Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Krukmakargatan 2
C CEDERSTRÖM 1890
Södermalm - Mariatorget
VACKRA RUM I FIL - SNYGG OCH SMART TREA
TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAF: BOUKARI

Elegant färgsatt och med en smart planlösning är denna lägenhet en riktig pärla. Den ligger på fjärde våningen i ett välbevarat hus från 1890-talet och har trevlig utsikt mot både himlen och närliggande hus. Rummen i bostaden ligger i fil och samspelet mellan de väl valda nyanserna på väggarna är en fröjd för ögat när blicken löper från rum till rum. Centralt i bostaden ligger de sociala ytorna i ett kombinerat kök och vardagsrum och de omges av två sovrum. Här finns också ett badrum med badkar och tvättmaskin och en trevlig rymlig hall. Du bor med kanonläge precis intill Mariatorget och med en ljuvlig oas i en parkliknande innergård med ett historiskt lusthus.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Krukmakargatan 2, 4tr
Område:
Södermalm - Mariatorget
arkitekt:
C CEDERSTRÖM 1890
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
61 m²
Avgift:
2 853 kr inkl värme, VA

Allmänt om fastigheten

El:
2 760 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
5 260 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Med högt i tak och med stora höga fönster är detta ett ljust och luftigt hem. Den fina färgsättningen skapar magi mellan de i fil liggande rummen och kontrasterar fint mot de vita snickerierna i listverk, speglade dörrar och speglade fönsternischer. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Kök och vardagsrum

Köket och vardagsrummet är i denna lägenhet hemmets hjärta. De delar på det mittersta av bostaden och är ett riktigt härligt, och snyggt, sällskapsrum. Köket är byggt längs den inre långväggen. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i köksinredningen. Här finns även induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskydd är av marmor. Kökets fronter har lackats i två olika gröna nyanser som harmonierar med rummets väggfärg. I rummet finns gott om plats för matbord, soffgrupp och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i milt grönt och på golvet ligger en fin fiskbensparkett. En rymlig klädkammare finns också i anslutning till detta rum.

Sovrum

Bostaden har två sovrum. Längst in hittas det största som används som föräldrasovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och andra möbler. Väggarna är målade i ljust rosa och på golvet ligger fiskbensparkett. Det andra sovrummet ligger närmast hallen och är hemmets barnrum. Väggarna här är målade i ljust gråblått. På golvet ligger furutiljor i original. Här finns gott om utrymme för både säng och lek.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i klassiskt vitt kakel och på golvet ligger en gråmålad våtrumsmatta. Även taket i badrummet är målat, i mörkgrått. Här finns badkar, handfat, wc, handdukstork, väggskåp och tvättmaskin.

Hall

Hallen välkomnar dig med väggar målade i dovt blågrått. Innanför dörren finns plats för hatthylla/krokar och i en inbyggd originalgarderob kan du hänga undan kläder. I hallen finns också en snygg inbyggd hylla som är inmålad i samma färg som väggen. Fiskbensparketten följer med från intilliggande rum även ut i hallen.

Brf Mullvaden första 20

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Mullvaden Första 20. I fastigheten upplåter föreningen 26 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan uppgår till 1 993 kvm och lokalytan till 215 kvm. Storleken varier från 2 till 4 rok.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009-10-13.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning.

Utförda renoveringar

En större ombyggnation och renovering av fastigheten skedde i slutet av 80-talet. Då byttes stammar, elinstallationer, hiss mm. Vindsvåningarna byggdes även till detta år. Värmeväxlare från 2002. 2017 har fastighetens vädringsbalkonger renoverats. Ventilationsrengöring är utförd

Kommande renoveringar:

Endast löpande fastighetsunderhåll är för närvarande planerat.

Ekonomi

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med positiva rörelseresultat. Föreningen är välskött och har en låg belåningsgrad på 4 644 kr/kvm/bostadsyta. Inga avgiftshöjningar planerade. Två av föreningens långa lån har satts om i slutet av Mars vilket kommer betyda lägre räntekostnader.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten finns ett rymligt förråd i källaren.

Gemensamma utrymmen

Vacker gård med trädgård med ett lusthus (en kopia av Swedenborgs lusthus som återfinns på Skansen) där man kan ha middag med tio sittande gäster, här finns både pentry och toalett. Lusthuset kan bokas från St Pauls pappershandel. På gården finns också en stor och fin tvättstuga. 6 tvättmaskiner, 1 grovtvätt, 3 torktumlare, 3 torkskåp och 2 manglar. I föreningen finns också grovsoprum, två cykelrum samt barnvagnsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Huset är ett ComHem hus.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Åsa Synnerholm 2018-04-24.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Här behöver du inte sakna något, området vimlar av trevliga restauranger, caféer och butiker. Några särskilt trevliga som ligger nära är till exempel Bistro Süd, Ichi, Kalf & Hansen, Folkbaren, Paradisets matmarknad, Petrus, Kaffe, Johan & Nyström, Drop Coffee och du har gott om bra hämtmat precis mittemot - sushi, kinamat och indiskt. Timmermansgatan tar dig snabbt upp till Mariaberget och dess fantastiska miljöer och vyer. Kommunikationerna är de allra bästa nära Mariatorgets tunnelbana och Södra station med pendeltåg och flera busslinjer, bland annat buss 4 precis utanför huset.