Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ormbergsvägen 9
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Gröndal
LJUS OCH SOCIAL SJÖNÄRA VINDSTREA MED TAKTERRASS
FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMANSHEM TEXT: MURÉN

Grilla i kvällssolen och avsluta aftonen med ett dopp? Detta blir lätt en del av livet i denna härliga Gröndalslägenhet vid Mälarens strand. Här bor du högst upp i huset med takterrass och sjöutsikt i en före detta industribyggnad som på ett lyckat sätt omgestaltats till bostäder. I detta hem imponerar särskilt de sociala ytorna i kök och vardagsrum med en högsta takhöjd på nästan fyra meter och stora fönsterpartier ut mot den egna långa balkongen. Ljus är ingen bristvara i detta rum som även har fyra takfönster. Det här är en inbjudande bostad med generösa sällskapsytor och två lugna sovrum i anslutning. Mellan dessa ligger ett rymligt och välutrustat badrum. I trivsamma Gröndal finns lugnet, och med både badbrygga och strandytor framför huset är det här lätt att känna semesterkänsla mitt i den vanliga vardagslunken.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ormbergsvägen 9
Område:
Gröndal
arkitekt:
BACKSTRÖM & REINIUS 1947
Våning:
4 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
79 m²
Avgift:
4 304 kr inkl värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
3 179 kr/år
Total driftskostnad:
6 779 kr/år
Beräknat antal pers:
4
Kommentar:
2 barn och 2 vuxna

Allmänt

En mycket härlig och ljus lägenhet där ytorna tagits tillvara på bästa sätt. Snedtak, takfönster och stora fönsterpartier sätter karaktär. Ljusa väggar och ekparkett i hela bostaden. Ett stort förråd om cirka 7 kvm hör också till lägenheten.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett stort och socialt rum som med sina stora fönsterpartier och takfönster fullkomligen badar i ljus. Köksinredningen har släta luckor av massiv ek från Vedum, vilka matchas med en snygg och praktisk arbetsbänk i rostfritt. Som stänkskydd sitter ljusgrått kakel. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd, diskmaskin (ny 2017) och fullstor kyl och frys som är fristående i rummet. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. En köksö ger dig både bra arbets- och förvaringsytor samtidigt som den är en rumsavdelare i rummet. Intill denna kan du placera ett stort matbord, en härlig plats vid de stora fönstren. I vardagsrumsdelen finns även rum för en stor soffgrupp, tv och förvaringsmöbler. Balkongen är en längsgående takterrass som löper längs med hela fönsterväggen. Den ligger med västerläge, vilket innebär eftermiddags- och kvällssol. Här har du möjlighet att ha grill, utemöbler och blomster och kan njuta utsikt över vattnet och vidare mot Lilla Essingen och Kungsholmen.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum, det ena fungerar idag som ett föräldrasovrum och det andra som ett barnsovrum. Båda sovrummen är rymliga och har snedtak och takfönster. I föräldrasovrummet finns en garderobsvägg med linneskåp.

Badrum

Badrummet är stilrent och sobert i vitt och grått med detaljer i ek och krom. Här finns handfat och wc och ovanför dem en stor integrerad spegel med ekhylla. Längst in i rummet finns ett badkar och en glasad duschvägg. I badrummet finns också tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk i ek. I rummet finns även ett rymligt väggskåp och en handdukstork. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ljusgrå mosaik med golvvärme. Även badrummet har snedtak.

Hall

Innanför dörren finns plats för hatthylla, krokar och skor. Mellan hall och kök har du undanhängningsmöjligheter i en garderob plus ett städskåp.

Brf Utkiken i Gröndal

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av Rubin Förvaltning.

Renoveringar

2016 Målning av soprumsgolv. 2015 Stamspolning. 2004 Stambyte, omputsning av fasad, byte av ventilation. Under 2018 och 2019 finns tankar om att ytskicksrenovera trapphuset.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 55,8 Mkr, vilket ger cirka 8 474 kr/kvm boyta. Avgift/kvm ca 664 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som medlem i föreningen behöver man inte teckna något bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring (tillägget är tecknat kollektivt hos Länsförsäkringar).

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar om året.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus (415 kr/mån), 41 garageplatser (1 050 kr/mån, för närvarande kö) och 9 mc-platser (415 kr/mån) för uthyrning till medlemmarna. Föreningen har också två kajaker som medlemmarna kan hyra. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9). Fastigheten har inga allmänna lokaler såsom hobbyrum, festlokal eller liknande, men däremot finns ett gästrum för övernattning att hyra för 200 kr/dygn. Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 7 kvm.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten med fiber till T3. Anslutning upp till 100 Mbps ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Comhem är leverantör av kabel-tv, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-04-24. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Här ligger också det klassiska anrika konditoriet Lundbergs. Till Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, och till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer, är det endast en kort promenad. Du når även Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här