Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bastugatan 19
1930 E. Mattsson och Joel Lundeqvist
Södermalm
MYSIG MINITVÅA MED UTEPLATS I SÖDERLÄGE
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Med ett fenomenalt läge på kulturhistoriska Bastugatan på Mariaberget ligger denna fina mini-tvåa med uteplats utanför. Detta är en oerhört trivsam bostad som både bjuder in till härligt kompishäng och till lugnt hemmamys. Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är tillsammans ett välkomnande rum med mycket charm. Intill finns ett rofyllt och mysigt sovrum. Lägenheten vetter mot en mysig innergård och glasade pardörrar leder dig direkt från lägenheten ut på gården där du kan äta frukost, duka till middag eller sola. Här bor du i genuina kulturkvarter med vidunderlig utsikt över staden och promenadavstånd till det mesta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bastugatan 19
Område:
Södermalm
arkitekt:
1930 E. Mattsson och Joel Lundeqvist
Våning:
0 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
30 m²
Avgift:
1 546 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum delar på en ljus och öppen yta med fönster och helglasade dubbeldörrar mot gården. Det är ett härligt socialt och trivsamt rum med ett inbjudande häng. Här finns plats för både soffa, matbord och till exempel förvaringsmöbel. På golvet ligger ett ljust massivt trägolv. Köksdelen är byggd i vinkel och har vita släta fronter med knoppar av mässing. Den höga takhöjden är utnyttjad med överskåp i dubbla rader. Bänkskivorna är svarta liksom väggarna invid arbetsytorna. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt, kyl och frys, samtliga i rostfritt utförande. Från köket är det bara att öppna glasdörrarna och sätta sig på den lilla trappan med morgonkaffet, eller duka upp till grillmiddag precis utanför – så smidigt. Och ljuvligt!

Sovrum

Bakom dubbla skjutdörrar finns lägenhetens sovrum. Det är ett litet lugnt rum med plats för en 160 cm dubbelsäng. Här finns även en rymlig klädkammare. Sovrummet har också ett fönster in mot gården, och samma ljusa trägolv som i resten av lägenheten finns även här.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger ljus beige klinker. I rummet finns dusch, wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar samt handdukstork. Anslutning och utrymme för tvättmaskin finns, för den som önskar sätta in sådan.

Hall

Innanför ytterdörren finns två garderober med överskåp där du kan hänga undan kläder. Här finns även utrymme för krokar till ytterkläder. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Katthuvudet 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Katthuvudet 1. Föreningen upplåter 37 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och den tekniska förvaltningen av Åkerlunds fastighetsservice AB.

Renovering

1985 Stambyte av köks- och badrumsstammar samt byte av elstigare 1990 Vinden inreddes till lägenheter och taket renoverades 2007 Fönster renoverades och under central för fjärrvärme byttes 2010 Renovering av entré och trapphus 2013 Besiktning av ventilationssystemet samt modernisering av värmesystemet 2016-17 Samtliga fönster och fasader mot gatan. Fasader mot gården anses vara i bra skick.

Kommande renoveringar

Inga renoveringar är planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 7,3 mkr, vilket ger cirka 2 886 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 575 kr (enligt ÅR- 17).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i bottenvåningen och är utrustad med två nya tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Barnvagn och cyklar. Inga trappor. Tre utgångar. Brännkyrkagatan utan trappor.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och TV levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt kontaktperson: 2018-05-31. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du på en legendarisk adress i klassiska konstnärskvarter. Bastugatan utgör idag ett av Stockholms reservatsområden med skyddad bebyggelse, där flera fastigheter anses särskilt kulturhistoriskt värdefulla. Mitt emot huset ligger kvarteret Kattörat med hus från 1700-talet och Ivar Los park med magnifik Stockholmutsikt, grönytor och en fin temalekpark. Bastugatans vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm, här har du Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Kullersten och kulturhus blir här en del av din vardag. Här bor du dessutom ett stenkast från både Slussen, Hornsgatan och Mariatorget.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här