Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Krukmakargatan 2
C CEDESTRÖM 1890
Södermalm
TRIVSAM SOCIAL VINDSVÅNING MED TRE BRA SOVRUM
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: MAINSTREET

Högst upp under takåsarna i ett välbevarat hus från 1890-talet ligger denna ljusa och välplanerade vindsvåning, perfekt planerad för familjen som behöver tre sovrum. Med himmelen som närmaste granne är detta en oas undan bruset, ett tyst näste på femte våningen. Detta är en ljus och rymlig bostad med en genomgående planlösning med snedtak, vinklar, fönsterkupor och djupa nischer som ger utsikt över hustak och flera av Söders landmärken. Kök och vardagsrum ligger centralt placerade i lägenheten i en inbjudande och social enhet. Invid detta finns tre bra sovrum. Här bor du med guldläge precis intill Mariatorget och med ett historiskt lusthus på gården.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Krukmakargatan 2, vind
Område:
Södermalm
arkitekt:
C CEDESTRÖM 1890
Våning:
5 av 5, hiss finns, Hiss till våning 4. 1tr utan hiss.
Rum:
4 rum och kök
Area:
102 m²
Avgift:
4 190 kr inkl värme, VA

Allmänt om fastigheten

El:
5 500 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
8 000 kr/år

Allmänt

En mycket trevlig vindslägenhet med en välkomnande planlösning under takåsarna. Fönsterkupor i två väderstreck som ger skön frihetskänsla och fint dagsljusinsläpp. Genomgående vitmålade väggar och ekparkett på golven. I hallen finns ett rymligt förråd och till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger i en inbjudande öppen och social planlösning centralt i bostaden Du når köket direkt från hallen. Köksinredningen har vita släta fronter och en väl tilltagen bänkskiva av ek. Ovanför köksbänken sitter ett ljuvligt fint franskt keramikkakel i olika mönster. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. I anslutning till köket finns plats ett stort matbord, som upplagt för långa trevliga middagar. I rummets andra ände finns vardagsrumsdelen där du har härligt häng och plats för en stor soffgrupp samt förvaringsmöbler.

Sovrum

I lägenheten finns tre sovrum av olika storlek men som samtliga har mysiga vinklar och vrår, och varsin fönstertakkupa. I två av sovrummen finns synliga bevarade murstockar. Det största sovrummet används som föräldrasovrum och är möblerat med dubbelsäng.

Badrum och wc

I lägenheten finns både ett större badrum och en gäst-wc, båda ligger under snedtak. Badrummet har väggar kaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker. Här finns badkar, wc, handfat, spegelväggskåp och handdukstork. På gästtoaletten finns en wc och ett handfat med tillhörande spegel och hylla. Här är väggarna vitmålade med mosaik vid handfatet. Även på detta golv ligger grå klinker.

Hall

Direkt då du kommer innanför dörren har du ett förråd om cirka två kvadrat som sväljer mycket förvaring. Här finns även plats för hatthylla och skoförvaring. Hallen är även möblerbar med till exempel en byrå.

Brf Mullvaden första 20

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Mullvaden Första 20. I fastigheten upplåter föreningen 26 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan uppgår till 1 993 kvm och lokalytan till 215 kvm. Storleken varier från 2 till 4 rok.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009-10-13.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning.

Utförda renoveringar

En större ombyggnation och renovering av fastigheten skedde i slutet av 80-talet. Då byttes stammar, elinstallationer, hiss mm. Vindsvåningarna byggdes även till detta år. Värmeväxlare från 2002. 2017 har fastighetens vädringsbalkonger renoverats. Ventilationsrengöring är utförd

Kommande renoveringar:

Endast löpande fastighetsunderhåll är för närvarande planerat.

Ekonomi

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med positiva rörelseresultat. Föreningen är välskött och har en låg belåningsgrad på 4 644 kr/kvm/bostadsyta. Inga avgiftshöjningar planerade. Två av föreningens långa lån har satts om i slutet av Mars vilket kommer betyda lägre räntekostnader.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten finns ett rymligt förråd i källaren.

Gemensamma utrymmen

Vacker gård med trädgård med ett lusthus (en kopia av Swedenborgs lusthus som återfinns på Skansen) där man kan ha middag med tio sittande gäster, här finns både pentry och toalett. Lusthuset kan bokas från St Pauls pappershandel. På gården finns också en stor och fin tvättstuga. 6 tvättmaskiner, 1 grovtvätt, 3 torktumlare, 3 torkskåp och 2 manglar. I föreningen finns också grovsoprum, två cykelrum samt barnvagnsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Huset är ett ComHem hus.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Åsa Synnerholm 2018-04-24.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Här behöver du inte sakna något, området vimlar av trevliga restauranger, caféer och butiker. Några särskilt trevliga som ligger nära är till exempel Bistro Süd, Ichi, Kalf & Hansen, Folkbaren, Paradisets matmarknad, Petrus, Kaffe, Johan & Nyström, Drop Coffee - ja särskilt kaffedrickaren lär trivas i dessa kvarter. Timmermansgatan tar dig snabbt upp till Mariaberget och dess fantastiska miljöer och vyer. Kommunikationerna är de allra bästa nära Mariatorgets tunnelbana och Södra station med pendeltåg och flera busslinjer, bland annat buss 4 precis utanför huset.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här