Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Garvargatan 22
TURE SELLMAN 1931
Kungsholmen
SNYGG FUNKISTREA MED TVÅ BALKONGER
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINELL STYLIST: RYDMANSHEM

Med toppenläge på nedre Kungsholmen och i ett tjusigt välbevarat funkishus ligger denna trevliga trea, med väldisponerade ytor och rymliga rum. Detta är ett stilfullt hem med härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum, och intill dessa, belägna mot innergården, finns två bra sovrum. Lägenheten har en genomgående planlösning och balkonger i båda väderstreck. Den ena i söderläge med sol nästan hela dagen och den andra in mot gården där den morgonpigge kan njuta solens strålar. Här bor du lugnt och ostört men ändå centralt och dessutom endast ett kvarter från Riddarfjärden och Norr Mälarstrand.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Garvargatan 22
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
TURE SELLMAN 1931
Våning:
1.5 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
75 m²
Avgift:
2 865 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv (obl. tillägg för bredband: 135 kr/mån)
Pris:
5 750 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
5 500 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

En ljus och luftig lägenhet med generös takhöjd och stora originalfönster. Fönstren är nyrenoverade med bevarade originaldetaljer som spanjoletter, marmorbräden och radiatorer, och även vardagsrummets balkong är omhändertagen i enlighet med originalstilen. Invändigt sitter fina speglade dörrar. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar, och i rummen ligger fiskbensparkett och furutiljor i original. Till lägenheten hör ett nybyggt källarförråd.

Kök

Kök och vardagsrum är tillsammans ett trivsamt och snyggt sällskapsrum. Köket är byggt i u-form och dess fronter är vita och speglade. Bänkskivorna är av mörkt trä och som stänkskydd sitter vitt klassiskt kakel i halvförband. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är väl tilltagna. I taket sitter infällda spotlights. I anslutning till köket har du plats för matbord och stolar och det finns dessutom sittplatser vid den utskjutande bardelen av köket.

Vardagsrum

Vardagsrummet som ligger bredvid köket är ett ljust och fint rum med gott om plats för en stor soffgrupp och förvaringsmöbler. I både kök och vardagsrum ligger fiskbensparkett i original. Det fina fönsterpartiet med dubbla balkongdörrar sätter prägel på rummet. Balkongen utanför är en snygg lång originalbalkong med trådnätsräcke. Den ligger i söderläge och har sol nästan hela dagen. Från balkongen ser du det pampiga Landstingshuset med omkringliggande park.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum som båda ligger in mot gården. Det större av dem används som föräldrasovrum och är ett stort sovrum med balkong. Här har du inga problem med att få plats med dubbelsäng och andra möbler. Här finns också bra förvaring i en lång garderobsvägg med spegeldörrar. På golvet ligger furutiljor i original. Vid detta rum ligger lägenhetens andra balkong. Den är av nyare dato (2011) och vetter mot innergården. Här kan du stiga ut och göra solhälsning när du vaknar, då denna balkong har morgonsol. Det andra sovrummet är det före detta köket som nu är ett barnrum. Ett mysigt rum med plats för både säng och lek. Även i detta rum ligger ett furugolv, som här är målat i vitt. I den främre delen av rummet finns en avdelning med inbyggd tvättmaskin och torktumlare (nya 2016/2017).

Badrum

Badrummets väggar är helkaklade i ett snyggt större vitt liggande kakel och på golvet ligger mörkgrå klinker. I rummet finns dusch, wc, handfat med kommod och handdukstork. I duschen finns en inbyggd nisch med hyllor för schampo och tvål.

Hall

Hallen är lång, rymlig och möblerbar. Innanför dörren sitter en fin originalhatthylla och därefter finns plats för till exempel en byrå. På golvet ligger parkett och i taket sitter infällda spotlights. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Bergamotträdet 15

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Bergamotträdet 15. Fastigheten bebyggdes 1931 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 53 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1931 och ritades av arkitekt Ture Sellman.

Föreningen övertog fastigheten:

Brf Bergamotträdet 15 förvärvade fastigheten 1999.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renovering

Rörstammar i badrum 1996. Byte av elstigare och elcentral 2001. Tvättstuga 2001. Rörstambyten i kök och allmänna utrymmen 2001. Hissombyggnad 2002. Fjärrvärmepanna 2007. Renovering av innergård 2015. Nedmontering av pannskorsten 2015. Renovering av fastighetens hiss 2016. Ombyggnad och nya källarförråd 2016. Vindsbyggnation 2016-2017. Stamspolning 2017. Fönsterrenovering 2017. Renovering av tak 2017.

Kommande renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Åkerlunds fastighetsservice.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppkom enligt Årsredovisningen 2017 till ca 12,8 miljoner kr vilket ger ca 5 090 kr per kvm bostadsrättsyta. Underhållsplan fram till 2030 finns.

Avgifter:

Årsavgiften sänktes med hela 25% från och med 1 januari 2019. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Förråd:

källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Cykelförråd under tak och sopsortering. Förråd och tvättstuga i källaren.

Bredband och tv:

Bredband som ingår är Ownit med 1000/1000 Mbit. Anslutning till COM HEM och deras analoga basutbud.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en enkelriktad liten lugn gata mellan Landstingshuset och Kungsholmstorg, endast ett kvarter från Norr Mälarstrand. I kvarteren runt Kungsholmstorg är det lätt att trivas och på torget finns torghandel i trevlig atmosfär. Därtill har du nära till både Fridhemsplan som Rålambshovsparken. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Du promenerar till Centralen och city på cirka tio minuter och du når närmaste tunnelbanestation Rådhuset på ett par minuter. På Hantverkargatan trafikerar ett flertal busslinjer, bland annat stombuss 3.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här