Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Valhallavägen 90
Anders Gustaf Forsberg
Östermalm
LJUS OCH VACKER VÅNING MED KAKELUGN & BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

3, 5 meter i takhöjd, maffiga stuckaturer och dörröverstycken, speglade dörrar och djupa nischer är andra tidstypiska detaljer som imponerar i denna eleganta våning. Bostaden ligger i ett välbevarat tegelhus från 1895 med vackert läge i Villastaden, lika nära Stureplans puls som Lill-Jansskogens lugn. Lägenheten är luftig och ljus och har en genomgående och klassisk planlösning med stora rum i fil. I matsalen finns en magnifik fungerande kakelugn, och lägenhetens balkong ligger i söderläge in mot den gröna innergården. Planlösningen är optimal med funktionella och flexibla ytor som är representativa och stilfulla. Välkommen på visning i detta vackra hem!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Valhallavägen 90
Område:
Östermalm
arkitekt:
Anders Gustaf Forsberg
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
119 m²
Avgift:
4 730 kr

Allmänt om fastigheten

El:
8 000 kr/år
Försäkring:
4 292 kr/år
Total driftskostnad:
12 292 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
Uppvärmning och VA ingår i avgiften.

Allmänt

En elegant och stilfull lägenhet med mycket bra planlösning och stora lättmöblerade rum. Här finns inga oanvända kvadratmetrar, utan varje yta fyller sin funktion. Rummen är flexibla och kan bland annat disponeras med fler sovrum än idag. Den yttre rumsfilen har härlig utsikt mot Valhallavägens gröna allé, Sophiahemmet och Stockholms stadion. Öppet och fritt, utan insyn. Övriga rum har fönster in mot den lugna gröna innergården. Lägenheten har ljusa väggar och i alla rum ligger trägolv. Fiskbensparkett av ek i vardagsrum och matsal och furugolv i sovrum och hall. I kök och badrum ligger grå klinker med golvvärme. Bra med förvaringsutrymmen i bostaden samt i ett källarförråd i storlek 4,50 x 1,40 meter som också hör till lägenheten.

Kök

Köket har vita speglade fronter, gråskimrande mosaik som matchas med bänkskiva av svart granit. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, rostfri fläktkåpa, rostfri kyl och frys, samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger grå klinker med golvvärme. I köket finns plats för ett matbord för fyra-fem personer. Här finns även utgången till lägenhetens balkong. Här har du en härlig extra matplats i söderläge in mot den gröna innergården. I köket sitter tre vita stringhyllor samt en tavellist som lämnas kvar till köparen om så önskas.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust rum som du når från både hallen och matsalen genom dubbla speglade dörrar krönta av imponerande vackra dörröverstycken. Detta generösa rum är både lättmöblerat och flexibelt. Tidigare användes det som sovrum då familjen hade fler hemmaboende barn. Rummet smyckas även av pampiga stuckaturer, dörröverstycken, takrosett, höga golvsocklar och fiskbensparkett. Två fönster som vetter mot den fina allén, och Sophiahemmet.

Matsal

Mittenrummet av de tre rummen i fil mot gatan används idag som matsal. Det är ett stort och luftigt rum som rymmer både matbord och soffgrupp för den som så önskar. I denna sal finns lägenhetens juvel, en majestätisk kakelugn i original, givetvis fungerande, från husets byggår med en vackert guldinramad spegel. Den klär sitt rum, men rummet klär även den. Här finns även ståtliga ornamenterade stuckaturer, dörröverstycken, speglade dubbeldörrar och höga golvsocklar. En vägg är målad i en milt ljusgrön nyans och har dekorlister, övriga väggar är vita. På golvet ligger fiskbensparkett av ek. Även detta rum har ett fint fönsterpar ut mot gatan Stadion och musikhögskolan.

Sovrum

Lägenheten disponeras idag med två sovrum med möjlighet till fler. Det ena sovrummet ligger i fil med matsal och vardagsrum och det andra bredvid köket in mot gården. Båda rummen är generösa i storlek med plats för dubbelsäng och annan möblering samt har varsin garderobsvägg.

Badrum och wc

Bostaden har ett badrum och en gäst-wc. Badrummet är fullutrustat med inkaklat badkar, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod, spegelväggskåp och wc. Väggarna är kaklade i vita större plattor och på golvet ligger mörkgrå klinker, försett med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights. Den mindre toaletten, gäst-wc, finns i anslutning till entrén. Även här är väggarna kaklade i vitt och golvet har klinker i mörkgrått. Här finns wc, handfat samt vägghängt badrumsskåp.

Hall

Hallen består av en entrédel och en inre hall. Innanför de speglade pardörrarna finns plats för hatthylla och skoställ. Plats för sideboard eller annan hallmöbel samt även flera garderober. Inbyggda spotlights i taket och praktiskt kodlås för att slippa nycklar. (Direktkoppling till larm och mobilapp. Fabrikat Yale).

Valhall 90

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Granen 17 och upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av Anders Gustav Forsberg och uppfördes 1895.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Valhall 90 bildades och övertog fastigheten 1984 (tidigare HSB)

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Azets Insight AB (tidigare Visma Services AB). Den tekniska förvaltningen inklusive fastighetsskötsel har utförts av föreningen samt Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Gjorda renoveringar

2017: Renovering av gårdsmuren. 2015: Fasadrenovering mot gården och gatan. Installation av tryckstegspump för kallvatten inkl. vattentrycksmätare och termometrar för varmvatten och isolering. 2013: Isolerglas mot gatan. 2008: Nya trapphusarmaturer. 2007: Ommålning av trapphus samt upprustning av gården. 2004: Målning av yttertak, nya balkonger och ny porttelefonanläggning. 1980: Rör- och elstambyte och nyinstallation av hiss.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca. 600 000 kr vilket ger 635 kr/kvm, vilket ger en ovanligt låg siffra. Avgiften är 477 kr/kvm och det finns inte beslutat om någon kommande avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning

Styrelsens policy för andrahansuthyrningar är att följa bostadsrättslagen och kräver styrelsens tillstånd.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen anlitar städfirma så det behöver de boende inte sköta själva.

Städdag

En dag på våren bjuds alla bostadsrättsinnehavarna in till den årliga städdagen då man gör fint på gården, umgås och bjuds på lite tilltugg och dricka.

Tvättstuga

Det finns en fin tvättstuga i källaren, som få använder då de flesta har tvättmöjlighet i sina bostäder. Den är utrustad med tvättmaskiner, tumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Det finns en mysig innergård med utemöbler, växter och buskar. Här står också ett cykelställ. Det finns även ett cykel-/barnvagnsrum vid entrén.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och kabel-TV

TV, internet och telefoni via öppen fiber. Leverantören av fiber är IP Only.

Juridisk person

Accepteras ej.

Överlåtelse

Vid överlåtelse debiteras köparen en avgift på 2,5% av gällande basbelopp. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av gällande basbelopp.

OMRÅDET

Här bor du med ett fantastiskt läge lika nära Stureplan och citypulsen som Lill-Jansskogen med löpspår och 4H-gård. Den stora allén på Valhallavägen sväljer mycket bilar och det är aldrig svårt att hitta parkeringsplats, vilken tid på dygnet du än kommer hem. Det är också väldigt smidigt att köra ut från stan via Roslagstull/Norrtull. De kollektiva kommunikationerna är mycket goda och du bor mittemellan stationerna Stadion och Tekniska Högskolan med Roslagsbanan samt har ett flertal busslinjer som passerar utanför.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här