Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Gotlandsgatan 67
Gustaf Larsson 1926
Södermalm - Sofo
LJUS VÄLPLANERAD HÖRNTREA MED LUGNT LÄGE I SOFO
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

På hörnet av ett trevligt 1920-talshus, med utsikt över lugna Gotlandsgatan och Bryggartäppan, ligger denna fina trerummare. Det är ett ljust och luftigt boende med trivsamma rum och bra planlösning med kök, vardagsrum och två sovrum och utsikt i två väderstreck. Huset har en hög bottenvåning så redan på första våningen är du högt uppe och bor i jämnhöjd med trätopparna. De djupa fönsternischerna inbjuder till att krypa upp i. Här kan du sitta och läsa och titta ut på omgivningen. Har du gröna fingrar kan fönstren bli en härlig djungel med plats för mycket grönt. Detta är en lägenhet för såväl lugnt hemmamys som sociala tillställningar. Du bor dessutom suveränt nära både SoFo och Skanstull, med Söders bästa utbud av restauranger och butiker.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Gotlandsgatan 67
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Gustaf Larsson 1926
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
83 m²
Avgift:
3 803 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån tillkommer för bredband.

Allmänt

En charmfull och mysig lägenhet med gedigna rum med detaljer som profilerade snickerier, spegeldörrar, takrosetter och platsbyggda hyllor. I hela lägenheten ligger bevarade furutiljor. Väggar och snickerier är vitmålade. Bra garderobsutrymmen i flera rum. Till lägenheten hör också ett vindsförråd under snedtak.

Kök

Köket är ett parallellkök med matplats i anslutning. Skåpinredningen har vita släta fronter, rostfri diskbänk på matlagningssidan och en massiv träskiva på den andra sidan. Som stänkskydd sitter vitt metrokakel. Köket är utrustat med keramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Vid fönstret har du en härlig ljus matplats med utsikt mot fina parken Bryggartäppan. En vägg vid matplatsen är klädd med pärlspontspanel.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst och inbjudande rum centralt beläget i bostaden. Det är ett socialt rum där du har plats för både soffgrupp och matbord, samt till exempel förvaringsmöbler. Här finns också en fin platsbyggd bokhylla. Från fönstret blickar du ut mot Gotlandsgatan.

Sovrum

I lägenheten finns två sovrum som båda ligger i anslutning till vardagsrummet. Det större av dem används idag som föräldrasovrum. Det är ett generöst rum med gott om plats för både dubbelsäng och andra möbler. Här finns även bra förvaringsutrymmen i en garderobsvägg. Sovrum två är idag ett mysigt barnrum.

Badrum

I det rymliga badrummet är väggarna kaklade med vitt större kakel med en fondvägg i grå, svart och vit mosaik. På golvet ligger grafitgrå klinker med golvvärme. I rummet finns badkar, handfat med stor kommod och spegel ovan, wc och en toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda downlights.

Hall

Hallen är ett rymligt rum där du inte behöver trängas. Här finns gott och plats för hatthylla och annan förvaring. I den inre delen av hallen finns även en klädkammare/förråd.

Brf Södersiluetten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningens hemsida är http://www.sodersiluetten.se Föreningen äger fastigheten Plogen 11 och har följande adresser, Gotlandsgatan 67 + 69 samt Brännerigatan 7. Föreningen upplåter 47 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet samt 2 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1996. Föreningen är en äkta BRF.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Delagott Real Estate AB.

Renovering

1996 genomfördes en omfattande renovering av byggnaden där man bland annat bytte V/A-stammar, el-stigar, fasad, fönster, dörrar samt trapphus. 2012-2013 renoverades gården och bjälklaget. 2015 Renovering av hiss på Gotlandsgatan, utbyre av entrèdörrar, 2016 Renovering av gårdsdörrar, målning av tak, omläggning av låssystem 2018 Trapphusen renoverades samt nya balkonger på vissa lägenheter. Utbyte av samtliga termostater på föreningens element för att få ett bättre inomhusklimat och ekonomi. Målning av föreningens korridorer och innerdörrar. Även trapphusbelysningen är uppdaterad.

Kommande renoveringar

2019 Renovering av balkongdörrar mot trapphusen samt fönstermålning.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 13,3 mkr, vilket ger cirka 5 055kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 550 kr (enligt ÅR- 17). Föreningen boyta är 2637kvm och lokalyta 671kvm enl taxeringsbeskedet.

Andrahandsuthyrning:

Tillstånd för andrahandsuthyrning söks hos styrelsen och beviljas om godtagbara skäl föreligger.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på vinden och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.

Gemensamma utrymmen

På föreningens gemensamma innergård finns utemöbler med grill på sommarhalvåret samt cykelparkering.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV Com Hem (bas) samt bredband, Telenor.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Föreningen har tre parkeringsplatser som kan hyras för 1200 kr/mån. F.n. råder det kö.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning: 2018-09-20. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Gotlandsgatan är en lugn och trevlig gata perfekt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull. Här har du ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag i din omedelbara närhet. Du bor nära både de mysiga SoFo-kvarteren och Ringen med Teatern, Skrapan, Götgatan och Ringvägen där det den senaste tiden poppat upp flera nya trevliga matställen. Du bor granne med Stockholms finaste lekpark Bryggartäppan och har Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken. Eriksdalsbadet ligger även det nära. Ett kvarter från bostaden ligger en stor välsorterad Coop-butik.