Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sandelsgatan 28
Sture Frölén 1950
Gärdet/Östermalm
LJUS FUNKISTREA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS I SKULDFRI FÖRENING.
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: LINDHOLM

ACCEPTERAT PRIS. Högt upp i huset på en lugn gata, ligger denna stilfulla funkistrea i en helt SKULDFRI förening. Lägenheten och huset ritades 1950 av Sture Frölén, en arkitekt med sinne för det lilla extra. Bostaden bevarar fina originaldetaljer såsom fiskbensparkett, inbyggda garderober, en stilfull öppen spis och en balkong i bästa sydvästläge. Rummen är ljusa, luftiga och välkomponerade. Här finns ett nyrenoverat kök, ett stort inbjudande vardagsrum och två bra sovrum. Du bor med trivsamt läge mitt på Gärdet och kan njuta av såväl närheten till naturen som staden tätt inpå.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sophia Heurlin
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sandelsgatan 28
Område:
Gärdet/Östermalm
arkitekt:
Sture Frölén 1950
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
81 m²
Avgift:
2 750 kr inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
1 500 kr/år
Försäkring:
4 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 500 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Kök

Det fina köket renoverades 2017 och är ett ljust parallellkök med matplats vid ett stort fönster. Köksinredningen har ljusgrå släta fronter från Picky Living som matchar funkismiljön perfekt. Bänkskivorna är av kalksten. Väggytorna vid matlagningsdelen är kaklade med vitt klassiskt 15x15-kakel med ljusgrå fog satt i förband. Köket är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn och fläkt i rostfritt. Diskmaskin, kyl och frys är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även ett bevarat kallskafferi bakom ny dörr av samma typ som i resten av köket. Köket nås från både hallen och det intilliggande sovrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort, djupt och lättmöblerat rum som har gott om plats för både ett stort matbord och en generös soffgrupp samt till exempel förvaringsmöbler. Centralt i rummet finns en riktig skönhet - en både smäcker och maffig öppen spis som skänker ytterligare funkisglans åt hemmet. Även ytterväggen är delikat funkis med sitt stora fönster med marmorbräde och dubbla balkongdörrar. Balkongen är belägen in mot gården och indragen från fasadlivet vilket skapar en skyddad plats. En trevlig balkong som ligger med soligt sydvästläge och är en härlig plats för både utemöbler och blomster.

Sovrum

I lägenheten finns två sovrum belägna på varsin sida om köket. Det ena används idag som föräldrasovrum och det andra som barnrum. I föräldrasovrummet finns det gott om plats för en dubbelsäng och förvaring. Här finns även en fin bevarad inbyggd garderobsvägg med överskåp som ger god förvaring. Barnsovrummet är även det ett lugnt och ljust rum med plats för två barn.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt liggande kakel och på golvet ligger mörkt grå klinker försett med golvvärme. Här finns badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, wc och handdukstork.

Hall

Hallen består av en entrédel och en inre hall. Innanför dörren finns två inbyggda originalgarderober med överskåp där du enkelt kan hänga undan kläder. På motsatt sida finns plats för hatthylla och skoförvaring. I den inre hallen har bokhyllor platsbyggts i anslutning till köket. Hela hallen är belagd med ett vackert golv av öländsk kalksten som lades in 2016 och som klär lägenheten mycket väl.

Brf Sandelsgatan 28

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Marketenteriet 5 och upplåter 15 bostadslägenheter (14 st med bostadsrätt och 1 hyresrätt) samt 3 lokaler. Huset ritades av Sture Frölén och uppfördes 1951. Föreningen bildades och förvärvade huset 1998. Det är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB. Den tekniska förvaltningen har skötts av medlemmar i styrelsen.

Gjorda renoveringar

2015) Byte av termostater på samtliga värmeelement 2013) Installation av ny värmeanläggning. Byte av yttertak och renovering av takterrassen. 2011) Renovering av entréparti och ytterdörr. Ombyggnad av hissen med byte av hissmaskineri och renovering av hisskorgen. 2010) Renovering av balkongdörrar i såväl hyreslägenheter som bostadsrättslägenheter. 2009) Renovering av skorstenspipor till eldstäder, inklusive besiktning och provtryckning. 2007) Installation av säkerhetsdörrar. Stambyte ink. nya badrum samt byte av elstigar och elsystem. 2002) Ommålning av trapphus och ny matta. Renovering av balkonger 2001-2002) Renovering av tvättstuga ink. ny maskinpark. Byte av isolerglasfönster (2001) 1995) Mekanisk frånluftsventilation och ny värmeanläggning för fjärrvärme

Ekonomi

Föreningen är helt OBELÅNAD tack vare försäljning av hyresrätt. Avgiften är 407 kr/kvm och det finns inte beslutat om någon kommande avgiftshöjning. Det finns även kvar ytterligare en hyresrätt vilket kan ses som en dold tillgång.

Andrahandsuthyrning

Styrelsens policy för andrahansuthyrningar är att en bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand om styrelsen ger sitt samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Sköts av städfirma och utförs en gång/vecka.

Städdag

En gång/år.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en fantastisk gemensam takterrass, cykelförråd, tvättstuga med torkrum samt uteplats.

Förråd

Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd ca 12 kvm samt ett mindre i källaren ca. 2,5 kvm.

Bredband och kabel-TV

Kabel-tv basutbud via Comhem samt fiber via Bahnhof.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte ägande av juridisk person.

Överlåtelse

Vid överlåtelse debiteras en överlåtelseavgift som får uppgå till högst 2,5% och en pantsättningsavgift till högst 1% av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemsskap. Dessa avgifter betalas av köparen.

OMRÅDET

Njut av vår film om Gärdet ovan! Här bor du i ett lugnt och grönskade område med närhet till både stad och natur. Omgivningarna ger många möjligheter till motion och rekreation, då du bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. Du bor även intill fina Tessinparken och har ett par minuters promenad till Karlaplan och Fältöversten, och vidare knatar du lätt vidare över Östermalm och in till city. För barnfamiljer är läget ypperligt med skolor så nära att barnen kan gå dit själva. Här råder småstadskänsla med staden nära inpå.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här