Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kungsholms strand 137
Erik Ossian Björklund - 1934
Kungsholmen
FLOTT FUNKISNÄSTE MED BALKONG OCH SJÖUTSIKT
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL

På sjätte våningen med imponerande utsikt över Karlbergskanalen ligger denna fina funkistvåa med balkong. Härifrån kan du njuta vidunderliga vyer över vattnet, båtarna och Vasastans vackra byggnader på andra sidan kanalen. Lägenheten består av ett modernt arbetskök, ett stort inbjudande vardagsrum och ett mysigt sovrum. Dessutom har du ett fullutrustat badrum och gott om förvaringsutrymmen. Balkongen är ditt extrarum som varje dag ger dig nya skådespel från staden på vattnet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kungsholms strand 137
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Erik Ossian Björklund - 1934
Våning:
6 av 8, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
46 m²
Avgift:
2 255 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), Bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
5 000 kr/år
Försäkring:
1 500 kr/år
Total driftskostnad:
6 500 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Bostad

På Kungsholms Strand 137 och 139 ligger två identiska bostadshus, Bojen 12 och Bojen 13. De ritades av 1934 av Erik Ossian Björklund och stod klara för inflyttning hösten 1935 eller 1936. Fasaderna är slätputsade i två olika ljusgula nyanser och pryds av två burspråk och tre rader av balkonger. Både portar och fönster har bevarats sedan byggnadsåret. I Brf Bojen 12 finns 84 lägenheter i två uppgångar. Föreningen har en fantastisk takterrass som de boende kan boka via nätet. Här kan du duka upp till sommarmiddag eller skåla in det nya året. Föreningens gemensamma tvättstuga är även den bokningsbar via nätet.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök uppdaterat till 2000-tal. Luckorna är vita och släta och som stänkskydd sitter svart mindre kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. I väggen mot det intilliggande sovrummet sitter glasbetong som förmedlar dagsljus vidare till köket. Vid arbetsytorna sitter spotlights.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och lättmöblerat rum som utan problem rymmer både en soffgrupp och matbord, till annat möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger fiskbensparkett bevarad från byggåret. Från vardagsrummet nås även en inbyggd originalgarderob. Rummet har ett elegant fönsterparti med ett stort treluftsfönster och en balkongdörr som bildar vinkel och förser rummet med ett rikligt ljus och ger dig härligt utsikt. Samma sak med balkongen, härifrån spelas hela tiden nya skiftande vyer upp. Du ser båtar glida fram på kanalen, tåg rulla in i staden och Birkastans rödgula husfasader bortom detta. På balkongen har du plats med både utemöbler och växter och på golvet ligger trätrall.

Sovrum

Speglade parskjutdörrar leder in till sovrummet. Det är ett mysigt sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. Sovrumsfönstret är ett fint tvåluftsfönster med spanjolett och marmorbräde och också det ger dig häftig utsikt över stad och vatten.

Badrum

Väggarna i rummet är kaklade i vitt större kakel med duschdel i svart mindre kakel. På golvet ligger svart klinker. I rummet finns en tak- och handdusch bakom glasväggar, handfat med kommod, handdukstork, en toppmatad tvättmaskin och en vägghängd wc.

Hall

Innanför den fina originaldörren finns en nisch med inbyggd hatthylla och skohyllor. I hallen finns även en inbyggd originalgarderob/städskrubb med överskåp samt en hel garderobsvägg med spegeldörrar som ger gott om förvaringsutrymmen.

Brf Bojen 12

Antal lägenheter och lokaler

84 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-4 RoK total boarea är ca 4 000 kvm.

År föreningen övertog fastigheter

1998 ombildades år 1996.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Garage finns ej, för parkering gäller boendeparkering på gatan.

Renovering

Stambyte 1974. 3-fas 1974. Omputsning fasad 1999. Renovering balkong 1999. Elstambyte 2002. Säkerhetsdörrar 2002. Renovering hiss 2004. Fjärrvärmecentral 2007. Värmestammar 2016.

Kommande renoveringar

Trapphus 2018. Omläggning av papptak 2021. Gårdsbjälklag 2021.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 7 641 542 kr, vilket ger 2 064 kr/kvm boyta.

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften. Grundutbud och 200mbit ingår i avgiften.

Förråd

Källarförråd om cirka 2 kvm.

Gemensamma utrymmen

Takterrasser med grill och utemöbler med sagolik utsikt över Karlbergs slott, vattnet och Vasastan. Övrigt finns tvättstuga samt cykelparkering på gård.

Bredband och tv

ComHem.

Juridiska person nej

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Kungsholmen med toppenläge invid Karlbergskanalen. Nära bostaden har du härliga promenadvägar och grönområden runt kanalen med Karlbergs slott, kolonistugorna vid Mariedal och kan även snabbt promenera både till Solna och Vasastan. På fem minuter når du även Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med shopping, service och kommunikationer. Åt andra hållet finner du flera sjönära ställen längs Hornsbergs Strand. Du bor dessutom granne med Stockholms godaste glassfabrikat - Fryst på Kungsholms Strand 167.