Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Lundagatan 36 D
SVEN WALLANDER 1930
Södermalm - Högalid
FIN FUNKISTVÅA MED TJUSIGT TURKOST KÖK
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMANS HEM

På toppen av Stockholm i en välbevarad och välrenommerad förening, Brf Marmorn, finns denna mysiga lägenhet från tidig funkisera. Bostaden är helt nyrenoverad med ljusa ytor och har ett förtjusande turkost kök i originalstil. Här finns även ett härligt sällskapsrum och ett rofyllt sovrum. Därtill bor du här i en välmående förening med vackra innergårdar och många uteplatser. Omgivningen på Skinnarviksbergets höjder ger dig vyer du aldrig tröttnar på och en plats att alltid längta hem till.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Lundagatan 36 D
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
SVEN WALLANDER 1930
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
38 m²
Avgift:
1 954 kr Inkl Värme, VA, samt kabel-TV. 1 000 mb/bredband för 120 kr/mån.

Allmänt

En mycket fin och väl omhändertagen lägenhet med ljusa väldisponerade rum. Väggarna är målade i ljust grått och på golvet ligger massivt vitpigmenterat trägolv som ger hela lägenheten mjukhet och värme. Ett källarförråd hör också till lägenheten.

Kök

Det ljuvliga köket är byggt i tidstypisk funkisstil med vackert turkosa luckor från Järfällakök. Köket har en matlagningsdel med rostfri diskbänk och snedställt överskåp och på motsatt sida finns förvaring med skåp från golv till tak. Här finns skafferi, kyl och frys och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I matlagningsdelen finns en rostfri spis med fläkt och en fullstor diskmaskin. Två väggar i köket är helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel satt med mörk fog.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och trevligt sällskapsrum som ligger i delvis öppen planlösning med köket. Här kan du placera matbord i anslutning till köket och har gott om plats för en soffgrupp vid fönstret. Det stora fönsterpartiet upptar större delen av ytterväggen och förser rummet med rikligt ljus.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rogivande rum med ett stort fönster mot tyst trädgård. Här finns mycket bra förvaringsutrymmen i en hel garderobsvägg och gott om plats för stor säng.

Badrum

Badrummet går i vitt och svart med väggar kaklade i vitt kakel med duschdel i svart. På golvet ligger svart klinker i storlek 10x10 (samma som i duschdelen), försett med golvvärme. Här finns en tak- och handdusch bakom glasduschväggar. I rummet finns även handfat med kommod, handdukstork och wc.

Hall

När du öppnar den speglade ytterdörren möts du av ljus och utsikt mot trädgården. I hallen finns klädavhängning på en klassisk funkishatthylla, och en rymlig garderob.

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen HSB Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) bildades 1930 och äger fastigheterna Marmorn 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter inte mindre än 539 st lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Föreningens hus värms upp med fjärrvärme och överskottsvärme från Telias bergrum. Besök: www.marmorn.se

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen äger de olika fastigheterna sedan 1930-talet.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen tillgodoses av HSB medan den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Renoveringar

2016: Renovering av portar, byte av vvc-ventiler. Fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar. 2015: Ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel. 2014: Renovering av fönster

2012: Fasadrenovering

2009 - 2011: Renovering av fönster 2009: Bergvärmeinstallation som komplement. 2009: Bredband, fiberkabel. 2005 - 2008: Renovering av fönster 1998 - 1999: Renovering av hissar 1996: Renovering av balkonger 1991 - 1993: Renovering av badrum 1991 - 1993: Stambyte el 1991 - 1993: Stambyte badrum 1972 - 1975, 1982, 1993: Stambyte kök Se årsredovisningen eller föreningens hemsida för detaljer om renoveringarna.

Kommande renoveringar

Planerat för 2017 är hissrenovering, betongläggning av mc-parkeringen samt uppgradering av utebelysning och reparation av trapphus.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till cirka 39 mkr och de årliga intäkterna uppgår till cirka 15 mkr. Föreningens skuldkvot per kvadratmeter bostadsyta är cirka 1.800 kronor vilket är 65 % lägre än medelvärdet i Stockholm. Den första höjningen av månadsavgiften på tio år gjordes våren 2003.

Avgifter

Enligt fastslagen budget för 2017 finns inga planerade förändringar av avgiften. I samband med förvärv betalar säljaren en överlåtelseavgift om 1.568 kr. Vid pantsättning utgår en pantsättningsavgift om 672 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden. Uthyrning av typen Airbnb är inte tillåten.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret. Bostadsrättshavare tecknar eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Föreningen har inga gemensamma städdagar men det finns en trädgårdsgrupp för den som är intresserad.

Tvättstuga

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an).

Gemensamma utrymmen

De blomstrande innergårdarna är möblerade med utemöbler och grillar. Föreningen har fyra övernattningslägenheter, två musikrum, ett hobbyrum, tre cykelrum samt ett styrelserum.

Sophantering

På varje våningsplan finns ett sopnedkast för hushållssopor. Grovsoprum finns i en separat byggnad utanför 42 B.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Abonnemang av bredband, IP-telefoni och TV beställs från Ownit. Föreningen har fiberanslutning till i princip alla lägenheter. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften och levereras av Com Hem.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 4 kvadratmeter.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella infosidor och dokument samt föreningens kontaktperson 2017-08-11. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en spännande kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor, kullerstenar, parker och grönska. Här råder lugn och ro, men staden finns såklart heller aldrig långt borta på en plats som denna. Du når Hornsgatans puls och Zinkensdamms tunnelbana på bara några minuter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här