Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hallandsgatan 30
Josef Östlihn 1929
Södermalm
SOCIAL OCH TRIVSAM TJUGOTALSTREA MED PARKUTSIKT
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

I ett av Hallandsgatans fina tjugotalshus ligger denna ljusa och trevliga trea. Det är en ljus och luftig hörnlägenhet med härlig social planlösning. Kök och vardagsrum bildar tillsammans ett stort nav i bostaden och den rymliga matplatsen bjuder in till middagar för många. Intill har du två bra sovrum. Dessutom finns här ett stort badrum med tvättmaskin och gott om förvaringsutrymmen. Här bor du i ett lugnt område med vacker homogen bebyggelse och mycket grönska, och har nära till det mesta på Söder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Josef Östlihn 1929
Våning:
1 av 6, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
80 m²
Avgift:
3 995 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
Pris:
5 695 000 kr Utgångspris

Allmänt

En ljus och härlig hörnlägenhet med fönster i två väderstreck och generös takhöjd. Generösa sociala ytor som bildar ett härligt häng. Därtill två bra sovrum, gott om förvaring och ett rymligt välutrustat badrum. Ett större källarförråd, 6-8 kvm, hör också till lägenheten.

Kök

Köket är ett stort, härligt och socialt rum. Det är ett rum där du gärna hänger och bjuder in till middag. Köket har en matlagningsdel med en köksö intill. Här finns gott om såväl arbetsytor som förvaring. Köksinredningen har vita släta fronter med svarta handtag och som stänkskydd sitter betonglaminat (ny 2018). Bänkskivorna är av mörk trälaminat. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd, dubbel rostfri diskho, diskmaskin och integrerad kyl och frys. Här finns även ett skafferi inbyggt i väggen. Intill köket finns plats för ett stort matbord. Köket har två fönster. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger oljad ekparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger intill köket och tillsammans bildar de en stor social yta. Här finns plats för en stor soffgrupp, tv och förvaringsmöbler. Här finns även inbyggda bokhyllor. Rummet har samma väggfärg och ekparkett som i köket. I anslutning till vardagsrummet finns ett inbyggt förråd som idag är inrett med ett platsbyggt hyllsystem och en stor vinkyl (ingår inte i försäljningen). Tidigare ägare använde denna plats som arbetsrum.

Sovrum 1 och 2

I lägenheten finns två sovrum. Det ena sovrummet används som föräldrasovrum och är ett stort sovrum som även ger plats för mer än sängar. Här finns mycket bra förvaring i en lång garderobsvägg med sju garderober. Du kan även möblera med till exempel byrå, en arbetsplats eller barnsäng. Rummet har ett stort fönster, som ger fint ljusinsläpp, väggar målade i blågrått och fiskbensparkett i original på golvet. Lägenhetens andra sovrum används idag som barnrum. Det är ett mysigt rum med ljusgrå väggar och fiskbensparkett.

Badrum

Badrummet är ett stort rum som har badkar, handfat med kommod, spegelskåp på vägg, wc, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är kaklade i vitt klassiskt kakel och har en blåmönstrad bård. På golvet ligger mörkgrå klinker. Den generösa ytan ger dig också plats till att till exempel ha ytterligare förvaring i rummet.

Hall

Hallen är yteffektiv och välkomnande. Här går utmärkt att köra in en barnvagn för den som behöver det. Det finns gott om plats klädavhängning, och det finns även en garderob/städskrubb. På golvet ligger mörkgrå klinker och i taket sitter infällda spotlights. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Kniven

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kniven 25. Föreningen upplåter 32 lägenheter varav 30 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt samt 1 hyresrättslokal. Huset ritades av arkitekten Josef Östlihn och uppfördes 1929 av byggmästare H. Engberg.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetshjälpen Lindgren AB.

Renovering

2016 renovering fönster, stamspolning 2011 fasadrenovering och målning yttertak. 2003 målning trapphus. 1993 stambyte, byte av el-stigar samt renovering av fönster och yttertak. 1990 installation av fjärrvärme.

Kommande renoveringar

2018 takrenovering (mindre renovering) 2020 byte tvättmaskiner

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 7,2 mkr, vilket ger cirka 3 400 kr per kvm boyta (snitt är ca 6 000 kr/kvm). Föreningen har även dolt kapital i form av två hyresrätter. Avgift/kvm ca 609 kr (enligt ÅR- 16).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner (2005), torkskåp och torktumlare (2007) samt mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykel- samt barnvagnsförråd i gatunivå. I källaren finns det även ett extra cykelrum.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband 100 mb/s ingår i avgiften och levereras av Ownit. Kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2018-03-02. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Hallandsgatan är en liten trevlig gata belägen på en höjd med utsikt över Skånegläntan. Området med genuin och fin 1920-talsbebyggelse är oerhört trivsamt. Här bor du både lugnt och centralt. Samtidigt förflyttar du dig enkelt över staden då du bor nära knutpunkter som Skanstull och Södra station med tunnelbana, bussar och pendeltåg. Du har också nära till Eriksdalslunden, Eriksdalsbadet och fina motionsstråk nere vid Årstaviken, och promenerar enkelt över Götgatan och når då de mysiga Sofo-kvarteren. Via Skånegläntan kommer du till Swedenborgsgatan som leder upp till Mariatorget, så även denna del av Södermalm nås enkelt till fots. För barnfamiljer är det guld att bo precis vid en av stadens trevligaste parklekar, Skånegläntan, där det även finns öppen förskola.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här