Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bondegatan 50
Ture Sellman - 1929
Södermalm - Nytorget
MITT I SOFO - LJUST OCH LUGNT MED BALKONG MOT GÅRD
TEXT: MURÈN STYLING: LINDHOLM FOTO: JOHANSSON

Med bästa mitt i smeten-läget i SoFo ligger denna ljusa och fina lägenhet med balkong mot grön innergård. Det är en luftig och genomgående bostad i ett elegant ljusgrönt hus som byggdes i skiftet mellan klassicism och funktionalism. Lägenheten bär på spår från båda tidsperioder. Det är ett hem med trevliga sociala ytor i dels ett generöst vardagsrum, dels ett anslutande matrum och kök. In mot gården ligger ett mysigt sovrum som har balkong mot härlig grönska. Du bor på lugnt och högt på tredje våningen i hjärtat av SoFo med ett nästan oändligt utbud av trevliga restauranger och caféer runt knuten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bondegatan 50, 3tr
Område:
Södermalm - Nytorget
arkitekt:
Ture Sellman - 1929
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
1 993 kr inkl värme, VA, kabel-TV (bas) och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
5 400 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En ljus och fin lägenhet med generös takhöjd och genomgående planlösning med fönster mot både gård och gata. Vita väggar och fina bevarade trägolv i alla rum; fiskbensparkett i vardagsrum, matrum och hall, och furutiljor i sovrum och kök. Bevarat finns även flera fina detaljer som takrosetter, stuckaturlister, hatthylla, spegeldörrar och vardagsrumsfönster med spanjoletter. Till lägenheten hör också ett vindsförråd.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök med en matlagningssida och en sida med förvaring plus en intilliggande arbetsbänk. Köksinredningen har vita speglade fronter och bänkskivor av massivt trä. Som stänkskydd sitter ljusgrått kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, diskmaskin, samt kyl och frys som är integrerade i skåpinredningen. Här finns gott om förvaringsutrymmen med skåp som utnyttjar takhöjden och på öppna hyllplan.

Matrum

Mellan köket och vardagsrummet ligger ett rum som idag disponeras som matrum. Här får du plats för ett rymligt matbord och kan duka för upp till sex middagsgäster. På golvet ligger fiskbensparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och luftigt rum med ett stort flott fönsterparti med utsikt mot Bondegatan. Fönstret är i original med spröjs och spanjoletter och upptar en stor del av ytterväggen. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med gott om plats för en stor soffgrupp och andra möbler. På golvet ligger fiskbensparkett.

Sovrum

Med ett mysigt gårdsläge ligger det rofyllda sovrummet med plats för dubbelsäng/140-säng. På golvet ligger ljusa trätiljor. I väggen mot köket sitter bevarade innerfönster. Från sovrummet når du lägenhetens balkong som vetter mot föreningens innergård. Framför balkongen finns ett stort träd som ger härligt grönskande utsikt och bäddar in balkongen till en egen oas och återhämtningsplats. Läget i söder ger härligt solläge och de helglasade pardörrarna skänker rummet ett vackert ljus som sprider sig även till köket.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i grått liggande kakel som avslutas med stuckaturlist. Ovan detta är väggar och tak vitmålade. På golvet ligger grått klinker. I rummet finns badkar, wc, handfat, ett spegelväggskåp och handdukstork.

Hall

Innanför ytterdörren sitter en stilfull bevarad hatthylla med ankarkrokar. En inbyggd garderob där du kan hänga undan kläder finns också. Hallen är dessutom rymlig nog till att möblera med till exempel byrå eller hyllor.

Brf Bondesonen 50

BRF BONDESONEN 50.

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Bondesonen (org. nr 769606-1691) innehar en fastighet med ett bostadshus beläget på Södermalm. Huset ritades 1929 och stod klart 1930. Föreningen upplåter 29st lägenheter med bostadsrätt och har 1st hyreslägenhet samt 2st hyres lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av höjda markhyror.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brain Accounting AB. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen-underentreprenörer efter behov. Föreningen har en städfirma som städar alla gemensamma utrymmen.

Renoveringar

2017: Diverse upfräschningar. 2016: Efterarbete från relining i källaren och i tvättstugan. Sopkarusell bortforslad. Uppfräschning av entréplan och hissdörrar. Viss renovering av de två lokalerna. 2015: Byte av värmeledningsrören i källaren samt renovering av samlingsledningarna under bottenplattan. 2013: Renovering av restaurangens och butikens toaletter. 2012: Relining av stammarna i fastigheten. 2011: Ny torktumlare i tvättstugan. 2009: Spolning av samtliga stammar i fastigheten. Installering av torkskåp i tvättstugan. Putsning och målning av fasaden mot gatan. Utbytt panncentral. 2008: Två nya tvättmaskiner till tvättstugan. Renovering av samtliga fönster med isolerglas. Ny dragning av samtliga el-stammar i huset samt tråd i alla lägenheter. Installation av kabel-tv och bredband (100/100 Mbit/s). 2007: Balkonger installeras mot innergården. 2006: Hissrenovering. 2005: Restaurering av trapphuset och av entrédörrar. Säkerhetsdörrar till alla lägenheter.

Kommande renoveringar:

Föreningen kommer under 2018 att genomföra lättare underhåll av källarplan, brandsäkra fastigheten samt åtgärda OVK-anmärkningar. Medel för detta finns.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 9,8 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 1,4 mkr, i kassan finns cirka 1,2 mkr. Boytan är 1348kvm. Av dessa är 51kvm hyres resterande 1298kvm är bostadsrätt. Lokalytan är fördelad till 179kvm +135kvm. (Butik och Retaurang). Skuldkvoten på boyta är ca 6600kr/kvm. Avgiften är ca 468kr/kvm/år.

Avgifter

Inga planerade avgiftshöjningar är kända 2018-05-14.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källarplanet utrustad med två tvättmaskiner och ett torkskåp samt en torktumlare och mangel.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugan samt cykelställ på innergården samt utrymme i källaren för förvaring av cyklar och barnvagnar. Fin gemensam gård med fler sittgrupper och grill.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv levereras av Ownit. Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften samt bredband samt ip-telefoni.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningen har en egen hemsida. https://www.bondegatan50.com/brf/

OMRÅDET

Här bor du i hjärtat av SoFo, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Utbudet av mat och dryck i närområdet är bland det bästa i staden, här finns ett outsinligt antal restauranger och caféer av olika slag. Du behöver inte ens lämna huset för att äta gott, här ligger trevliga restaurangen Harvest Home. Nytorget ligger i kvarteret intill och du har inte många minuters promenad till den stora gröna lungan Vita Bergen, där du kan ha picknick och titta på Parkteatern under sommarmånaderna.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här