Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norrtullsgatan 25E
Hagström & Ekman 1904
Vasastan / Odenplan
MYSIG OCH LUGN 2,5:A I GÅRDSHUS NÄRA ODENPLAN
SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

I ett gårdshus från förra sekelskiftet vid en lugn innergård endast ett kvarter från Odenplan ligger denna fina 2,5:a. Det är en trivsam jugendlägenhet med ett inbjudande hjärta i form av kök och vardagsrum i öppen planlösning. Därtill har du ett rymligt och mysigt sovrum samt ett inre extrarum som till exempel kan användas som kontor eller barnrum. I detta hem finns dessutom ovanligt många garderober och förvaringsutrymmen. Gårdshuset ligger vid en lugn och lummig innergård med gräsmattor, planteringar och träd, och dessutom en fin skulptur förställande det som kvarteret heter; Kejsarkronan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Norrtullsgatan 25E
Område:
Vasastan / Odenplan
arkitekt:
Hagström & Ekman 1904
Våning:
1, hiss finns
Rum:
2,5 rum
Area:
60 m²
Avgift:
2 429 kr Värme, KabelTV och Bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
2 933 kr/år
VA:
1 200 kr/år
Försäkring:
3 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 633 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett härligt och inbjudande rum. Köket är byggt i vinkel i rummets inre del. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivor av valnöt. Här finns många skåp och gott om förvaringsutrymmen. Väggarna vid arbetsytorna är klädda med ljusgrön/turkos mosaik. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt och integrerad kyl och frys. På golvet ligger mörkt bruna trätiljor. I rummet får du plats med både en soffgrupp och ett stort matbord, plus till exempel förvaringsmöbler. Ett snedställt hörn ger charmiga vinklar och du har här ett stort fönster med djup speglad nisch.

Sovrum

Sovrummet är ett trevligt och mysigt rum med gott om plats för dubbelsäng och även annan möblering. Väggarna är målade i grått och även här är trägolvet laserat i mörkt brunt. Sovrummet är beläget i det före detta köket och ovanför sovrumsdörren sitter det gamla överljuset bevarat. Det hjälper till att förmedla ljuset vidare till hallen.

Arbetsrum

Innanför vardagsrummet ligger ett mindre rum som idag används som arbetsrum. Här kan man även tänka sig ett litet barnrum, bibliotek eller en lyxig walk-in closet. Redan nu finns här fyra garderober. En fondvägg är målad i samma grå nyans som i sovrummet. Ett litet innerfönster sitter i väggen mot vardagsrummet och i dörröppningen sitter en skjutdörr.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt större kakel och på golvet ligger grå mosaik försett med golvvärme. I duschen finns även ett parti av den grå mosaiken. I rummet finns även handfat med kommod, spegelväggskåp och wc. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Hall

Hallen är rymlig och har mycket goda förvaringsutrymmen. Här finns inte mindre än sex garderober. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla/krokar och skor. Hallen får fint ljus från intilliggande rum.

Brf Kejsarkronan 33

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen består av 62 lägenheter (4 957 kvm), varav 3 hyresrätter (dold tillgång). 3 st lokaler (756 kvm) (Förskola, hälsokost, café). Adress Norrtullsgatan 25. Föreningen bildades 1992 och förvärvade fastigheten 2002. Byggår 1900 (gårdshus) 1987 (gathus). Föreningen är en sk äkta förening och innehar marken med tomträtt, nuvarande avtal till 2025. Uppvärmning: Bergvärme.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC och teknisk förvaltning har sköts av SBC.

Genomförda renoveringar

1987/ Utfördes pustning av gårdshusets fasad samt byttes stammar i gårdshuset. 2003/Utfördes spolning av samtliga stammar samt renovering och målning av samtliga yttertak. 2004/Målades samtliga trapphusuppgångar. 2005/Utfördes utvändig målning av samtliga fönster. 2006/Färdigställdes vindsvåningar. 2007/Utfördes totalrenovering med nya maskiner. 2007-2009/Såldes råvind och byggdes om till lägenheter. 2008-2009/Installerades bergsvärme. 2010-2011/Renoverades trapphus. 2011/Utfördes omfattande översyn av ventilation. stammarna spolades i gathuset samt nytt låssystem installerades till samtliga portar. 2012-2013/Renoverades förskolans gård. 2013/Installerades fiber samt utfördes stamspolning i B-porten liksom spolning av dagvattenledningar. 2015/Trädvård. 2016/ Radonmätning. 2016/Filmning & spolning av avloppsstammar. 2016/OVK. 2016/Dränering av gårdshus

Kommande renoveringar:

Översyn av tvättstuga. Målning av fönster och balkongpartier. Takbeklädnad målning.

Ekonomi

Skuldsättningsgrad om ca 23 MKR (ca 5000 kr/kvm, normal nivå 5tkr - 8tkr / kvm). Föreningen planerar att amortera 4 MKR efter en tidigare lägenhetsförsäljning under våren (upplåtelse av hyresrätt). För vidare information se bifogad årsredovisning.

Avgifter

Föreningen har fn. inga planerade avgiftsändringar. Överlåtelseavgift är på 1 137,50 kr betalas av köparen Pantsättningsavgift är på 455 kr / pant/lån

Övrigt

Varje lägenhet har enskild mätning & debitering för varmvatten

Andrahandsuthyrning

För att få upplåta sin lägenhet i andra hand krävs föreningens samtycke.

Tvättstuga

I föreningens gårdshus finns en stor tvättstuga.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal finns att hyra för exempel kalas och möten.

Parkering

Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Ansökningskostnad på 300 kr. Biljett kan lösas för 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Vasastan

Taxområde 3 - 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

För tillgänglighet gällande närliggande garageplatser:

www.garageplatser.se/sok-garageplats

Tv och internet:

Comhem. Ownit 100 mbit/s. Ingår i månadsavgiften.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd.

Övrigt

Se mer information om föreningen på deras hemsida http://kejsarkronan33.bostadsratterna.se/

OMRÅDET


Här bor du praktiskt taget mitt i Vasastan, lugnt och avskilt men med Odenplan runt hörnet. Härifrån har du de bästa pendlingsmöjligheterna med tunnelbana, många bussar och nya Citybanan. Du behöver heller inte sakna något gällande restauranger och caféer. I huset ligger det klassiska konditoriet Nybergs. Du bor även nära Stockholms stadsbibliotek. Vanadislunden, Observatorielunden och Vasaparken är gröna lungor i närheten och de ligger alla på kort promenadavstånd. Du har heller inte långt till Bellevue och Hagaparken.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här