Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Robert Almströmsgatan 10
Vasastan - Birkastan
SNYGGT OCH SMART I BIRKASTANS VACKRASTE HUS
TEXT: BERTHELS FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: LINDHOLM

I populära kvarter nära Rörstrandsgatan hittar vi dessa 45 välplanerade och ljusa kvadratmeter med bevarade originaldetaljer och stor balkong. Här bor du nära restauranger, caféer, shopping och kommunikationer, i ett hus som är något alldeles extra. Denna inbjudande lägenhet bjuder på en smart planlösning, generös takhöjd och bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, serveringsskåp och spröjsade fönster. År 2015 målades hela lägenheten om, golven slipades och man lät installera en svetsad rumsavdelare med skjutdörr.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Robert Almströmsgatan 10
Område:
Vasastan - Birkastan
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
45 m²
Avgift:
1 663 kr

Allmänt om fastigheten

El:
2 500 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Vardagsrum

I det ljusa luftiga vardagsrummet finns plats för både rymlig matplats och mysig soffhörna. På golvet ligger en fiskbensparkett i original. Från vardagsrummet finns utgång till den rymliga balkongen med underbar morgonsol.

Kök

Det stilrena köket är halvöppet mot vardagsrummet. Väggarna är målade i vitt och trägolvet i svart. Bakom diskbänken sitter vitt, kvadratiskt kakel och krokar för öppen förvaring. Här finns även en snygg svart kyl/frys från SMEG, diskmaskin, svart bänkskiva, vita luckfronter och bevarade serveringsskåp.

Sovrum

Sovrummet är avskilt från vardagsrummet med en svetsad rumsavdelare i glas, från 2015. I rummet får en 160 cm bred säng plats, och även en dubbelgarderob för goda förvaringsmöjligheter.

Badrum

Badrummet är väl tilltaget och har vitt kvadratiskt kakel och blå klinkers. Här finns badkar, handdukstork och även plats för tvättmaskin.

Hall

I hallen ligger en vacker fiskbensparkett i original. Här finns även hatthylla i original och ett praktiskt skoskåp.

Brf Stengodset

Föreningen

Brf Stengodset 20 (org. nr 769609-9451) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Stengodset 20 år 2003. Föreningen omfattar 37 lägenheter med bostadsrätt, och en lokal med hyresrätt. Föreningen har även 7 parkeringsplatser. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga ca 2 600 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Utöver månadsavgiften tillkommer balkongavgift på 1 644 kr/år.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet. Teknisk förvaltning sköts av Adfingo Fastighetsservice AB.

Bredband och Kabel-tv

Bredband fiber via Ownit, månadsavgift för LAN-anslutning ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Comhem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande med minsta ägarandel 20 % accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Renoverad tvättstuga med en del för bokning och en del för snabbtvätt. Här finns totalt tre maskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Cykel-och barnvagnsförråd.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 4 kvm.

Renoveringar i urval

2017/2006-2007 Tak, 2016 Hiss, 2015/2013 Tvättstuga, 2014-2015 Fönster, 2014 Stambyte, 2009 Trapphus, 2006-2007 Fasad, 2005 El-stigare och 3-fas För ytterligare information, se gärna föreningens hemsida stengodset20.se

OMRÅDET

Birkastan hörde en gång i tiden till den stora Rörstrandsegendomen. När porslinsfabriken lades ner i slutet av 1920-talet bebyggdes området i rekordfart. Arkitekturen karaktäriseras av den nordiska klassicismens stilideal, med sparsmakade fasader och spröjsade, sexrutade fönster. Här finns många fina fastigheter, där mycket är bevarat från tillkomsttiden.

Idag är det liv och rörelse i området, men på ett lugnt och trivsamt sätt. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Fortsätter du gatan ner kommer du snart till Karlbergs Slott, där du hittar såväl motionsspår som grönytor intill vattnet. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana och många bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här