Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Möregatan 8
JEAN ADRIAN 1936
Södermalm
SNYGG FUNKISTVÅA MED GALET HÄFTIG TAKTERRASS
TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

Högst upp i huset med en 15 kvm stor terrass och utsikt över takåsarna ligger denna formidabla taklägenhet. Det är ett ljust och luftigt hem med genomgående planlösning och generösa fönsterytor som alla ger utsikt över takåsarna. Bostaden är optimalt planerad med väldisponerade rum, bestående av ett stilrent och snyggt kök, ett rymligt vardagsrum och ett mysigt sovrum. Därtill har du den magiska takterrassen med solläge från förmiddag till solnedgång och plats för stora sällskap och prunkande odlingar. Möjlighet finns dessutom att bygga ut lägenheten uppåt och skapa en etagelägenhet. Välkommen till ett funkisnäste utöver det vanliga!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Möregatan 8, 6tr
Område:
Södermalm
arkitekt:
JEAN ADRIAN 1936
Våning:
6 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
50 m²
Avgift:
3 079 kr värme, VA, kabel-TV, bredband (100 Mbit/s) och IP-telefoni

Allmänt om fastigheten

El:
2 500 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
4 900 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Allmänt

En suveränt trevlig lägenhet med välplanerade ytor och ljusa rum. Fina originalfönster med spanjoletter och marmorfönsterbrädor. Bevarade trä- och marmorgolv i hela bostaden. Möjlighet att bygga ut lägenheten uppåt finns. Detta har gjorts av grannar i huset och bygglov för detta finns även för denna lägenhet. Ritningar finns framtagna och brandinspektion är gjord och betald.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök där såväl arbetsytor som förvaringsutrymmen är generösa. Köksinredningen kommer från Puusteli och har vita släta fronter. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Bänkskivorna är av svart granit och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt 15x15-kakel, satt med svarta fogar. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger ett vitmålat originalplankgolv. Invid fönstret har du en fin matplats med utsikt mot Möregatan och omkringliggande takåsar. Mellan kök och vardagsrum finns en passage med två garderober.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och ljust rum med ett stort fönster och balkongdörr. Här finns plats för både soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en fin fiskbensparkett i original från husets byggår. Från vardagsrummet har du utgång till den stora terrassen..

Terrass

Lägenheten har en makalös terrass om 15 kvm i sydvästläge, vilket innebär sol från halv tolv till solnedgång. Här får du plats med både en soffgrupp och med ett långbord där du kan duka till middag för många (ja, du kommer inte att få ha denna terrass för dig själv, här kommer garanterat vänkretsen hänga ofta). Dessutom finns här ett fantastiskt växthus och suveräna odlingslådor så du kan du bli självförsörjande på grönsaker. Golvet är täckt med träplankstrall. På terrassen kommer du njuta sol och galna solnedgångar året om.

Sovrum

Två väggar i rummet är målade i en petroleumblå nyans och på golvet ligger fiskbensparkett. I en nisch sitter en platsbyggd bokhylla och bakom skjutdörrar av spegelglas finns en rymlig klädkammare. Genom det stora fönstret har du direktkontakt med terrassen utanför.

Badrum

Badrummet är stilrent snyggt med vita kaklade vägar och svartmålat golv. Här finns badkar, wc, handfat och handdukstork.

Hall

Hallen ligger mitt i lägenheten. Innanför dörren finns en kapprumsdel för hatthylla och skor. Här ligger ett fint marmorgolv som är ett minne från då huset stod nytt. Efter det följer ekparkett och en möblerbar del av hallen som leder vidare till vardagsrummet.

Brf Lommen

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1988 och äger fastigheten Pennan 23. Föreningen består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar

1984 Totalt ombyggnation vilket omfattande stammar, ventilation, värmecentral och tilläggsisolering av fasaden. 1996 Byggdes ventilationen om och två nya frånluftfläktar installerades på taket. 1997 renoverades och målades fönsterbågar. 2002 renoverades hissen och gården byggdes om. 2003 renoverades tvättstugan och delar av maskinparken byttes ut. 2005 installerade Bredbandsbolaget bredband med anslutningar till varje lägenhet. 2006 utfördes fasad och balkongrenovering och ny fjärrvärmecentral installerades. 2007 målades trapphuset om och ventilationen sågs över (OVK och radonmätning är utfört med godkänt resultat). 2017 senaste spolning av avloppsstammarna. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2050 och näst på tur är målning av taket och fönsterrenovering.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med låg belåningsgrad på 4032 kr/kvm/boyta. Inga avgiftshöjningar finns planerade under 2018. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift om ca 1100 kronor tas ut av köparen. Pantsättningsavgiften är ca 450 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd på gården, barnvagnsrum, hobbyrum och en tvättstuga (3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 mangel) på entréplan. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill.

Förråd:

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 5 kvm (säljaren uppgift).

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV, bredband 100 Mbit/s och IP-telefoni från bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Informationen är kontrollerad med föreningens kontaktperson Camilla Wessman 2018-05-24, dock bör uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mycket bekvämt mitt på Södermalm och nära till det mesta. SoFo, Skanstull, Mariatorget, Götgatspuckeln och Medborgarplatsen finns alla på kort gångavstånd. Samtidigt bor du lugnt och skönt på en liten kvarterslång återvändsgata precis vid oasen Skånegläntan. Härifrån promenerar du snabbt över Götgatan till de mysiga SoFo-kvarteren. Du bor nära flera knutpunkter med tunnelbana, bussar och pendeltåg. Du har heller inte långt till Eriksdalslunden, Eriksdalsbadet och fina motionsstråk nere vid Årstaviken.