Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Gröndalsvägen 184
1700 talet - Ekensbergs värdshus
Gröndal
VACKER VINDSVÅNING I ANRIKT 1700-TALSHUS
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

OBS - BOSTADEN SÄLJS TILL FAST PRIS! En bostad från Bellmans tid! Denna fina fyra ligger på ett eget våningsplan i Ekensbergs värdshus med anor från 1700-talets fösta hälft. Byggnaden figurerar i Fredmans Epistel N:o 48 och har en lång och spännande historia genom flera sekel. 2009 byggdes huset om till bostäder och är nu en liten bostadsrättsförening med tre lägenheter. Här bor du med villakänsla högst upp i huset med egen ingång och en stor trädäckad uteplats. Då du disponerar hela våningsplanet har bostaden fönster i alla fyra väderstreck. Lägenheten är ljus och välplanerad med fina sociala ytor i kök och vardagsrum och har tre bra sovrum. Dessutom finns här ett stort badrum och goda förvaringsutrymmen. Snedtak, djupa fönsternischer, tjocka väggar och vackra trägolv sätter charm och karaktär.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
1700 talet - Ekensbergs värdshus
Våning:
3 av 3
Rum:
4 rum och kök
Area:
79 m²
Avgift:
4 294 kr inkl värme, VA
Pris:
5 750 000 kr Fast pris

Allmänt

En mycket trivsam och charmfull lägenhet med villakänsla och fönster i alla riktningar. Det sociala navet hall - vardagsrum - kök bildar en kedja av rum som är sammanlänkande med generösa öppningar som går upp till nock. Sovrummen är placerade utmed detta nav och är mysiga rum bakom speglade dörrar. Lägenhetens väggar är målade i ekologisk växtbaserad färg, Auro Proffs. Alla rum (förutom hall och badrum) har massiva furugolv som är vitvaxade. Ett förråd om cirka 3,5 kvm hör till lägenheten och det finns också gott om förvaringsmöjligheter på den egna vinden, som nås via en lucka i sovrumstaket.

Kök

Kök och vardagsrum är två angränsande rum som har en härlig social sammansättning. Rummen bjuder in till middagar för många, men är lika mysiga för vardagens hemmahäng. I köket finns plats för ett stort matbord. Köksinredningen har vita speglade fronter, överskåp med hyllplan och underskåp med utdragslådor. Som stänkskydd sitter plattor av grå marmor. Maskinellt är köket utrustat med keramikhäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Från köket har du en vidsträckt utsikt med sjöglimt större delen av året. Rummet har två fönster, en takkupa och ett gavelfönster.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett social och inbjudande rum mitt i hemmet som angränsar fint till köket. Här kan du ha en stor soffgrupp, förvaringsmöbler och tv. Vardagsrummet har två fönster i kupor.

Sovrum

I lägenheten finns tre sovrum, samtliga är mysiga rofyllda rum med snedtak, trivsamma vinklar och trägolv. Ett av dessa används idag som föräldrasovrum och två som barnrum. Föräldrasovrummet är första av sovrummen som möter dig. Det är ett ljust hörnrum med fönster i två väderstreck och med gott om plats för dubbelsäng. Här finns även en rymlig garderobsvägg som medföljer vid köp. De två barnrummen är båda målade i fält av vackra milda nyanser, även de i Auros ekologiska färger. Mysigt, trivsamt och harmoniskt!

Badrum

Badrummet är stort, snyggt och välutrustat. Här finns tak- och handdusch i en egen nisch, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, handfat, wc, spegelväggskåp med integrerad belysning och handdukstork. Väggarna är kaklade i vita större plattor med fondvägg av mosaik i duschen, och på golvet ligger grå klinker med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Hallen är ett rymligt och möblerbart rum. Innanför dörren finns en platsbyggd hallmöbel för ytterkläder och skor. Detta är dessutom en hall med fönster, vilket är väldigt trevligt och gör rummet extra ljust och trivsamt. Du har i hallen även plats för till exempel en byrå, eller extra garderober. Väggarna är helt nymålade väggar och på golvet ligger grå klinker med golvvärme.

Terrass/trädgård

Framför bostaden, utanför den egna ytterdörren, har du en stor egen terrass och trädgårdsyta, cirka 55 kvm stor. Här har du en generös trädäckad uteplats med gott om utrymme för utemöbler, grill, lek och odling. Dessutom finns en täppa med gräsmatta och stenläggning, odlingslåda och krukor. YtTrädgården hägnas in av ett staket och omgärdas även av buskar. Trädgården ligger i östligt läge och har härlig morgonsol. Under eftermiddagen når solen tillbaka till delar av gården igen.

OMRÅDET

Se vår sköna film här ovan om Gröndal.

Ekensberg är en trivsam och lugn udde i Gröndal. Här bor du omgiven av vatten med fantastisk utsikt mot bland annat Essingeöarna och Bromma. Området ger dig vackra promenad- och löpvägar, bad- och picknickplatser. Som boende i Ekensberg har du den enorma fördelen att kunna utnyttja vattnet som resväg. Från Ekensberg kan du åka med SL:s båtlinje 89 in till city, en både trevlig och tidsbesparande resa. En vik söderut ligger Vinterviken dit du promenerar på fem - tio minuter. Här driver Markus Aujalay restaurang och festvåning i den gamla nitroglycerinfabriken och bland Vintervikens koloniträdgårdar finns ett mysigt trädgårdscafé med ekologisk och lokalproducerad inriktning. I Ekensberg finns även Thelins konditori. Ekensberg och Gröndal har en mysig småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det klassiska anrika konditoriet Lundbergs. I området finns flera förskolor och skolor, bland annat närliggande Ekensbergsskolan. Buss 133 stannar precis utanför huset och den tar dig till Liljeholmens tunnelbana och centrum med stort shopping- och serviceutbud.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här