Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Reimersholmsgatan 34
Sven Wallander 1944-47
Södermalm - Reimersholme
SJÖUTSIKT OCH SÖDERVÄND BALKONG MITT I STAN
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM

Accepterat pris! Med badbrygga nedanför huset och balkong i soligt söderläge ligger denna funkispärla, en ljus och välplanerad lägenhet med genomgående planlösning och rymliga ljusa rum. Här bor du högt och fritt med utsikt över Mälaren. Det är lätt att glömma att du här befinner dig mitt i stan, här möter du grannarna i badrock och har pickande hönor som spatserar runt i området. Att bo på en ö i centrala huvudstaden inger en speciell känsla och ett lugn. Samtidigt finns staden tätt inpå, via en kort och trevlig promenad når du snabbt Hornstull med dess stora utbud av restauranger, caféer, bio, butiker och service. Denna plats ger dig verkligen det bästa av två världar!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Reimersholmsgatan 34
Område:
Södermalm - Reimersholme
arkitekt:
Sven Wallander 1944-47
Våning:
3 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
2 558 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

En trivsam och fin lägenhet med en bra planlösning som gör att bostaden upplevs större än kvadratmeterytan. Rummen är generösa i storlek och lättmöblerade. Det är ett ljust och välkomponerat boende med trägolv, vitmålade väggar och originalfönster i två väderstreck. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd och ett källarförråd.

Kök

Det fina köket renoverades under 2015 i stil med husets ursprung. Köksinredningen har vita släta fronter och öppnas tidstypiskt med snabelbeslag och handtag i rostfritt. Som stänkskydd sitter vitt klassiskt 15x15-kakel med mörk fog som matchas med bänkskivor med mörkgrått virrvarrmönster och trälist. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, kyl och frys. På golvet ligger en nylagd ekparkett. Den rymliga ytan ger även plats köket för ett matbord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och ljust rum i härligt och högt och fritt söderläge. Här ryms med lätthet både soffgrupp och matbord samt ytterligare möblering. På golvet ligger en fin bevarad holländsk parkett. Ett generöst fönsterparti med balkongdörr förser rummet med ett rikligt ljus. Varma årstider står dörren öppen mot sjö och grönska och ger rummet ytterligare ljus och rymd. Balkongen, som är nyrenoverad, har fantastisk utsikt mot Mälaren och är din egen oas i staden med plats för både möblemang och odlingar. Golvet har löstagbar trätrall och söderläget ger dig sol under större delen av dagen. Från balkongen kan du under vår och sommar även spana in kvarterets frigående höns som spatserar runt i grönskan.

Sovrum

I sovrummet ger ett fint burspråksfönster karaktär åt rummet. Detta är ett lugnt och mysigt rum med vackert originalträgolv och plats för dubbelsäng och för förvaring.

Badrum

2015-2016 gjordes en uppdatering av badrummet med nytt badkar, wc, handfat, badrumsskåp och krokar. Väggarna i rummet är klädda i ljust melerat kakel och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta. För den som önskar egen tvättmaskin går det enkelt att byta badkaret mot tvättmaskin och dusch.

Hall

Hallen ligger centralt i lägenheten och är välkomnande och rymlig. Härifrån når du alla lägenhetens rum. I hallen finns plats att möblera eller sätta in garderober. Innanför dörren finns krokar eller plats för hatthylla. På golvet ligger nylagd ekparkett. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

HSB Brf Mälaren

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Vinfatet 1 & 2, Remmaren 1, 2 & 3, Vindragaren 1 & 2 samt Räkenholmen 6. Föreningen upplåter 282 lägenheter med bostadsrätt samt 8 bostadsrättslokaler. Till detta har man 26 ungdomsrum på Vindragarvägen 2, 10, 11, 12 och 19. Rummen hyrs ut till ungdomar mellan 18 och 29 år, med inskränkt besittningsskydd.

År föreningen tog över fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten i samband med uppförandet.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2001 Byte av stammar i kök och badrum samt elstigar, 2009 Renovering och utbyte av värmecentral och undercentral, 2010-2012 Fasadrenovering och fönstermålning, 2013-2014 renoverades balkongerna, 2014 Renovering av tvättstuga Vindragarvägen 21, 2012-2014 Cykelplatser, 2015 Omläggning tätskikt tak höghus Vindragarvägen 8, 2016 Asfaltering Vindragarvägen 12

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomI. Det finns inga planer på att korrigera månadsavgifterna. Skulderna ligger på cirka 2 800 kr per kvm boyta, medan snittet i innerstan är cirka 6 000 kr per kvm boyta.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Man har varit toleranta med detta och inte haft några problem.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har gemensam höst- och vårstäddagar på de gemensamma allmänna områdena.

Tvättstuga

Tvättstugor finns på Vindragarvägen 4, 10 och 21. För mer information, se http://www.brfmalaren.se/tvattstugor/

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det fyra gästrum, föreningslokal, tvättstugor, soprum, pingis- och träningsrum, hobbylokal, roddbåt, grill samt cykel- och barnvagnsrum. För en fullständig lista, se årsredovisningen alt föreningens hemsida och på föreningens hemsida; http://www.brfmalaren.se/

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten till Comhem och abonnemang tecknas av varje medlem individuellt.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-08-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Missa inte vår sköna film om Reimers här ovan!

Att bo på en ö är att leva nära årstiderna. Här är vattnet, naturen och lugnet alltid närvarande, samtidigt som staden finns tätt intill. Runt Reimersholme finns trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan. Därtill såg landskapsarkitekt Ulla Bodorff till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar flera busslinjer. Busshållplats (linje 54 och 66) har du precis utanför huset. Tunnelbanan finns vid Hornstull, som även erbjuder allt du kan önska av restauranger, barer, caféer, butiker och service.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här