Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Pontonjärgatan 8
K A KRENDEL 1936
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
LJUS OCH MYSIG FUNKIS MED BALKONG - SKULDFRI BRF
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMANSHEM FOTOGRAF: BOUKARI

I en helt skuldfri förening med extremt god ekonomi ligger denna trivsamma tvåa. Det är en klassisk och välplanerad funkislägenhet med sjöglimt och balkong mot en liten park. Oavsett årstid har lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp då den ligger fritt och öppet. Detta är ett hem som är lätt att tycka om och som ligger i en förening med ovanligt goda tillgångar, fem miljoner i kassan och med fina gemensamma utrymmen för de boende, med till exempel ett gym, en gästlägenhet och en fantastisk takterrass. Här bor du i tjusig funkisomgivning i området som då det stod nytt kallades för Stockholms Manhattan. Läget i denna del av staden är suveränt, med promenadavstånd till city och de flesta stadsdelar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Pontonjärgatan 8
Område:
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
arkitekt:
K A KRENDEL 1936
Våning:
1.5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
1 900 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
2 800 kr/år
Försäkring:
1 323 kr/år
Övrigt:
2 616 kr/år
Total driftskostnad:
6 739 kr/år
Kommentar:
Övrigt = Gas

Allmänt

En mycket fin och ljus klassisk funkislägenhet med genuin charm. Lägenheten har originalplanlösning med flera bevarade originaldetaljer som serveringsskåp, innerfönstervägg med skjutdörr, fönster, marmorfönsterbrädor, fiskbensparkett och garderober. Från fönstren och balkongen har du utsikt mot träd och grönska och ser även ner till vattnet. Med sitt fria läge är detta en lugn och insynsfri bostad. Till lägenheten hör även två förråd, ett på vinden i storlek 2x4 meter under snedtak, och ett i källaren med måtten 1,40x1,20 meter.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellt funkiskök med vitmålade släta luckor och lådor. På den ena sidan finns ett fint serveringsskåp i original från byggåret, samt ytterligare överskåp - gott om förvaring - och kyl och frys. På andra sidan finns kökets matlagningssida som också har vita skåpluckor. Här finns en bänkskiva av massivt trä med diskbänk i rostfritt, integrerad diskmaskin, gasspis med elugn och en rostfri fläktkåpa. Väggen är kaklad med vitt mindre kakel och här finns även öppna hyllor för förvaring. Mellan köket och intilliggande rum finns en stilfull fönstervägg med skjutdörr, även den en funkistillgång i denna bostad. Via dem får köket naturligt dagsljus från lägenhetens fönster.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och lättmöblerat rum som ger plats åt både soffgrupp och matbord, samt förvaringsmöbler. Väggarna är målade i ljust grått och på golvet ligger fiskbensparkett av ek i original från byggåret. Mellan vardagsrummet och hallen finns en generös öppning. I vardagsrummet finns dessutom ett vackert fönsterparti med balkongdörr där du har utgång till lägenhetens balkong. Här har du din egen oas omgiven av grönska, och du kan även se ner till vattnet vid Norr Mälarstrand. Nedanför balkongen ligger en liten park med gräs, buskar och träd.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt rum som du når både från vardagsrummet och från köket där det finns en skjutdörr och ett snyggt frostat glasparti. I rummet finns plats för en 140 cm säng och till exempel en byrå. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger träparkett.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker. I rummet finns dusch, handfat, wc och handdukstork. Här har du också tvättmaskin och gott om förvaring i ett rymligt väggskåp ovanför tvättmaskinen.

Hall

Hallen har suveränt med förvaring. Här finns fyra stycken rymliga garderober och gott om plats för att hänga ytterkläder. Hallens väggar är målade i samma grå färg som vardagsrummet och här ligger även fiskbensparkett.

Brf Körsbärsträdet 30

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Körsbärsträdet 30 i Stockholms kommun. Fastigheten består av ett flerbostadshus med totalt 47 lägenheter, var av 3 lägenheter fortfarande är upplåtna med hyresrätt (dolt kapital). Storleken på lägenheterna varierar från mindre ettor till större treor. Den totala boytan är 2 574 kvm. Dessutom finns en lokal om 166 kvm.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades under 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna AB. Fastighetsskötseln utförs av Jensen Drift och Underhåll AB.

Renovering

Fastigheten är i gott skick. Renoveringar i urval; Stambyte 2004. Fönster renovering 2008 - 2009. Radonmätning med godkända värden 2014. Renovering av takterrass, balkongplattor och målning fönster 2016. Målning av balkongplattor 2017.

Kommande renoveringar

Man planerar att byta ut alla ytterdörrar till säkerhetsdörrar. Tanken är att dessa ska göras tidstypiska. Detta kommer inte påverka avgifterna.

Ekonomi

Ekonomi är mycket god och man har sedan 2015 inga långfristiga skulder kvar och över 5 MSEK i kassan, något som ändå måste beskrivas som rätt unikt hos en bostadsrättsförening. Man har en relativt stor lokal som ger goda intäkter samt hela 3 hyresrätter kvar, vilket är ett stort dolt kapital. Man har sänkt avgifterna i omgångar, 10 % 2015 och ytterligare 20 % under 2016. Föreningen är en s.k äkta förening.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Brandkontor. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Alla medlemmar har tillgång till en tvättstuga i källaren samt cykelparkering på gården. I föreningen finns dessutom både gym & hobbyrum samt en gästlägenhet att hyra för 200kr/natten. På taket finns en gemensam takterrass.

Förråd

Till lägenheten hör hela två förråd. Ett mycket rymligt vindsförråd om ca 2 x 4 meter, delvis under snedtak, samt ett källarförråd om 1,4 x 1,2 meter stort.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har ett gruppavtal med Bredbandsbolaget. Bredband ingår i den angivna avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2018-03-08.

OMRÅDET

Här bor du i en mycket trivsam del av Nedre Kungsholmen med närhet till såväl Fridhemsplan som Rålambshovsparken och vattnet vid Norr Mälarstrand. När området stadsplanerades föreskrevs att kvarteren skulle hållas öppna ner mot vattnet, så de skulle få så mycket sjökontakt som möjligt. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Du bor till exempel granne med trevliga Petit France i Sven Markelius kollektivhus på John Ericssonsgatan. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Du promenerar till Centralen och city på 20 minuter, annars finns det bussar utanför och runt hörnet som tar dig till Centralen, Odenplan och Södermalm. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset, och det är heller inte långt till Fridhemsplan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här