Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ödmårdsvägen 7
Edvin Engström 1940-1943
Bromma - Traneberg
MED SPÅR AV LIV – HÖRNTVÅA SÖKER NYA INVÅNARE
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: BOUKARI STYLIST: RYDMANSHEM

Med ett fint högt läge på hörnet i ett 1940-talshus i Traneberg ligger denna välplanerade funkistvåa med balkong. Två rum och kök, där ett liv levts i decennier, väntar nu på ny kärlek till de ljusa rummen. Med bevarade detaljer som trä- och marmorgolv, marmorfönsterbrädor, serveringsskåp och inbyggda garderober har lägenheten en stilfull bas att bygga vidare på. Den generösa takhöjden, de stora originalfönstren och det höga hörnläget gör lägenheten luftig och ljus. Precis som i sagan kommer denna ankunge att bli en riktigt stilig svan, kanske inte av sig själv, men med lite hjälp, kärlek och omsorg. Omgiven av stora träd och mycket grönska bäddas bostaden in av löv under sommarhalvåret, och balkongen är din egen oas i denna lummiga, och även sjönära, idyll.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ödmårdsvägen 7, 3 tr
Område:
Bromma - Traneberg
arkitekt:
Edvin Engström 1940-1943
Våning:
3, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
39 m²
Avgift:
2 895 kr Inklusive: Värme, Vatten, Kabel-TV

Lägenheten

Bostadens 39 väldisponerade kvadratmeter innefattar ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum, ett badrum och en hall. Köket är ett litet parallellkök med ett fint bevarat serveringsskåp och utrymme för en liten matplats. Rummet är bland annat utrustat med ny spis, kyl, frys och en dubbel rostfri diskho. Tre rader klassiskt vitt funkiskakel sitter också där det ska. Vardagsrummet är ett rymligt ljust rum med fönster/balkongdörr i två väderstreck. Ytterväggen är snedställd, vilket skapar en trevligt vinkel. Generösa väggpartier gör rummet lättmöblerat och du får plats med både soffgrupp och matbord. På golvet ligger parkett av ek. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong som ligger i vinkel mot huset, vilket ger en skyddad plats där du kan ha både utemöbler och blomster, och där du under sommarhalvåret omges av omkringliggande träds grönska. Sovrummet ligger innanför vardagsrummet och är även det ett rymligt och ljust rum med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns även bra förvaringsutrymmen i två inbyggda garderober. Badrummet är placerat vid yttervägg, vilket ger en stor tillgång i ett fönster som ger både dagsljus och friskluft till rummet. Här finns idag badkar, wc, handfat och spegelskåp. I entrén till lägenheten ligger ett vackert bevarat marmorgolv och innanför dörren finns en bra plats till hatthylla och skor. Längre in i hallen finns en inbyggd garderob med klädstång och hyllor.

Brf Ödmården

Föreningen

Brf Ödmården bildades 2006 och är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Föreningen består av ett flerbostadshus med sex våningar. Huset uppfördes 1940 - 1942 och omfattande renoverad 1984 - 1986. Föreningen upplåter 20 stycken lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt och en lokal med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt.

Renoveringar

1986 - Övergripande renovering (inkl. stambyte) 2006 - Nya maskiner i tvättstugan. Ny ventilation/fläkt på taket. Nya säkerhetsdörrar. Nymålat trapphus.

Kommande renoveringar och avgifshöjning

Fönsterbyte under hösten 2018. Detta innebär ett kapitaltillskott via en avgiftshöjning på cirka 900 kr under 12 månander.

Parkering

På kringliggande gator råder boendeparkering.

TV & Bredband

Basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Möjlighet finns till att ansluta sig till fiber som är indraget i fastigheten från Stockholms Stadsnät (200/200).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam tvättstuga belägen i entréplan.

OMRÅDET

Tranebergs bebyggelse härstammar till största delen från 1930- och 1940-talen, med många smalhus och punkthus, men här finns även lite äldre bebyggelse i form av äldre gårdar, bland annat Tranebergs gård och Johannelunds gård. Området är kuperat och ligger på en udde omgiven av Ulvsundasjön och Tranebergs sund, med trevliga motionsslingor och badplatser i anslutning. På Ödmårdsvägen bor du endast ett par minuter från Minnebergsbadet. I Traneberg går buss 114 som en ringlinje och den tar dig snabbt ner till Alvik där både tunnelbanan, Tvärbanan och Nockebybanan ansluter. I Traneberg finns ett mindre centrum och Alvik finns till exempel en välsorterad Ica-butik, gym, tennishall och flera trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Brioche. Här ligger även Alviks måleri där du kan köpa färg och tapeter och få fina råd när du ska renovera din lägenhet.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här