Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Markvardsgatan 6 A
Cedergren - 1898
Vasastan
OPTIMALT PLANERAT SEKELSKIFTE MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH SOLIG BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLIST: LINDHOLM

Högst upp i ett mysigt gårdshus från slutet av 1800-talet ligger denna mycket fina och välplanerade tvåa som både har en fungerande kakelugn och en rymlig balkong med sol från morgon till kväll. Här kan du njuta av vackra detaljer från förra sekelskiftet som profilerade snickerier, speglade dörrar och nischer, stuckatur och trägolv, stilfullt uppdaterat med nytt kök och badrum. Vardagsrummet är rymligt och sovrummet intill är ett lugnt kryp-in. Takhöjden på tre meter bidrar dessutom med volym till detta ytsmarta boende. Här bor du centralt och samtidigt lugnt, tyst och nära grönska i kvarter med stort utbud av restauranger, caféer och barer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Markvardsgatan 6 A
Område:
Vasastan
arkitekt:
Cedergren - 1898
Våning:
3 av 3, ej hiss
Rum:
2 rum
Area:
35 m²
Avgift:
1 698 kr inkl värme, vatten

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
3 360 kr/år
Total driftskostnad:
5 760 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket trevlig och yteffektiv lägenhet som renoverats under de senaste åren. Vackra originalsnickerier med spegeldörrar och speglade nischer, samt stuckatur och fungerande kakelugn som möter sober och snygg inredning av idag.

Kök

Köket byggdes 2014 och är ett yteffektivt kompaktkök som förlänger hallen. Kökets fronter är vita och släta med inbyggda handtag, och matchas med extra djup bänkskiva av svart granit. Som stänkskydd sitter vitt rektangulärt kakel med mörk fog. Här finns spishäll med ugn, fläkt, kylskåp och en djup vask med riktbar blandare i industristil. Överskåpen innefattar även en smart diskställslösning så du slipper ha disken framme på bänken.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett luftigt och välkomnande rum som pryds av stuckaturer och trägolv. I rummet finns gott om plats för såväl soffgrupp som matbord och förvaringsmöbler. I rummet finns också en kakelugn, som är en fullt fungerande och vacker pjäs vars rökkanal renoverades under 2016. Den bidrar starkt med karaktär, trivsel och mys. Från vardagsrummet leder dubbla glasade dörrar ut till lägenhetens balkong. Här har du under sommarhalvåret sol från morgon till kväll (ca klockan 9-18). Balkongen är under de varmare årstiderna ett härligt extrarum. Här kan du ha en gasol- eller elgrill och grilla året om. Bredvid balkongdörrarna sitter rummets radiator med en platsbyggd hylla ovan.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt rogivande rum med mysiga vinklar. Väggarna är målade i grått och på golvet ligger ett mörkt trägolv, lagt i samma stil som övriga lägenhetens originalgolv. I rummet får en 140 cm bred säng plats, och bakom sängen finns platsbyggda hyllor.

Badrum

Badrummet renoverades 2014 och har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel och på golvet ligger svart hexagonklinker. I rummet finns handfat med kommod, ett rymligt badrumsskåp med spegeldörrar, wc, handdukstork och dusch.

Hall

Du gör entré i ett vackert rum med vita snickerier, pärlspont, spegeldörrar och bra plats för avhängning av ytterkläder. Här finns också ett rymligt originalstädskåp med överskåp som sväljer mycket förvaring.

Brf Hälsokällan 10

Föreningen

Brf Hälsokällan 10 (org. nr 769601-7966) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Hälsokällan 10 år 1996. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga ca 1.592 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Obligatoriskt tillägg med 259 kr/mån för bredband och tv. För uteplatsen tillkommer 1.365 kr/år för markhyra och underhåll.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av säljaren.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningens kassör.

Bredband och kabel-tv

Bredbandsbolaget.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, bastu, cykelförråd samt cykelställ på gården. Fin innergård med möblerad uteplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd på ca 8 kvm.

Renoveringar i urval

2016 OVK godkänd, 2015 spolning av stammar, 2014 tak, 2012 fönster, 2006 trapphus, 1997 stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas, tvättstuga.

Städning

Trappstädning sköts av AL Servicepatrullen.

OMRÅDET

Markvardsgatan är en endast tre kvarter lång gata som ligger mellan Tulegatan och Sveavägen där den möts av Stadsbibliotekets vackra park. Det är en lugn och stilla gata med centralt läge. Området är späckat med trevliga caféer, restauranger och barer, men du kan även söka lugnet på platser som Observatorielunden, Vanadislunden och Hagaparken. Här bor du med endast ett par minuters gångväg till t-banans både gröna och röda linje (vid Rådmansgatan respektive Tekniska Högskolan) samt med buss 2 och 4 ett stenkast bort. För studenten vid till exempel KTH, SU, Handels och KI är detta ett toppenboende, där även Stadsbiblioteket och Studentpalatset ligger nära.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här