Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Garvargatan 22
TURE SELLMAN 1931
Kungsholmen
SNYGG FUNKISTREA MED TVÅ BALKONGER
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINELL STYLIST: RYDMANSHEM

Med toppenläge på nedre Kungsholmen och i ett tjusigt välbevarat funkishus ligger denna trevliga trea, med väldisponerade ytor och rymliga rum. Detta är ett stilfullt hem med härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum, och intill dessa, belägna mot innergården, finns två bra sovrum. Lägenheten har en genomgående planlösning och balkonger i båda väderstreck. Den ena i söderläge med sol nästan hela dagen och den andra in mot gården där den morgonpigge kan njuta solens strålar. Här bor du lugnt och ostört men ändå centralt och dessutom endast ett kvarter från Riddarfjärden och Norr Mälarstrand.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
TURE SELLMAN 1931
Våning:
1.5 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
75 m²
Avgift:
3 892 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv (obl. tillägg för bredband: 135 kr/mån)
Pris:
6 250 000 kr Fast pris

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
5 500 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

En ljus och luftig lägenhet med generös takhöjd och stora originalfönster. Fönstren är nyrenoverade med bevarade originaldetaljer som spanjoletter, marmorbräden och radiatorer, och även vardagsrummets balkong är omhändertagen i enlighet med originalstilen. Invändigt sitter fina speglade dörrar. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar, och i rummen ligger fiskbensparkett och furutiljor i original. Till lägenheten hör ett nybyggt källarförråd.

Kök

Kök och vardagsrum är tillsammans ett trivsamt och snyggt sällskapsrum. Köket är byggt i u-form och dess fronter är vita och speglade. Bänkskivorna är av mörkt trä och som stänkskydd sitter vitt klassiskt kakel i halvförband. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt. Såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor är väl tilltagna. I taket sitter infällda spotlights. I anslutning till köket har du plats för matbord och stolar och det finns dessutom sittplatser vid den utskjutande bardelen av köket.

Vardagsrum

Vardagsrummet som ligger bredvid köket är ett ljust och fint rum med gott om plats för en stor soffgrupp och förvaringsmöbler. I både kök och vardagsrum ligger fiskbensparkett i original. Det fina fönsterpartiet med dubbla balkongdörrar sätter prägel på rummet. Balkongen utanför är en snygg lång originalbalkong med trådnätsräcke. Den ligger i söderläge och har sol nästan hela dagen. Från balkongen ser du det pampiga Landstingshuset med omkringliggande park.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum som båda ligger in mot gården. Det större av dem används som föräldrasovrum och är ett stort sovrum med balkong. Här har du inga problem med att få plats med dubbelsäng och andra möbler. Här finns också bra förvaring i en lång garderobsvägg med spegeldörrar. På golvet ligger furutiljor i original. Vid detta rum ligger lägenhetens andra balkong. Den är av nyare dato (2011) och vetter mot innergården. Här kan du stiga ut och göra solhälsning när du vaknar, då denna balkong har morgonsol. Det andra sovrummet är det före detta köket som nu är ett barnrum. Ett mysigt rum med plats för både säng och lek. Även i detta rum ligger ett furugolv, som här är målat i vitt. I den främre delen av rummet finns en avdelning med inbyggd tvättmaskin och torktumlare (nya 2016/2017).

Badrum

Badrummets väggar är helkaklade i ett snyggt större vitt liggande kakel och på golvet ligger mörkgrå klinker. I rummet finns dusch, wc, handfat med kommod och handdukstork. I duschen finns en inbyggd nisch med hyllor för schampo och tvål.

Hall

Hallen är lång, rymlig och möblerbar. Innanför dörren sitter en fin originalhatthylla och därefter finns plats för till exempel en byrå. På golvet ligger parkett och i taket sitter infällda spotlights. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Bergamotträdet 15

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bergamotträdet 15. Föreningen består av en hörnfastighet med 52 lägenheter var av 1 hyresrätt samt 1 lokal (436 kvm lokalyta kvm). Föreningen är äkta.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen registrerades redan 1987 och övertog fastigheten 1999.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC.

Renoveringar i urval

Tak- och fönsterrenovering är genomförda 2017. Ombyggnad av källare och förråd 2016. Renovering av hiss 2016. Nedmontering av pannskorsten 2015. Nytt sophus 2015. Nytt större cykelskjul 2015. Balkongprojekt färdigställt 2011. Hissrenovering 2009. Radonmätning 2008 (mätresultat under gränsvärden). Säkerhetsdörrar 2007. Ny fjärrvärmepanna 2007. Trapphusentré 2007. Köksstambyte och byte av elstigar och elcentral 2001. Badrumsstambyte 1996. Omputsning av fasad mot gatan 1993 Omputsning av fasad mot gården 1990

Aktuella åtgärder

Föreningen planerar en upprustning och målning av balkongräcken och balkongavskiljare 2018.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgick enligt årsredovisning 2016 till cirka 16 MSEK men föreningen har sen dess amorterat ner lånen till ca 13 MSEK, vilket ger cirka 4 600 kr i lån per kvm boyta. Hyresrätten kan ses som en dold tillgång hos föreningen och man har 2 lokaler med hyresrätt. Det finns inga beslut om några avgiftsändringar. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift om ca 1100 kronor tas ut av köparen. En pantsättningsavgift om ca 450 kronor per pant tas också ut.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Dessutom finns en nyrenoverad och trevlig gård som medlemmarna kan använda.

Förråd:

Till lägenheten hör ett nybyggt källarförråd med galler.

Bredband och Kabel-TV:

Bredband finns från Ownit. Föreningen tar en obligatorisk avgift om 135 kr per månad för internetuppkoppling med 1000/1000 Mbit. Kabel-TV grundutbud från ComHem ingår i avgiften.

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en enkelriktad liten lugn gata mellan Landstingshuset och Kungsholmstorg, endast ett kvarter från Norr Mälarstrand. I kvarteren runt Kungsholmstorg är det lätt att trivas och på torget finns torghandel i trevlig atmosfär. Därtill har du nära till både Fridhemsplan som Rålambshovsparken. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Du promenerar till Centralen och city på cirka tio minuter och du når närmaste tunnelbanestation Rådhuset på ett par minuter. På Hantverkargatan trafikerar ett flertal busslinjer, bland annat stombuss 3.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här