Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Folkskolegatan 22
Höög & Morssing 1927
Södermalm - Hornstull
PÅ 5:E VÅNINGEN – OSTÖRT MED UNDERBAR UTSIKT
TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

Högst upp i huset med häftig utsikt över hustaken ligger detta mysiga näste. Från lägenhetens fönster har du fri sikt ut över takåsar och trädtoppar. Du bor med härliga umgängesytor i kök och vardagsrum som har öppen planlösning, och med ett separat sovrum och en rymlig klädkammare intill. I hela lägenheten ligger en fin fiskbensparkett som slipats och hårdvaxoljats med lite vitpigment. Här bor du lugnt och tyst och såklart helt utan insyn, men med utsikt du aldrig tröttnar på. Läget i Hornstull är dessutom helt suveränt; nära såväl till butiker, restauranger och kommunikationer som lugnet, naturen och vattnet på Långholmen och längs Årstaviken.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Folkskolegatan 22, 5/5 tr
Område:
Södermalm - Hornstull
arkitekt:
Höög & Morssing 1927
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
48 m²
Avgift:
2 779 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Kök

Köket är byggt i vinkel och är öppet ut mot vardagsrummet. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivorna är av ek. Som stänkskydd sitter svart mosaik. Köket är utrustat med induktionshäll, kombinerad varmluftsugn och mikrovågsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl och frys i rostfritt utförande. I taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrum:

I det stora rummet har du plats för både ett rymligt matbord där du kan duka till större sällskap, och för soffgrupp och till exempel bokhyllor eller andra möbler. Här finns två fönster som förser lägenheten med ett härligt ljus, och förmedlar storslagen utsikt med bland annat Högalidskyrkan i blickfånget.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt kryp-in innanför vardagsrummet. Här får sängen ett eget rum och du har en lugn och rofylld plats att sova på. Sovrummet har en öppen fönsterglugg som leder till hallen.

Klädkammare och förråd

Lägenheten har en separat generös klädkammare i fil med sovrummet. Den är inredd med väggfasta hyllor, korgar och hängare och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta. Till lägenheten hör även ett vindsförråd som ligger en trappa upp från bostaden och som är cirka 4 kvm stort.

Badrum och wc

Wc har väggar kaklade i vitt större kakel med en fondvägg i mörkgrått liggande kakel. På golvet ligger mörkgrå klinker med golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod och väggskåp. Duschen ligger i ett separat rum. Väggarna är även här kaklade i vitt större kakel och i duschen finns en fond av grå, svart och vit mosaik. Mörkgrå klinker med golvvärme ligger på golvet. Här finns även en handdukstork.

Hall

Hallen är rymlig och har gott om plats för avhängning av kläder och för förvaring. I väggen finns en öppen fönsterglugg in till det intilliggande sovrummet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr som gör denna lugna plats än tystare.

BRF Fabriken 32

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Fabriken 2. Föreningen består av 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 bostad samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1930 arkitekterna Alfred Nordström & John Åkerlund.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen köpte fastigheten 2004.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas ej av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm AB.

Renovering

1986 Stammar och el-stigare är bytta. Nyligen genomförda renoveringar är: Ett system för värmeåtervinning har installerats.- Målning av taket.

Kommande renoveringar

Mindre putsreparationer. Underhåll av takrännor och stuprör.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2016 till 13,5 milj kr. Detta innebär en belåning om 4191 kr/kvm. Dessutom finns ca 1,9 milj kr i kassan.

Avgifter

Ingen planerad avgiftsändring.

Gemensamma utrymmen

Fastigheten har 3 gårdar varav 1 är stor nog att fungera som en gemensam gård. Möbler finns samt grillar och växter. Här finns även två cykelförråd och 2 barnvagnsrum. Föreningen har även ett grovsoprum.

Tvättstuga:

Tvättstugan är i bra skick och inrymmer 4 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 torkrum. Du hittar den längst ned i uppgång C.

Bredband och tv

Bredband levereras genom Bredbandsbolaget och TV via ComHem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras ej.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På lugna Folkskolegatan är det lätt att trivas. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen, Reimersholme och i Tanto. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här