högt i tak, stuckaturer, gedigna snickerier och mjuka ljusa trägolv. Den stora balkongen är en oas under varma dagar, precis som den lugna innergården. Lägenheten ligger i ett stilfullt nationalromantiskt hus på Karlbergsvägens trevligaste del där gröna förgårdar frontar de välbevarade husen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Karlbergsvägen 54, 4½tr
Område:
Vasastan - Birkastan
arkitekt:
HÖÖG & MORSSING 1913
Våning:
4.5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
45 m²
Avgift:
2 555 kr inkl. värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
2 700 kr/år
Försäkring:
1 950 kr/år
Total driftskostnad:
4 650 kr/år

Allmänt

En mycket välkomponerad och härlig lägenhet med högt läge i huset (våning 4,5 av 5,5) och stora korspostsfönster i två väderstreck mot gård, vilket skapar ett ljuvligt ljusflöde genom rummen som ligger i fil. Genomgående ljusa väggar och vitmålade snickerier. I hela lägenheten ligger bevarade furutiljor som slipats och vitpigmenterats.

Kök

Köket är ett trevligt och rymligt arbetskök som förbinds med vardagsrummet med en större dörröppning. Köksinredningen är av valnöt och bänkskivorna av sten. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och fristående kyl och frys. Dessutom finns ett gammalt skafferi bevarat. I köket finns ytterligare utrymmen för förvaring, och dessutom ett stort fönster vars nisch också ger fina ställytor.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och socialt rum som ligger mitt i lägenheten. Här får du plats både med soffgrupp och matbord. Det är ett vackert burspråksrum med snedställda väggar som ger charm och karaktär. Vid vardagsrumsfönstret sitter en fin fönsterbräda av trä. Väggarna i rummet är målade i ljust grått som kontrasterar fint mot vitmålade snickerier, stuckaturer och tak.

Sovrum

Sovrummet är ett luftigt och ljust hörnrum med stora fönsterpartier och dörr till lägenhetens balkong. I rummet får du plats med både dubbelsäng och annan möblering. Här finns en inbyggd originalgarderob. Även detta rum har ytterväggar i vinkel som ger karaktär åt rummet. Från sovrummet leder glasade pardörrar ut till lägenhetens balkong som ligger i högt och fritt läge med utsikt över innergårdsmiljöer och takåsar. Här har du ett härligt extrarum under varmare årstider.

Badrum

I badrummet är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker försett med golvvärme. I rummet finns tak- och handdusch bakom vikbara duschväggar av glas, wc, handfat med kommod, spegel, handduktork och ett stort högskåp.

Hall

Du gör entré till bostaden genom en riktigt stilig speglad originaldörr med både spröjsat överljus och glas i den övre fyllningen i dörren. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skoförvaring, samt även för till exempel en byrå.

Brf Kakelugnen 8

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten Kakelugnen 8 med adress Karlbergsvägen 54 år 2007. Fastigheten rymmer 19 lägenheter med totalt 1800 kvm boyta samt två hyresrättslokaler med sammanlagt 116 kvm ovan jord och 101 kvm källare. Föreningen är äkta och eftersom man äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar

2013 Rensning av dagvattenbrunnar, inspektion av VA stammar och trapphusrenovering. 2012 Fasadrenovering mot gata. 2010 Balkongbyggnation. 2009 OVK. 2008/2009 Vindsbyggnationer samt omläggning av tak, byte av VA stammar, nya elstigare, renovering av hiss, renovering av fönster och tvättstuga. Huset är i gott skick.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil med positiva rörelseresultat och goda hyresintäkter från två lokaler. Belåningsgraden är ca 8000tkr/kvm och man amorterar regelbundet. Inga avgiftshöjningar finns planerade under 2018.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Två gemensamma städdagar hålls varje år, en på våren och en på hösten.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar kan njuta av en lummig förgård samt en innergård med grillmöjligheter. Det finns cykelförråd, tvättstuga i källaren (två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp) samt grovsoprum.

Förråd:

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Fastigheten är ansluten till ett öppet fibernät där den boende kan välja med ett flertal olika leverantörer.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på den lugna och pampiga delen av Karlbergsvägen, där gatuhusen frontas av karaktäristiska fina förgårdar som inte är så vanliga i Stockholm. Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Bland alla pampiga bostadshus finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, till exempel på Rörstrandsgatan och vid St Eriksplan. I och med nya Hagastaden har det i närområdet den senaste tiden tillkommit en hel del nya butiker, gym, restauranger och serviceinrättningar. Dessutom är det trevligt att här ha promenadavstånd till både Karlbergs slott och Hagaparken.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här