Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Vindragarvägen 2
Sven Wallander 1944-47
Södermalm - Reimersholme
LJUS FIN SJÖNÄRA FUNKISTVÅA PÅ MYSIGA REIMERS
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: MAINSTREET

Att bo på en ö ger semesterkänsla även i vardagen och är fantastiskt alla årstider. Denna fina och funkistvåa på Reimersholmes sydsida ligger med badbrygga på ett par minuters avstånd och i lummig grön terräng. Lägenheten är ljus och välplanerad med stora fönster i västerläge. Här finns ett fullutrustat kök i öppen planlösning mot ett rymligt vardagsrum, och ett lugnt sovrum vid sidan av detta. Här bor du i en stor och anrik förening med många tillgångar för de boende, bland annat en egen roddbåt. I huset finns dessutom en fantastisk takterrass med milsvidd utsikt över staden.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Vindragarvägen 2
Område:
Södermalm - Reimersholme
arkitekt:
Sven Wallander 1944-47
Våning:
1 av 7, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
45 m²
Avgift:
2 509 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

En fin och ljus lägenhet med välplanerade ytor. Väggarna är vitmålade och golven är av ek. I taken i vardagsrum, kök, hall och badrum sitter infällda spotlights. Till lägenheten hör också två förråd, ett vindsförråd om cirka 2x2,5 meter och ett källarförråd om ca 1x1 meter.

Kök

Köket är ett vinkelbyggt kök i öppen planlösning mot vardagsrum och hall. Köksinredningen har vita släta fronter i underskåpen och mörkt blå i en rad överskåp. Bänkskivan är av massivt trä och som stänkskydd sitter ljus transparent mosaik. Köket är fullutrustat med spishäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd, diskmaskin och integrerad kyl och frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och ljust med gott om utrymme för både soffgrupp och matbord. Här finns ett stort treluftsfönster i original från byggåret med vädringslucka och radiator som förser rummet med rikligt med ljus. Härifrån har du utsikt över en föreningens trädgård och vidare ut över en grönskande liten park. På golvet ligger en fin ekparkett som är bevarad från husets byggår.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt och rofyllt rum där det finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här finns ett tvåluftsfönster som även det har en grönskande utsikt.

Badrum

Badrummet går i sobert vitt och svart. Väggarna är helkaklade i vita större plattor och på golvet ligger svart klinker. Duschhörnan med tak- och handdusch markeras av svart mosaik och en glasad duschvägg. I rummet finns även handfat med förvaring i kommod, spegel med hyllplan och wc.

Hall

Innanför dörren finns plats för hatt- och skohylla samt två rymliga bevarade originalgarderober som sväljer mycket förvaring.

HSB Brf Mälaren i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheterna Vinfatet 1 & 2, Remmaren 1, 2 & 3, Vindragaren 1 & 2 samt Räkenholmen 6. Föreningen upplåter 282 lägenheter med bostadsrätt samt 8 bostadsrättslokaler. Till detta har man 26 ungdomsrum på Vindragarvägen 2, 10, 11, 12 och 19. Rummen hyrs ut till ungdomar mellan 18 och 29 år, med inskränkt besittningsskydd. Föreningen är en äkta förening och huset ritades 1945 av Sven Wallander.

År föreningen övertog fastigheter:

Föreningen förvärvade fastigheten i samband med uppförandet.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

Föreningen hyr ut parkeringsplatser, för närvarande är det 55 köande till dem. Boendeparkering via Stockholms Stad på gatan.

Renovering:

2001 byte av stammar i kök och badrum samt elstigar, 2009 renovering och utbyte av värmecentral och undercentral, 2010-2012 fasadrenovering och fönstermålning, 2013-2014 renoverades balkongerna, 2014 renovering av tvättstuga Vindragarvägen 21, 2015 omläggning takets tätskikt på Vindragarvägen 8, 2016 asfaltering Vindragarvägen 12, 2017 OVK. Fullständig lista på renoveringar och underhåll finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar:

Plattgångarna utanför Vindragarvägen 7-23 rustas för tillfället upp. Portar samt låssystem i dessa, fönstermålning och takrenovering låghusen ligger på agendan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna ligger på 2 798 kr/kvm boyta. Snittet i innerstan är 6000 kr/kvm. Föreningen har positiva årsresultat.

Avgifter:

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud för kabel-tv. Från 1/1 2018 höjdes månadsavgiften för bostadsrätter med 3%, med anledning av ökning av amorteringarna, högre avskrivningar samt högre kostnader för försäkring, värme och el. Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 1593 kr av köparen och vid pantsättning utgår en avgift om 683 kr per pant.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning tillåts enligt hyreslagens regelverk och styrelsen måste godkänna uthyrningen. Avgiften för nya och förlängningar av andrahandsuthyrningar är 10 % av ett prisbasbelopp per år. Avgiften faktureras månadsvis (ca 379 SEK per månad).

Förråd:

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det fyra gästrum, föreningslokal, soprum, pingis- och träningsrum, hobbylokal, roddbåt, grill samt cykel- och barnvagnsrum. Tvättstugor finns på Vindragarvägen 4, 10 och 21.

Bredband och tv:

Föreningen är ansluten till ComHem och abonnemang tecknas av varje medlem individuellt. Bredband och ett basutbud för tv ingår i avgiften.

Medlemskap

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm. Ett sådant kostar 500 kr i insats och sedan utgår en mindre årlig avgift. Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, http://www.brfmalaren.se samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo på en ö är att leva nära årstiderna. Här är vattnet, naturen och lugnet alltid närvarande, samtidigt som staden finns tätt intill. Runt Reimersholme finns trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan. Därtill såg landskapsarkitekt Ulla Bodorff till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar busslinjerna 40 och 66. Tunnelbanan finns vid Hornstull, som även erbjuder allt du kan önska av restauranger, barer, caféer, butiker och service.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här