Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sveavägen 92
Clason 1901
Vasastan - Norrmalm
LJUS VINDSETAGE MED SUPERBT CITYLÄGE
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: RYDMAN

VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING! Med ett superbt cityläge mitt emot Handelshögskolan ligger denna ljusa och trevliga vindslägenhet i två etage med 64 kvm totalarea. Det är en social och härlig bostad med öppna ytor i modern planlösning. Kök och vardagsrum ligger på det nedre planet tillsammans med badrum och hall, och på den övre våningen finns sovrum och klädkammare. Lägenheten är delvis öppen mellan de båda planen, vilket ökar ljusflödet och kontakten mellan de olika ytorna. Snedtak, takkupor och takfönster ger boendet karaktär. Lägenheten ligger i ett vackert sekelskifteshus ritat av en av våra mest namnkunniga arkitekter, Isak Gustaf Clason, och i en välmående bostadsrättsförening med mycket låga avgifter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Clason 1901
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
60 m² + 4 m² biarea
Avgift:
1 010 kr inkl värme, V/A, bredband och kabel-tv 8 Favoriter
Pris:
4 950 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En modern och välplanerad lägenhet i två ljusa etage. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och snickerier. Samtliga strömbrytare är dimningsbara. Fönstren mot Sveavägen är nya och ljudisolerade. I lägenheten finns även AC för varma sommardagar. Läget mittemot Handelshögskolan är fritt och helt utan insyn kvällar och helger. Fiber indraget i lägenheten 2018.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen och inbjudande planlösning i ett ljust och trevligt rum. Köket är byggt i rummets inre del. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivan är av svart matt sten. I stället för kakel sitter en sober ofärgad glasskiva. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. I vardagsrummet har du en skön loungedel där du kan placera en stor soffgrupp och här intill har du även plats för ett rymligt matbord. Rummet har två fönster i kupor. Taket är här öppet upp mot sovrummet, vilket gör att du även kan njuta av det övre planets takfönster från den nedre våningen. Ett cognacsfärgat tarkettgolv ligger i både kök och vardagsrum.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt näste under takåsarna. Här sover du gott under stjärnorna, med snedtak och takfönster mot himlen. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. En glasad halvvägg står för både säkerhet, öppenhet och ett maxat ljusinsläpp där sovrummet är öppet mot den nedre våningen. På golvet ligger en mörkgrå heltäckningsmatta. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare som sväljer mycket förvaring.

Badrum

Badrummet är ett flott och generöst rum med hotellkänsla och med ett stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är klädda i vitt kakel samt ett mörkare metalliskt kakel i duschdelen. På golvet ligger mörkgrå klinker försett med golvvärme. Här finns ett stort handfat med kommod, vägghängd wc, dusch, handduksvärmare och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. En stor infälld spegel bidrar till den luftiga känslan i rummet och framför den finns en rymlig hylla. I taket sitter infällda dimbara ledspotlights.

Hall:

Strax innanför dörren finns gott om plats för hatthylla och skor. Här finns även en garderob. På golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns även trappan som leder till det övre etaget.

Brf Palmträdet 5

Föreningen

Brf Palmträdet 5 (org. nr 716421-2198) är en äkta förening med mycket låga avgifter som förvärvade hörnfastigheten Palmträdet 5 år 2004. Föreningen består av adresserna Sveavägen 92 och Kungstensgatan 28 B, och omfattar 27 lägenheter med bostadsrätt samt sex kommersiella lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Adico Ekonomi. Teknisk förvaltning sköts av FL Fastighetsservice & Larmteknik AB.

Bredband och Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till Com Hem. Kabel-tv 8-favoriter, bredband och bredbandstelefoni ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Fin tvättstuga i källarlokal, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel, strykjärn och strykbräda. Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar

2016 /2017 Injustering av värmesystem, 2016 Godkänd OVK efter ventilationsarbete, 2015 Fönster, byte av värmeväxlare, 2014 Hissar utbytta, 2013 Byte av överdelen av taket, 2012 Uppförande av vindslägenheter, 2011 Ny tvättstuga, 2003 Trapphusen, 1981 Stambyte och nya el-stigare, fasad

OMRÅDET

Sveavägen är en 2500 meter lång gata och här bor du ungefär vid dess mitt. Området är späckat av trevliga caféer, restauranger och barer, men du kan även söka lugnet på platser som Observatorielunden, Vanadislunden och Hagaparken. Handelshögskolan ligger precis mittemot och även Stadsbiblioteket och Studentpalatset ligger helt nära. Du bor precis vid Rådmansgatans tunnelbana och har promenadavstånd in till city. Inom ett till tre kvarter finns flera matvarubutiker och i husets gatuplan ligger den franska matkedjan Picard.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här