Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tobaksspinnargatan 4
Anton Wallby 1930
Södermalm - Hornstull
HORNSTULLSTVÅA MED FRANSK BALKONG & LÅG AVGIFT
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

Bostaden är smakfullt renoverad med ljusa ytor och har ett förtjusande smidesräcke på sin franska balkong. Här finns ett härligt sällskapsrum, ett dubbelsidigt kök och ett rofyllt sovrum. På Tobaksspinnargatan bor du lugnt och tyst i hjärtat av Söders västra utpost och i en välmående förening som har en vacker välskött innergård. Du kan njuta av närheten både till det pulserande Hornstull med shopping, butiker, service och kommunikationer, och till grönska, vatten och rofylld natur på närliggande Långholmen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tobaksspinnargatan 4
Område:
Södermalm - Hornstull
arkitekt:
Anton Wallby 1930
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
1 974 kr inkl värme, VA

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och lättmöblerat rum, allt du behöver ryms med enkelhet - soffhörna, förvaringsmöbler och matplats. En stor klädkammare med platsbyggd förvaring finns också i rummet. Dubbla glasdörrar leder till lägenhetens franska balkong som är ett tjusigt blickfång med sitt snygga smidesräcke och förser rummet med ljus och karaktär. Här råder lugnet med vita väggar och fin ekparkett.

Kök

Köket är naggande gott och välplanerat. Här är förvaringen maxad ytan. Köksluckorna är vita och släta och bänkskivan är av granit med rostfri diskbänk och kvadratisk diskho. Här finns spishäll, ugn, kylskåp och frys. Rummet har ett fint ljusinsläpp genom glasbetongen mot sovrummet och dess stora fönster. På golvet ligger ursprunglig fiskbensmönstrad ekparkett.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt och lugnt rum där du får plats med en dubbelsäng och sängbord. I rummet finns ett fint tvåluftsfönster med djup fönsternisch mot innergård och mot köket sitter glasbetong för att släppa igenom ljus till köket. Mot vardagsrummet finns en praktisk skjutdörr för att spara yta.

Badrum

Badrummet är sobert och snyggt med helkaklade väggar av vita större liggande plattor och en fond av svart mosaik. På golvet ligger svart- och vitrutig klinker. I rummet finns dusch bakom en glasad vägg, handfat med bra förvaring i en kommod, wc och handduksvärmare. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Bostaden är försedd med säkerhetsdörr och hallen har bra förvaringsmöjlighet genom en platsbyggd garderob.

Brf Turbinen 20

Antal lägenheter och lokaler;

Föreningen äger fastigheten Brf Turbinen 20. Föreningen har 38 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts i egen regi.

Renoveringar

Huset renoverades 1986-88 med stambyte och där nya el installerades.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 7 mkr (3 126 kr/kvm/bostadsrättsyta) vilket ligger i linje med en solid förening på Södermalm (snittet på Södermalm ligger runt 5 000 kr/kvm).

Ändring avgift

Inga planerade ändringar av avgifter.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Trappstädning

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver ombesörja.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarplan med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Övrigt finns cykelförråd, soprum samt utrymme för grovsopor. För medlemmarna finns en innegård med möblemang att nyttja härliga sommarkvällar.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem. Huset och varje lägenhet har fiberanslutning. Kostnaden för bredband är 100kr/mån och läggs på avgiften.

Juridisk person/delat ägande

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns med minst 50 %.

Förråd

Till aktuell lägenhet hör ett vindsförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I detta lugna område är det lätt att trivas. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen, Reimersholme och i Tanto. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret. En gång om året hålls även Återvinningsfesten i Hornstull, där det som boende i Hornstull är fritt fram att ställa ett bord utanför porten och sälja eller skänka bort grejor. De närmaste kvarteren erbjuder också många trevliga restauranger och butiker.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här