Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kyndelsmässogränd 5
Svenska Folkbyggen 1944
Midsommarkransen
TREVLIG, LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISETTA
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

Trivsam, välplanerad och hemtrevlig. I denna fina och mysiga etta är det lätt att känna sig hemma. Lägenheten ligger med hörnläge i ett välbevarat 1940-talshus mittemellan Midsommarkransen och Telefonplan. Bostaden är ljus och välplanerad med ett fint separat kök och ett stort allrum där det är enkelt att få plats med alla funktioner du behöver. Dessutom har du en rymlig hall med bra förvaring och ett snyggt badrum med fönster. Här bor du lugnt och rofyllt vid en liten återvändsgata, i ett kreativt område med ett stort utbud av trevliga caféer och restauranger och dessutom i en välmående förening med många tillgångar för de boende.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kyndelsmässogränd 5
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Svenska Folkbyggen 1944
Våning:
0 av 3
Rum:
1 rum och kök
Area:
39.5 m²
Avgift:
1 978 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

En mycket fin och ljus hörnlägenhet med fönster i två väderstreck som vetter mot en grön innergård där buskar och träd skärmar av för insyn. Fönstren är bevarade från byggåret med finns marmorfönsterbrädor, spanjoletter och vred. Takhöjden om 2,70 meter ger volym åt boendet. Två förråd som ligger på samma våningsplan hör också till lägenheten, med totalt cirka 3,5 kvm yta.

Kök

Det trevliga köket har vita släta skåp- och lådfronter och bänkskivor av massivt trä kombinerat med diskbänk med dubbel diskho i rostfritt. Diskbänken är i original från byggåret. Arbetsytorna i denna etta är förhållandevis rymliga. Köket är maskinellt utrustat med gasspis med ugn, fläkt, kyl och frys. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade i vitt 15x15-kakel med mörk fog och övriga väggar är vitmålade. På golvet ligger mörkgrå linoleum.

Allrum

Allrummet är ett både rymligt och ljust hörnrum med fönster i två väderstreck, dels ett stort treluftsfönster, dels ett mindre enluftsfönster. Rummet är lättmöblerat och luftigt och har naturliga platser för såväl soffgrupp som matbord och säng. Ingen möbel behöver konkurrera med någon annan om utrymmet utan allt har sin plats. På golvet ligger en fin rutlagd ekparkett i original.

Badrum

Det snygga badrummet har väggar kaklade i vitt liggande metrokakel och golvet är diagonalrutigt i svart- och vit klinker. Här finns dusch, wc, handfat, handdukstork och ett spegelväggskåp. Dessutom finns här ett insynsfritt fönster som ger rummet dagsljus och friskluft.

Hall

Hallen är välkomnande och rymlig med mycket gott om förvaring i en garderobsvägg med tre garderober. Här finns dessutom ett städskåp med överskåp och en fin hatthylla av trä. På golvet ligger parkett av ek.

Brf Svenska folkbyggens Brf Nr 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Silvergranen 1, 5 och 10. Föreningen upplåter 33 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 3 hyresrättslokaler.

Mark

Marken innehas med tomträtt som löper till 2024-06-30. Tomträttsavgälden är ca 120 tkr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

1993 Fasad- och takrenovering. 1994 Stambyte. 1995 Renovering av elinstallationer. 1997 Installation av fjärrvärme. 1999 Isolerande fönsterglas mot Tellusborgsvägen. 2003 Balkongrenovering. 2004 Fönsterrenovering. 2005-2006 Omläggning av värmekulvertar. 2011 Renovering av övernattningslägenhet. 2013 Installation av friskluftsintag i fönster. 2013-2014 Renovering av källare i och dränering runt T78. 2014 Ny elservis till T78-T78A. 2015 Renovering av portar till trapphus. 2016 Ommålning av trapphus.

Kommande renoveringar

Man tar för tillfället in offerter för att måla om fönster och dörrar utvändigt men när renoveringen kommer ske är ännu inte bestämt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 5,1 mkr, vilket ger cirka 3 234 kr per kvm boyta (snitt är ca 7 000 kr/kvm för området). Hyresintäkter uppgår till ca 300 tkr/år. Avgift/kvm 646 kr (enligt ÅR- 16).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren av Tellusborgsvägen 80 och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Separat torkrum med mangel finns.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykel- och barnvagnsrum i källaren i varje huskropp. Övernattningsrum i källaren av Tellusborgsvägen 80, 150 kr/natt. Hobbyrum/Verktygsförråd i botten av Kyndelsmässogränd 7.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 107 kr/mån tillkommer för bredband och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och TV levereras av Com Hem. Bredbandets hastighet är 50/10 Mbit/s,

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning samt kontaktperson: 2018-05-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår sköna film om Kransen ovan!

Med läget mittemellan Telefonplan och Midsommarkransen får du tillgång till olika typer av miljöer. Telefonplan är ett kreativt och urbant område där Ericssons gamla fabriksbyggnad nu inhyser Konstfack, Designens Hus och Hyper Island, och flera av de gamla industribyggnaderna byggts om till bostäder och andra typer av lokaler. Här planeras för flera spännande projekt; The Brick, Tellus Tower och Metronomen. Området är ungt och nyskapande med skön stämning. Restaurangutbudet i området är också mycket gott, här finns till exempel Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket (båda just runt hörnet), Landet och Koloni. I Midsommarkransen finns en mysig småstadskänsla med många unika butiker, ett bra vintageutbud, trevliga caféer och restauranger, och den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Trevligt är också att ha cykelavstånd till Vinterviken med bad, trädgårdar, café och restaurang av högsta klass.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här