Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Heleneborgsgatan 30 B
BJÖRN HEDVALL 1926
Södermalm - Högalid
SNYGG VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE
TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

I ett vackert hus från 1920-talet ligger denna snygga, nyrenoverade och välkomponerade tvåa. Detta är ett hem med rum som bjuder in till både sociala tillställningar och lugnt hemmamys. Här bor du på 40 smarta kvadrat med ett kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett mysigt sovrum, en generös walk-in closet, ett tjusigt badrum och härlig balkong i söderläge. Lägenheten helrenoverades i slutet av 2016 med nytt kök och badrum, samtliga rum målades och trägolven slipades och behandlades. Här bor du i en nästan skuldfri brf mot en lugn och fin innergård omgiven av klassicistiskt bebyggelse på trivsamma Heleneborgsgatan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Heleneborgsgatan 30 B
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
BJÖRN HEDVALL 1926
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
40 m²
Avgift:
1 713 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Denna 40 kvm stora 1920-talslägenhet har tagits omhand både stilfullt och ytsmart, här är både genuint och modernt. Speglade dörrar, spröjsade fönster, djupa nischer och fina trägolv sätter tonen och ihop med detta harmonierar den nya inredningen. Bra förvaringsutrymmen i bostaden, och ett vindsförråd om 2-3 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket är byggt i vinkel och i öppen planlösning med hall och vardagsrum. Köksinredningen har speglade fronter som lackats i en mörkt blå nyans. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen, och i köket finns även induktionshäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn. Som stänkskydd sitter vitt 15x15-kakel satt i halvförband med mörkare fog. Bänkskivorna är av marmorkomposit och diskhon är i vitt porslin med guldfärgad blandare i .

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och lättmöblerat rum med gott om plats för matbord och soffgrupp. På golvet ligger fiskbensparkett i original från byggåret och i taket finns en takrosett. Via en speglad dörr i rummets innervägg nås en rymlig klädkammare inredd med klädstång och hyllor. Från vardagsrummet har du utgång till lägenhetens balkong som är ett härligt extrarum med plats för både utemöbler och växter. Söderläget ger sol från förmiddag och under hela dagen. De dubbla glasdörrarna förser lägenheten med ljus och får gärna stå öppna under varmare årstider.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt rum där du får plats med både dubbelsäng och sängbord. Här finns även en inbyggd originalgarderob. Även sovrummet har fönster in mot den lugna innergården. Väggarna är målade i ljust grått och på golvet ligger ett originalfurugolv.

Badrum

Väggarna är klädda med vitt 15x15-kakel som satts i halvförband. På golvet ligger hexagonformad marmor. Här finns tak- och handdusch, handfat med kommod, rund väggspegel, wc och handdukstork.

Hall

Innanför dörren finns plats för till exempel hatthylla och/eller byrå. På motsatt sida finns en garderob där du kan hänga undan kläder. Insidan av ytterdörren är målad i samma nyans som köksinredningen = stil och harmoni.

Brf Borren 39

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Boren 39. Föreningen består av en fastighet med 22 lägenheter med storlek 1 - 3 rok. Föreningen är äkta.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen övertog fastigheten 2003.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är Nytorget.

Renoveringar i urval

2014 Renovering av fönstren. 2013 Åtta nya balkongen byggs på norra sidan. 2012 Renovering av värmecentralen. 2011 Anslutning till Stokabs fiberoptiska nät. 2009 Renovering av trapphuset. Målning och boning av marmorgolvet. Upprustning av innergården. 2008 Renovering av norra fasaden (mot Riddarfjärden), inklusive balkonger och kungsbalkong. Renovering av hissen. Ny hissmotor samt renovering av hisskorgen. Balkonger mot innegården. Nya säkerhetsdörrar. 2004 - 2005 Renovering av yttertaket. Byte av stammar. Elstigar och el i lägenheterna. Ny tvättstuga

Ekonomi

Mycket välskött förening som är nästintill skuldfri (1 MSEK i långfristiga skulder) och har synnerligen god ekonomi med låga avgifter. Det finns inga planerade avgiftsändringar. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift om 1500 kronor tas ut av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske upp till två år med tillstånd från styrelsen. Föreningen godkänner inte korttidsuthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp).

Förråd:

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

I fastigheten finns Kabel TV via ComHems kabel-tv-nät. Internet finns via Stokabs fiberoptiska nät. BR-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Uppgifterna är kontrollerade med Stefan Forsberg i styrelsen den 2018-05-12.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en trivsam och fin gata med många stilfulla byggnader och familjära kvartersrestauranger och småföretag. Runt hörnet från kvarteret börjar vid Pålsundsparken en vacker gångväg längs Södermalms nordvästra sida med vidunderlig utsikt över staden. Kvarteren ger dig även flera gröna lungor, till exempel på Långholmen och Reimersholme dit du kan gå och svalka dig med ett kvällsdopp efter en lång dag, och du har även Högalidsparken nära. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss. Att bo nära både det urbana Hornstull och dessutom precis intill lantliknande miljöer och pickande höns, är verkligen att ha det bästa av två världar. I grannkvarteren finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård. Där deltar man i ett genbanksprojekt för att försöka rädda den öländska dvärghönan från utrotning. Hönsen får spatsera kring fritt i närområdet och är mycket omtyckta.