Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 62
Björn Hedvall 1926
Södermalm - Sofia
CHARMIG GENERÖS ETTA MED STOR BALKONG HÖGT UPP
TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTO: OZOLLAPA

Ett eget näste med maffig utsikt över Söders takåsar och en stor härlig balkong i lugnt och ostört gårdsläge med sol från morgon till kväll – denna mysiga tjugotalslägenhet är en riktig oas. Här har du ett rymligt möblerbart kök som inbjuder till trevliga middagar och ett stort vardagsrum med sovalkov, vilket ger rummet tydliga separata funktioner. Från detta rum nås också balkongen. Trivseln sitter även i originaldetaljer som mjuka furugolv, profilerade snickerier och speglade dörrar. Dessutom bor du med toppenläge vid Katarina Bangatas lugna och lummiga allé med SoFo och Vitabergparken tätt intill, och i en stor välskött förening med god ekonomi.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 62
Område:
Södermalm - Sofia
arkitekt:
Björn Hedvall 1926
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
37 m²
Avgift:
2 145 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
4 500 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
baseras på schablon

Allmänt

Detta är en ljus och luftig lägenhet med högt och lugnt gårdsläge och solig balkong med frihetskänsla. Invändigt finns genomgående ljusa målade väggar och ljusa mjuka furugolv i original från byggåret. Profilerade snickerier och speglade dörrar sätter också fin karaktär. Ytorna är generösa och charmfulla med bland annat djupa nischer och snedställda väggar.

Kök

Köket är ett trivsamt rum som bjuder på fler antal väggar än de traditionella fyra. Köksinredningen är byggd i vinkel och har mörka fronter på underskåpen och frostade glasdörrar i överskåpen. Bänkskivorna är av massivt trä och som stänkskydd sitter tre rader vitt klassiskt 15x15-kakel. Maskinparken består av spishäll, fläkt, ugn, kyl och frys. Köket rymmer en matplats för upp till fyra sittande och genom köksfönstret har du utsikt över gård, grannhus och takåsar.

Allrum

Allrummet är ett stort rum som innefattar både vardagsrum och sovrum. För sängen finns en alkov i rummets inre del så sovdelen är avskild och inkräktar inte på den övriga rumsytan. Bredvid alkoven finns en rymlig klädkammare. Vardagsrummet är lättmöblerat, ljust och luftigt. Pardörrar leder ut till lägenhetens balkong som är en riktigt härlig innerstadsbalkong med utsikt över takåsar och innergård. Dessutom ligger den i ett soligt sydvästläge med maxade soltimmar och har plats för både utemöbler och växtlighet.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 10x10-kakel och på golvet ligger mörk klinker i samma storlek. I rummet finns dusch, wc, handfat, spegel och gott om förvaring på öppna fina glashyllor.

Hall

Från hallen når du lägenhetens alla rum. Här finns plats för både ytterkläder och en förvaringsmöbel. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger furutiljor precis som i övriga lägenheten.

Brf Räfsan 4, 5 & 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Räfsan 4, Räfsan 5 och Räfsan 6. Föreningen består av 172 lägenheter fördelade på 160 bostadsrätter och 12 hyresrätter samt 4 lokaler (1 754 kvm). Föreningen är äkta. Huset ritades 1926 av arkitekt Björn Hedvall.

År föreningen övertog fastigheterna

Registrerades 1992-09-21, huset köptes 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin mark påverkas föreningen ej av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC.

Renovering

Stambyte rör samt el 1987-1989. Nya evakueringsbalkonger 1987-1989. Omläggning av tak 1987. Omputsning av fasad 1989. Taket ommålat 2003. 6 st hissar renoverade 2004. Fönster mot gatan ommålade 2004. Fönster mot gården ommålad 2007. Fasader mot gatan omputsade 2007. Vissa reparationer av fasader mot gården 2007. Trappuppgångar renoverade, inklusive nya ytterdörrar 2007. Nya balkonger 2008. Renovering av innergård 2010. Byte av stamregleringsventiler och radiatorventiler samt injustering av värmesystem 2012. Modernisering av hiss på Ringvägen 155C 2013. Relining av värmestammarna för att öka livslängd 2014. Byte av undercentral för fjärrvärme 2014. Takmålning och fönstermålning 2015. OVK och stamspolning 2016. Nybyggnation av balkonger mot innergård 2018.

Aktuella åtgärder

Inga större planerade renoveringar.

Ekonomi

Långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2017 till cirka 31.651 mnkr, vilket ger 4 234 kr/kvm. Föreningen har ca 4.5 mnkr i kassan (årsredovisning 2017). Hyresrätterna kan ses som en mycket stor dold tillgång hos föreningen. När hyresrätterna säljs tillfaller köpeskillingen föreningen. Hyresintäkter från hyresrätter och lokaler inbringar ca 1.6 mnkr till föreningen årligen. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning sker med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Stockholms Stad Brandförsäkring.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma.

Städdagar

Föreningen har gemensamma vår- och höststädningar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med fyra tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens trevliga innergård. På gården finns utemöbler och grill. Medlemmar har möjlighet att hyra övernattningslägenheten på Ringvägen 155 bv till en kostnad av 300 kr per dygn. Gästlägenheten har ett litet kök och nyrenoverad dusch och toalett. Det finns cykelrum, barnvagnsförvaring och tvättstuga.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5 kvadratmeter (säljarens uppgift).

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har avtal med Ownit (100Mbit/) samt ComHem.

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande (minsta ägarandel 10%).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i klassiska och kreativa kvarter med mängder av trevliga butiker, caféer och restauranger inom kort avstånd, till exempel runt Nytorget. Tre kvarter åt andra hållet ligger Skanstull med än fler butiker, restauranger och serviceinrättningar samt tunnelbana. Katarina Bangata är en av Södermalms lummigaste gator och här bor du granne med både Lilla Blecktornsparken och Vita Bergen där du bland annat kan se Parkteaterns föreställningar under hela sommaren och ha picknick i gröngräset. Dessutom finns här en vacker kulturmiljö med bland annat trähusbebyggelse från 1700-talet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här