Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rindögatan 15
1939 Sven Wallander
Gärdet
SOCIAL LJUS FUNKISTVÅA - MÖJLIG TREA MED BALKONG
FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

ACCEPTERAT PRIS. På gatstensbelagda Rindögatan hittar vi denna ljusa och luftiga hörnlägenhet med stora originalfönster och balkong. Det är en social och trivsam tvåa som för den som vill enkelt kan byggas om till en trea, vilket den även tidigare varit. Idag består bostaden av ett generöst och modernt kök med matsal och vardagsrum i öppen planlösning och ett fint sovrum intill. En rymlig hall med goda förvaringsutrymmen ansluter. Balkongen ligger centralt placerad i hemmet och är ett härligt extrarum under varmare årstider. Dessutom kan du i detta hus njuta av en gemensam takterrass med milsvid utsikt över staden.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rindögatan 15
Område:
Gärdet
arkitekt:
1939 Sven Wallander
Våning:
4 av 8, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
56.5 m²
Avgift:
3 476 kr inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
2 500 kr/år
Försäkring:
1 740 kr/år
Total driftskostnad:
4 240 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Kök

Det sociala och inbjudande köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Köksinredningen är byggd i vinkel med en köksö i anslutning. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är väl tilltagna. Kökets fronter är vita och släta och bänkskivorna är av svart sten. Som stänkskydd sitter transparent glas. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kolfilterfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Matbord kan du placera som det är idag, intill köket vid fönstret, eller mer centralt i det kombinerade köket/vardagsrummet.

Vardagsrum

Med många väggar och fönster är möbleringslösningarna flexibla i det ljusa och rymliga vardagsrummet. Här kan du på olika sätt möblera med soffa, förvaringsmöbler och matbord. Golvet är klätt med en fin rutlagd originalparkett. Vardagsrummet går att dela av för att få ännu ett sovrum med placering i hörnet bredvid köket. Pardörrar leder från vardagsrummet till hemmets balkong. Den ligger indragen från fasaden, vilket ger en skyddad privat plats. Här har du plats för både en stor sittgrupp och för blomster. Balkonggolvet är belagt med trätrall.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rofyllt rum där du har gott om plats för dubbelsäng och även bra förvaring i en inbyggd garderobslösning.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel, och även klinkergolvet är vitt. Dusch finns bakom vikbara väggar i glas. I rummet finns även wc, handfat, handdukstork, två badrumsskåp och tvättmaskin.

Hall

Hallen är rymlig med gott om förvaring. Här finns både en klädkammare och inbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Dessutom är hallen möblerbar med till exempel en byrå. Golvet i entrédelen är belagt med grå klinker, och i den inre hallen ligger samma rutlagda parkett som i vardagsrummet.

Brf Haubitsen nr 2 i Stockholm

Förening

Brf Haubitsen 2 är en så kallad äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Föreningen har funnits sedan 1938 och omfattar adresserna Furusundsgatan 2, 4, och 6 samt Rindögatan 15. Föreningen upplåter 157 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och har inga planerade avgiftsförändringar.

Tomträtt

Föreningen äger marken och berörs inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Storholmen sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Fastighet

Föreningen består av två fastigheter, Haubitsen 2 och Arméfördelningen 1 med en total bostadsyta om 6 948 kvm och lokalyta om 144 kvm. Gemensamma utrymmen i form av tvättstugor, takterrass med milsvid utsikt och cykelrum. Till lägenheten hör ett förråd.

Renoveringar

1989 - 1990 Stor renovering av avloppsstammar. Byte av kakel, handfat, badkar och toaletter. Renovering av el-matning till lägenheter samt byte av ledningar, uttag, strömbrytare och central i lägenheter. Renovering av hissmaskineri 1993 Renovering av vred och ventiler till värmeelement samt intrimning av värmesystem. 1998 Rengörning och ombyggnad av ventilationssystem samt ovk-besiktning av ventilation. 1999 Renovering av fönster. 2018 fönsterrenovering inklusive installation energiglas.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Belåning

Föreningens lån ligger på strax under 25 mkr eller 3 649 kr/kvm/bostadsrättsyta vilket ligger en bra bit under snittet för Gärdet.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Städdagar

En gemensam städdag vår respektive höst.

Gemensamma utrymmen

Stor takterrass, gym, tvättstuga,

Bredband och kabel-tv

Bredband och basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-02, föreningens hemsida och årsredovisning 2016/2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rindögatan och Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till ”Gärdets lyxkaserner” som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank på Rindögatan 52. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du även bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och Kampementsbadet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.